Nujno potrebujem pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mojcaziga -> Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:08:49)

Prosim, potrebujem pametne nasvete in ne pametovanj, ker sem naredila nekaaaaaaj neumnega in primernega 5-letnikom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Imam znanca, s katerim sva včasih prijateljevala, ampak je prijateljstvo zaradi popolno nasprotnih pogledov zamrlo. No, prosil me je, naj namesto njega napišem eno pritožbo čez storitve (oziroma čez dve sobarici) v enem hotelu in jih oddam v svojem kraju. Pritožbo sem napisala, sicer anonimno, ker se sama nisem navedla in tudi podpisala ne in jo oddala  kot navadno pošto.
Ko sem pismo odposlala, mi je povedal, da je vse skupaj izmišljotina (vem, da obstaja ta hotel, ne poznam pa konkretnih oseb ali obstajajo ali ne) in da me je pač vrgel na finto, ker sem vedno tako poštena in me sprobal ali še vedno naredim vsakemu uslugo (enkrat je tudi bilo srž spora, da sem ja njemu bila vedno na voljo za pomoč, on pa je ponavadi našel izgovor).
Ok, takoj zatem sem sama poslala naslovniku še eno pismo, kjer sem mu razložila moj položaj in se opravičila ter prosila naj pritožbe ne upošteva oz. je brezpredmetna.

Ampak če se kdorkoli odloči ukrepati, mene takoj najdejo (prstni odtisi, kraj pošiljanja), kako pa naj jaz dokažem, da me je to nekdo prosil??????????

Kaj naj??? Pred očmi imam samo prizore policistov in zasliševanj in ........

Upam, samo, da sta tisti dve osebi samo izmišljeni.

Drug problem je, da gre za hotel v majhem turističnem kraju, kjer bivam mnogokrat, tako službeno in privatno, tam ima partner celo družino, in ga je znanec po moje namenoma izbral, da bi me diskreditiral.

Mislite, da je tisto opravičilo zadostovalo? Ali bi morala k naslovnici (direktorici) osebno in povedati kaj je na tem? Ali jo poklicati, ker je sedež podjetja kar fajn oddaljen?

lp





Petka09 -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:16:42)

Ojoj, najprej nehaj paničarit, ker res ni razloga.
Kaj pa si napisala takega? Da sta koga umorili?? Verjemi, da se s pritožbenim pismom sigurno ne bo ukvarjala policija. Mogoče bosta sobarici zaslišani samo iz strani svojih nadrejenih, to pa je tudi vse. Če je pismo anonimno le-tega noben ne bo jemal za ultra pomembnega, ker bodo tudi sami vedeli, da so to lahko natolcevanja.

Moj dober prijatelj je direktor enega hotela, kjer vsake toliko dobijo kakšno pritožbeno pismo, e-mail... nekatera podpisana, druga ne... In kaj naj? Trudijo se kaj popraviti, odgovoriti tistim, ki so navedeni poimensko in z naslovom in to je to. Pa seveda tudi raziskati med zaposlenimi, če je čez katerega letela kakšna obtožba direktno.

Če nisi v pismu nikomur grozila, ga obtožila umora ali kakega drugega zločina, potem verjemi, da bo pismo romalo edino v koš oz. v arhiv dohodne pošte hotela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa četudi bi komu grozila, brez podpisa ne morejo nič dokazati in srčno dvomim, da bi kdo šel preverjati prstne odtise, ki pa jih je na samem pismu itak milijon.




Paštetka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:25:24)

Jah, odvisno od direktorja in šefa.
Meni so enkrat odtegnili 15 % od plače zaradi takega pisma. Moj šef sploh ni pri meni preveril, če je to res ali ne. Jaz sem slučajno odkrila pismo direktorju na njegovi mizi, kjer predlaga 15% off. Sem bila v šoku in nič kriva. Direktor ne bo preverjal. Dal bo pa šefu naprej, katere se bo ali se ne bo dalo raziskati ali direktorju potegniti ali ne potegniti v rit.




