tabletke DA ali NE (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


sakuL -> tabletke DA ali NE (15.10.2011 14:08:23)

Rabim en nasvet in sicer.

Že dvakrat sem imela policistične jajčnike in se "ozdravila".
Zadnjič pa mi je moja G svetovala (ker trenutno so jajčniki dokaj v redu), da nebi bilo slabo, če bi jemala kontracepicjo in ko bom želela zanostiti, jih kak messec prej preneham jesti.

Sedaj je tako, da imam dokaj frišno zvezo, pa sva se sicer pogovarjala o otrocih, vendar ne takoj.  Počakala bi recim oslabo leto dni.....

Po eni strani bi si rada zaščitila jajčnike (da začnem s KT), da bodo zdravi in seveda sex potem brez skrbi....
po drugi strani, pa sem nazadnje ko sem jedla KT imela jutranje slabosti, glih tko me je bolela M, pa še kemija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...

kaj ve mislite,....?

Hvala.






hubi -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 17:10:54)

Obstaja tudi kontracepcija Nuva ring, ki ti je ni treba jesti. Sama si vstaviš silikonski obroček, in ga čez 3 tedne vzameš ven. Narediš tedenski premor in ponovi vajo. Meni je zakon. Pa prebavni sistem ne obremenjuješ s hormoni, ker obroček deluje lokalno.




sakuL -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 18:03:53)

ja? prvič slišim.... pa je zanesljiva zadeva?
Ali ravno tako dobro vpliva na jajčnike, ali je to zgolj zaščita pred zanostvijo?

Hvala.




diana 28 -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 19:38:53)

Tudi jaz imam težave s cistami oz. eno večjo cisto, ki pa je menda sama počila in se zmanjšala. Imam pa pogoste težave s tem. Prav tako kot tebi mi je ginekologinja povedala, da če bi želela preprečiti nastajanje novih bi ''morala'' jemati kont. tabletke. Sicer kar razmišljam, da bi jih jemala vendar je treba pretehtati prednosti in slabosti. Jaz po eni strani bi jemala, da bi si uredila cikle (sedaj imam od 36 do tudi 60 dni) in bi vedela kdaj M dobim zaradi planiranja dopustov. Če se uredijo zadeve s cisto pa je še toliko bolje, saj menda lahko tudi povzroča težave pri zanositvi.
Po dugi strani pa se bojim teh stranskih učinkov kot so teževe s kožo, telesno težo, kemijo..kemija me še najbolj moti in skrbi. Do sedaj sem se tabletk vztrajno izogibala saj so me učili, da ni dobro prav zaradi hormonov, vendar naj bi v današnjem času bilo bolje glede tega.

Mogoče se bom odločila za neko obdobje npr. 4 mesece in videla kako bo vplivalo name. Sicer pa imam šele čez 4 mesece kontrolo in takrat se odločim.
Sigurna pa sem, da ta obroček ne pomaga glede cist, verjetno oz. sigurno je to samo zaščita. Ne znam pa povedat ali sem za ali proti. Treba je pač pretehtat. Mene skoraj najbolj prepriča za, dejstvo, da bom lahko lažje zanosila, ko se bom odločila za to. Ni pa nujno, da cista dela težave pri zanositvi. Meni je rekla G, da bom mogoče imela težave.




nusi -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 19:44:04)

mogoče oz. očitno bom mimo vsekala, ampak pred leti sem bila zaradi konstantnih vnetij enkrat pri dr. rešu v dravljah. po pregledu je ugotovil, da naj bi imela neke ciste na jajčnikih, ki so sicer potem same izginile, tako da ne vem točno kako gre to, ker se nism velik ukvarjala, ker se je samo poštimalo. Skratka, meni je pa on takrta odvetoval tabletke, oz mi predlagal naj z njimi prekinem. Kaj to potem enim škoduje, drugim pa koristi al kako?




hubi -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 21:02:59)

Jaz imam Nuva ring že dobre dve leti. Prej sem bila na tabletkah. In nisem imela nobenih težav, ne s kožo, kilami... Tablete sem začela jesti, da sem si uredila cikle. Brez njih sem imela menstruacjo na vedno daljše obdobje, na koncu 3-4 letno. Ko smo začeli delati na naraščaju, sem prenehala z jemanjem in takoj v akcijo. Danes ni več treba čakati po 3 mesece, da se telo očisti.
To stvar mi je predlagal gin in mi zelo sede. Se vedno bolj uveljavlja. V Slo obstaja okoli 3 leta.




Frodo Bisagin -> RE: tabletke DA ali NE (15.10.2011 23:58:22)

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

enkrat pri dr. rešu v dravljah. po pregledu je ugotovil, da naj bi imela neke ciste na jajčnikih, ki so sicer potem same izginile, tako da ne vem točno kako gre to, ker se nism velik ukvarjala, ker se je samo poštimalo. Skratka, meni je pa on takrta odvetoval tabletke, oz mi predlagal naj z njimi prekinem. Kaj to potem enim škoduje, drugim pa koristi al kako?


Doticni dohtar je po osnovni izobrazbi veterinar, kar se mu pozna. Tako se obnasa in IMO prav toliko je sposoben - za ovce stric. Najverjetneje ti je nasel neobstojece ciste, ki so potem tako prirocno izginile. Ne cudi me, da ti je odsvetoval KT posebej glede na njegovo izjavo, da ko bije bioloska ura ni treba imeti aprtnerja, pac je enostavno treba narediti otroka. Njemu IMO marsikaj skoduje - koliko je pa sam skodljiv za druge najbolje da sama presodis po cudezno izginulih cistah...




ronja -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 9:04:00)

frodo, tega dohtarja ne poznam, mogoče je res nesposoben, ne vem - ampak kar se cist tiče, dostikrat same izginejo baje. Sama jih še nisem imela, vendar jih je imelo par prijateljic (pri različnih g) in so se vedno ciste spreminjale in dositkrat tudi same izginile. Če rastejo, pa jih morajo seveda odstranit.




sakuL -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 10:00:11)

ja jaz sem imela  moćno poliscistična jajčnika, (če bihotla imeti takrat otroka, jih nebi mogla imet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]).

