račun za mobitel (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Poka -> račun za mobitel (14.10.2011 8:07:29)

Koliko plačate račun za mobitel? Meni je vse skupaj zel čudno, enkrat sem že prosila za izpisek, ampak mi nič ne pomaga, ker bi si moral potem sproti beležit kam si klical. Imeli smo zelo visok račun na firmi za en telefon, ki ga v bistvu koristimo samo za dohodne klice, ven pa ne kličemo, uporablja ga pa samo moj partner. Moj račun za moj lasten telefon pa je tudi dokaj visok (40 eur), glede na to, da pa prav ne maram mobitelov in ga večinoma sploh ne nosim s seboj, me nihče ne kliče, ker so se že navadili, vzamem ga pa samo, če grem kam dlje z avtom, da pokličem v nujnih primerih.

Mi smo se odločili zamenjat operaterja, ampak mobitel vleče v največjih rovtah, kjer pa vsaj včasih Simobil ni vlekel, tušmobil pa menda tudi slabo... Na Simobil itak ne grem, ker so me enkrat naj... še v naivnih najstniških letih.

matkica -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 8:28:03)

Take probleme imamo pri nas tudi.Zato sva se z mojim odločila,da greva k debitelu in sva vzela paket najin debitel. kar se signala tiče je pa isti kot pri mobitelu.mislim,da bo tudi pri vas takle paket čisto vredu. sploh če ga ne uporabljate toliko.
L.P.

Mipka -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 8:52:07)

Tudi jaz sem imela podobne težave na Mobitelu, sem tudi prosil za izpiske in celo ugotovila, da so mi pri klicih v Simobil omrežja nekaj narobe naredili in so oni trdili da ni res, potem ko pa sem šla direktno tja do vodje tega centra in mu dokazala in jim zagrozila da jih bom tožila so potem nekako namutili da je prišlo do ne vem kakšne napake in bla bla bla. Nikoli več Mobitel. Odšla sem na Tušmobil in tudi na firmi sem službene telefone prenesla na Tušmobil. Vse štima in pogovarjamo se 2x več za pol manjšo ceno :) Mobilni internet je hiter in težav z omrežjem nimamo.

Poka -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 8:53:39)

Pri naju je samo to problem, verjetno ne pride v poštev, ker sta oba telefona, ki ju moj uporablja, na firmo... Ampak verjetno pa lahko vsaj jaz dobim kak v redu paket. Na debitel sem čist pozabila, moram še to prečekirat, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.10.2011 10:03:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Nusika35 -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 10:57:19)

Kaj pa vem glede teh operaterjev, jaz sem bila na Mobitelu, Simobilu, sedaj sem pa na Tušmobilu. Ta tehnologija in komunikacije gredo naprej. Trenutno se mi zdi, da temu najbolj sledijo na Tušmobilu. Ta novi paketi Free so v primerjavi s tem kaj ponuja konkurenca zadetek v polno. Jaz sem bila prej na Breznejnih 2000 sedaj pa imam paket Free 20. In se mi še ni zgodilo da bi pokurila enote.

kajajaka -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 14:48:40)

Pri nas imamo vsi Mobitel(sedaj spet  Telekom) za operaterja, pa ni nobenih problemov.

Včasih sem imela penzion paket prek mame in je bil račun 40-45€ (za okoli 200 minut in 6-70 sms).
Potem sem letos šla na A paket + SMS M in sedaj plačujem 25€ na mesec (19,99 za paket A ki ima 222 minut v vsa omrežja in 5€ za 100 SMS-ov). Pa enako veliko kličem.

Odvisno je pač od paketa, ki ga imaš - različno so obračunane minute pogovorov... Kateri paket pa imaš? Koliko minut na mesec kličeš v kakšno omrežje? Koliko imaš SMS-ov? (vse to piše že na računu, ne rabiš nobenega izpiska...)

Kerensa* -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 16:49:01)

Midva z mojim g. Možem imava izbranega operaterja (T2), ki nama za 10€ na mesec (toliko je za oba skupaj - g. Možu kot nosilcu in meni kot družinskemu članu) ponuja neomejene brezplačne klice v istem omrežju. Zdaj, ko nisva skupaj toliko, kot bi želela (on je v službi, jaz na faksu), se pokličeva večkrat na dan in vsak pogovor traja po nekaj minut (čik-pauza), mesečno pa za to ne plačava niti centa. To mojo številko imajo samo tisti, ki so mi res blizu in me lahko pokličejo 24 ur na dan.
Imam pa še predplačniško številko IziMobil, katero imajo vsi. Enkrat mesečno jo napolnim za 5€, kar mi zadostuje.
Hišni telefon uporabljamo samo za dohodne klice, tako, da ga ne plačamo nič (naročnina je všteta v paket "Trojček", ki skupaj s TV in Internetom ne znese niti 30€ na mesec).
Pubertetnik pa ima SiMobilovo predplačniško številko, katero polni 2x mesečno po 5€ - in je dovolj.

Vsi trije mesečno za GSM porabimo cca. 50€ (od tega največ g. Mož, ki T2-GSM uporablja zasebno in službeno).

arabela* -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 17:03:00)

en gsm plačujeva od 50, pa tja do 80 evrov mesečno..Prej je bil to služben telefon od firme tudi, sedaj je za vse. En, ki ga izključno jaz uporabljam pa imava predplačniški paket, se pravi brez naročnine, kar je najboljše, porabim nekje 5-10 evrov na mesec[sm=smiley1.gif]

arabela* -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 17:12:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

tušmobil pa menda tudi slabo... Na Simobil itak ne grem, ker so me enkrat naj... še v naivnih najstniških letih.

jaz nimam problemov[sm=smiley1.gif]

m_o_i -> RE: račun za mobitel (14.10.2011 20:18:58)

tusmobil-200 enot(minuta klica v katerokoli omrezje ali sms je ena enota) in-mislim da-2 mega za internet je 20 ojrekou.
ker pa nimam vezave zaradi aparata, so mi dali se 15% popust na omenjeni znesek

Poka -> RE: račun za mobitel (19.10.2011 8:57:48)

Ma jaz sploh ne vem, kate ri paket imam, sam vem da smsov sploh ne pošiljam, ker se mi ne da pisat. in nit približno nisem pri 200 min pogovorov mesečno... Izpiskov pri nas na žalost ne pošiljajo, treba ga je dodatno plačat, misoim pa da pošilja Simobil. 

Stran: [1]