čupa -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:25:30)

zdaj, da si tak nasedla temu prijatelju, nisi edina, bi marsikdo. Meni na kraj pameti nebi prišlo oz. nebi niti pomislila, da me tak napizduje [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Ja, jaz ti svetujem, da prvo pokličeš, probaš govorit z direktorco, če pa ne gre, pa se naroči pri njej. Nekak probaj to pojasnit. Upam da ti uspe
Samo kaj se njega tiče, pa full nespametno, da je tak iskoristo tvojo dobrodušnost, in se igra z ljudmi. če sta sobarici resnične osebe, lahko v najslabšem primeru zgubita službo. Reči mu da rada pomagaš zato si mu pripravljena kupit kuverto in znamko pa naj se pošlje v tri p[sm=smiley35.gif]e materne - teslo




mojcaziga -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:28:04)

Hvala za tvoje besede, ki so me malce pomirile.

Ah ne, ni šlo nič kaj takega. Ampak za njuna natolcevanja izven hotela, v katerih naj bi se prepoznal ta moj znanec - torej, da sta sobarici premalo diskretni kar se tiče gostov v hotelu in še enih par takih cvetk.

Ampak res nisem pogruntala, da naj bi bila to finta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Bolj me je strah tega, da bi se katera od onih dveh (če sploh obstajata) odločila za kakšno pritožbo zaradi klevet, pa čeprav proti anonimnežu. Na pismu so med drugim moji odtisi,........

OK, ja res sem na koncu z živci, ker nikoli še nisem imela opravka s čim takim.

Jezi me zaradi tega, ker sem običajno prepričana, da so vsi ljudje ok in ni nihče namenona hudoben. Resnično pomagam vsakemu če le lahko. No, tako pa dobim nazaj. Res me je na pravi način naučil, da se ljudem ne da zaupati.

lp




mojcaziga -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:30:02)

IZVIRNO SPOROČILO: čupa

zdaj, da si tak nasedla temu prijatelju, nisi edina, bi marsikdo. Meni na kraj pameti nebi prišlo oz. nebi niti pomislila, da me tak napizduje [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif]
Ja, jaz ti svetujem, da prvo pokličeš, probaš govorit z direktorco, če pa ne gre, pa se naroči pri njej. Nekak probaj to pojasnit. Upam da ti uspe
Samo kaj se njega tiče, pa full nespametno, da je tak iskoristo tvojo dobrodušnost, in se igra z ljudmi. če sta sobarici resnične osebe, lahko v najslabšem primeru zgubita službo. Reči mu da rada pomagaš zato si mu pripravljena kupit kuverto in znamko pa naj se pošlje v tri p[sm=smiley35.gif] e materne - teslo


Ja, saj pismo sem ji že poslala in se opravičila ter razložila nastalo situacijo. Upam, da bo ok. Ampak vedela pa ne bom, ker nima nobenega naslova na katerega bi lahko kaj odgovorila.

lp




Lianna -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:36:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Hvala za tvoje besede, ki so me malce pomirile.

Ah ne, ni šlo nič kaj takega. Ampak za njuna natolcevanja izven hotela, v katerih naj bi se prepoznal ta moj znanec - torej, da sta sobarici premalo diskretni kar se tiče gostov v hotelu in še enih par takih cvetk.

Ampak res nisem pogruntala, da naj bi bila to finta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Bolj me je strah tega, da bi se katera od onih dveh (če sploh obstajata) odločila za kakšno pritožbo zaradi klevet, pa čeprav proti anonimnežu. Na pismu so med drugim moji odtisi,........

OK, ja res sem na koncu z živci, ker nikoli še nisem imela opravka s čim takim.

Jezi me zaradi tega, ker sem običajno prepričana, da so vsi ljudje ok in ni nihče namenona hudoben. Resnično pomagam vsakemu če le lahko. No, tako pa dobim nazaj. Res me je na pravi način naučil, da se ljudem ne da zaupati.

lp



Glede na to, da še ko so prijateljici v stanovanje vdrl in pokradli kar nekaj vrednih zadev ni noben pobiral prstnih odtisov, resnično dvomim, da bo šel kdo preverjat prstne odtise na neki pritožbi. Preveč CSI gledaš.