še vedno nevem ali obroček ščiti pred zanositvijo ali tudi čisti jajčnike?

jest sem davnega časa (pred 4-5 let nazaj) jedla že KT okoli 6 let, pa nisem imela nikih večjih težav razen proti koncu, ko so mi jih prepovedali (krvaitve, itd...)
ampak takoj po prenehanju jemanja (takrat) KT, so se mi pa v rooku 2 meecev naredila policistični jajčniki....
nevem ali je to kaj povezano al ne, ampak tega me je strah, ker če se jih odločim sedaj jemati,bi jih jemala do 1 meseca pred zanositvijo.
Kaj pa ce se mi potem poajvijo zopet te težave[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

jaz imam cikljuce urejene, kot bi jemala kt, vedno, vsakih 26-28 dni.





Hope2 -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 10:04:49)

Ciste res velikokrat same izginej, stvar je samo kakšne s. Vodene, ciklične ciste izginejo ali z prvo menstruacijo ali z drugo ali vmes. Imaš pa tudi "čokoladne" endometriozne ciste, ki pa ne izginejo kar tako, te ponavadi rastejo, povzročajo bolečine, hormonske motnje, tudi neplodnost. Se zgodi, da tudi ta zgine oz poči, ampak to potem boli ko sam hudič, lahko tudi v bolnici pristaneš.
Pri PCo ciste tudi izginjajo in se hkrati delajo nove, pač začaran krog- ključ je v presnovi sladkorja- veliko se da narediti tudi s posebno dieto- o tem je ogromno napisanega, povpraša mal strica gugla pa dobiš milijon zadetkov

Kar se tiče tabletk, Bi jih na tvojem mestu jedla za to 1 leto. Ne vidim razloga, ad ne bi. Kemija, hm, še marsikatero drugo svinjarijo vsak dan poješ, to zame ni razlog. Za PCo ne vem, vem pa da za določene "bolezni" druga kontracepcija ni primerna. Npr za endometriozo, žal moraš jest KT, mirena, obliži, inekcije... nimajo tega učinka, da bi jo zavirale. Če je tako tudi za PCO pa ne vem. Jaz npr moram biti na KT zaradi endometrioze, želimo si še kakega otroka, pa si ga v bistvu zaradi hude E, težko privoščimo. Že tako imamo težave z neplodnostjo, potem pa še ta precep, Ali ostati več let brez KT, delati na otroku in izgubiti še kak delček svojega telesa oz organa ali biti na KT, kljub temu da si neploden in si želiš otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image].




Frodo Bisagin -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 10:39:26)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

frodo, tega dohtarja ne poznam, mogoče je res nesposoben, ne vem - ampak kar se cist tiče, dostikrat same izginejo baje. Sama jih še nisem imela, vendar jih je imelo par prijateljic (pri različnih g) in so se vedno ciste spreminjale in dositkrat tudi same izginile. Če rastejo, pa jih morajo seveda odstranit.


Morda.... pravzaprav je vseeno.
Moja izkusnja s tem kvazi dohtarjem je taka, da mu ne bi zaupala ni ovce cuvat kaj pa sele koga zdravit. Zasral je kar je lahko zasral, da o njegovem odnosu do pacientk sploh ne zgubljam besed. Lahko bi samo rekla, da je IMO med pacientkami on najvecji pacient.




nusi -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 12:36:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Moja izkusnja s tem kvazi dohtarjem je taka, da mu ne bi zaupala ni ovce cuvat kaj pa sele koga zdravit. Zasral je kar je lahko zasral, da o njegovem odnosu do pacientk sploh ne zgubljam besed. Lahko bi samo rekla, da je IMO med pacientkami on najvecji pacient.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] joj no, kr hude obtožbe. ja res ni najbolj prijazen, samo je pa edeni, ki je moja vnetja zrihtal tko k je treba po ene 2 letih stalnih zajeb*****, za ostale postopke ne vem, mi hb ni blo treba. Res je, da tam zdravijo neplodnost in ima mogoče zato odklonilen odnos do KT.




Frodo Bisagin -> RE: tabletke DA ali NE (16.10.2011 16:42:39)

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Moja izkusnja s tem kvazi dohtarjem je taka, da mu ne bi zaupala ni ovce cuvat kaj pa sele koga zdravit. Zasral je kar je lahko zasral, da o njegovem odnosu do pacientk sploh ne zgubljam besed. Lahko bi samo rekla, da je IMO med pacientkami on najvecji pacient.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] joj no, kr hude obtožbe. ja res ni najbolj prijazen, samo je pa edeni, ki je moja vnetja zrihtal tko k je treba po ene 2 letih stalnih zajeb*****, za ostale postopke ne vem, mi hb ni blo treba. Res je, da tam zdravijo neplodnost in ima mogoče zato odklonilen odnos do KT.



Vesela sem, da si uspesno resila vnetja. Glede na to kaj si je tip z moej privoscil, sem se mila v opisu njegovim sposobnosti - vsaj tistih, ki jih je nasproti meni pokazal. In ne prijaznost ni tista vrlina, ki jo pricakujem od zdravnika. od zdravnika pricakujem, da je zdravnik in ne nakladaski sarlatan.




Stran: [1]