nomi -> RE: zavod za zaposlovanje, kateri svetovalci so v redu (15.3.2012 6:21:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tetkazima Danes sem prejela pošto z Zavoda, tam sem prijavljena že 14 mesecev. Vendar imam razgovor s svetovalko šele čez 3 mesece, in sicer pri svetovalki Mateji Meden. Pa me zanima, ali ti po enem letu prijeve avtomatsko dodelijo drugega svetovalca ali kaj? A jo kdo pozna, a se kaj bolj potrudi kot je to običajno na zavodu. Po izobrazbi sem univ.dipl.politologinja, pa je zelo težko slubo dobit, vsaj če nimaš vez. Kateri svetovalci na Zavodu so po vaših izkušnjah v redu? Omenjene svetovalke ne poznam, žal ne znam pomagati, vem pa, kako je, če imaš poklic, po katerem ni povpraševanja. Tvoje vprašanje je popolnoma na mestu in upam, da se ne obremenjuješ z nekultiviranimi in nesmiselnimi odgovori nekaterih članic. Na forumih se nenehno objavlja polna imena in priimke zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja in se debatira o njihovem načinu dela, če dam samo en primer. Ob to se ni še nihče obregnil. V mnogih poklicih so ljudje zelo javno izpostavljeni in s kakšnimi argumenti naj bi bili na Zavodu za zaposlovanje izjema? Smiselnost obstoja Zavoda za zaposlovanje je že dolgo predmet debat, saj požira ogromna davkoplačevalska sredstva, njegovo delovanje pa je zelo neučinkovito. Ja, funkcionira kot posrednik tam, kjer ponudba in povpraševanje že itak tečeta - v takšni poziciji zna biti vsak bebo posrednik oz. tu se ljudje znajdejo tudi brez posrednikov. Posredništvo je nasploh udoben in donosen posel. Vendar državo plačujemo zato, da bi bila sposobna razreševati strukturna neravnovesja, ne zato, da parazitira na obstoječi situaciji.
|
|
|
|