Anonimen -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 20:44:46)

Mojcaziga, v hotelih so navajeni pritožb gostov.
Glede na to, da nisi navedla svojega naslova, ti ne bodo mogli odgovoriti.
Kot vidim, te bo pekla vest in verjetno ti naslednjič ne bo prijetno biti gostja v hotelu.

Torej, na tvojem mestu bi šla do direktorice in ji osebno povedala, da meniš, da si ga usekala. Mogoče ga pa tudi nisi, kaj pa veš, dokler ne dobiš povratne informacije.




mojcaziga -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:17:53)

Hvala za mnenje. Sem se tudi že malo pomirila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp




StrawberrY -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:23:06)

mojcaziga, jaz sem se pa ob tvoji zgodbici tako nasmejala. Sori res, sam mi je tako smešno, ko sem si predstavljala, kako pišeš pismo, pa potem tvoj izraz na obrazu. Pa še eno pismo, sori res.

Drugače pa nimaš kaj paničarit.




BellaB -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:29:01)

Joj no, sori, mal mi je smesno ampak ok... lej... kot prvo ne bojo sli gledat prstnih odtisov. Tud ce jih dobijo, tvoji prstni odtisi niso v nobeni bazi, tko da ni verjetnosti da te dobijo. Pa tud policija se tatov ne najde, kaj sele da bi se ukvarjala z nekom k je anonimko posilju. Kot drugo, anonimko bojo vzeli kot anonimko, ni vazno kdo jo je poslal. Ce dajo kaj na dobro ime hotela, bojo pac to skusal se izboljsat. Jaz na tvojem mestu bi vse skup pozabla in nikakor ne klicala nikogar pa se mu opravicevala za storjeno, ker verjemi, da bos izpadla butasto bolj kot ta tvoj znanec. Tko da... pozabi na vse skupaj. Bolj kot mesas drek, bolj smrdi.

temu znancu al kaj naj bi bil... druzga mu ne morm rect kt tele... pa lepo povej, da ga je ziher sram, ker tvojo vrlino iskrenosti in postenosti jemlje kot slabost, pa nej odraste. Ce je sploh upanje zanj.




Vijoličarka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:30:41)

Tudi meni se zdi primerno, da greš do direktorice in ji poveš, da te je (vsaj upam da) bivši prijatelj čisto razživciral, da te je popolnoma prepričal, da se mu je zgodila huda krivica in vse skupaj je bilo tako čustveno, da si, preden si dobro premislila, ravnala kot kakšen petletnik (ali še slabše).

Povej, da te je izučilo, da nikdar več ne boš verjela 'na prvo žogo', brez dokazov, pa če bo še taka čustvena vznemirjenost in toliko solz. Predvsem zato, ker bi lahko nastradali dve osebi, ki nista čisto nič krivi (in tega se tudi drži).

Kajti meni se ne zdi toliko, ali te bi ti dve sobarici tožili ali ne, ampak za škodo, ki bi jo jima prizadejala, če dejansko obstajata.

Tole je res en lep primer, kako hitro lahko človek koga napelje k linču.

Resnično upam, da si stike s tem 'prijateljem' prekinila, ker ta ima čisto sprevržen um.

Naslednjič pa, pa četudi gre za prijatelje, razmisli, da ne boš delala krivice drugim ali pa vsaj oslarij. Zanašaj se na to, kar si sama videla. Sploh, če te bo kdo nagovarjal, da zaradi njega pošlji anonimno pismo, ker on nima dovolj jajc, da bi se soočil z zadevo po uradni poti.

Ker je vse za nekaj dobro, je dobro to, da ti je ta 'duhovitež' pokazal, kako si naivna in kako si kar takoj vse pripravljena verjeti in in ukrepati. Mogoče te je pa to rešilo pred kakšno resnejšo kozlarijo v prihodnosti.

Srečno!




Anonimen -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:34:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Povej, da te je izučilo, da nikdar več ne boš verjela 'na prvo žogo', brez dokazov, pa če bo še taka čustvena vznemirjenost in toliko solz.

Resnično upam, da si stike s tem 'prijateljem' prekinila, ker ta ima čisto sprevržen um.


A kar na prvo žogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2011 21:34:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:36:06)

jaz ne vem zakaj nisi tega modela oklofutala, ko ti je povedal da te je nategnil.
plus vedi eno - noben ne more vzet prstnih odtisov in vedet da so tvoji. ker jih mora prej PRIMERJAT z nečim. in ne verjamem da bodo celi vasi odvzeli prstne odtise da bodo našli pisemskega anonimca. če bi šlo za serijskega morilca že, za pismo pa ne.

eh, so sorry, pa bom malo pametovala. [sm=jezicek.gif]

p.s. ko naslednjič vidiš unga nategovalca in te pozdravi, mu eno primaži in reči da je to preventiva, da te v prihodnje pusti na miru. niti pozdravljat te ni treba več. bednik res..

p.s. in polagam ti na srce - ne delaj dejanj v imenu drugih! odgovarjaš samo zase in delaj samo tisto za čem lahko stojiš. ne vem kako si upaš pritoževat nad nečim, če se ti to ni zgodilo. res, jaz ne bi to nikoli mogla narest. a si v pismu lagala in pisala v prvi osebi? upam da ne. naj se človek sam pritoži, saj tudi sam najbolje ve kaj ga je motilo. čist v dharmičnem smislu je to najbolj pravilno. po eni strani ti je to lep pokazatelj česa NE delaj. uči se iz tega.

in vso srečo z naslednjimi "lekcijami" [sm=smiley2.gif] upam da jih bo čimmanj [sm=smiley1.gif]




BellaB -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:36:24)

Damn, zakaj ni tle funkcije lajkanja? :D




mojcaziga -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 21:48:11)

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Joj.. paničariš, preveč gledaš kriminalke. Pa kaj res misliš, da bodo zdaj eno pritožbi prijavili na policijo in šli to dejansko raziskovat, da te obtožijo klevetanja al česa?? In kaj, če imajo prstne odtise, od kje pa bodo vedeli, da so tvoji????


Ja, saj verjetno paničarim preveč.  Ampak ne morem iz svoje kože, sploh ker sem mu verjela in to sploh naredila. To me najbolj grize ....

Kar pa se prstnih odtisov tiče - meni so jih vzeli pri 15. letih, ko sem si dala delat os. izkaznico. Torej jih imajo.

lp




mateyka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:09:53)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Kar pa se prstnih odtisov tiče - meni so jih vzeli pri 15. letih, ko sem si dala delat os. izkaznico. Torej jih imajo.


pa sej jih nimajo v policijski kartoteki [sm=smiley29.gif]




mojcaziga -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:17:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga
Kar pa se prstnih odtisov tiče - meni so jih vzeli pri 15. letih, ko sem si dala delat os. izkaznico. Torej jih imajo.


pa sej jih nimajo v policijski kartoteki [sm=smiley29.gif]


Tebi je lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], meni pa ni niti malo smešno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

V tem trenutku se počutim slabše kot če bi iz trgovine kaj ukradla. Tisto bi mogoče vsaj uporabljala. Tako pa sem dve nedolžni (ali pa tudi ne, ampak tega ne vem) obtožila nečesa, kar lahko sploh nista naredili.

ne, nič se ne počutim fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Tistega "kozla" od znanca pa boljše da ne srečam kje v bližini, ker potem bodo imeli prstne odtise tudi v policijski kartoteki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lp




Vijoličarka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:23:51)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Povej, da te je izučilo, da nikdar več ne boš verjela 'na prvo žogo', brez dokazov, pa če bo še taka čustvena vznemirjenost in toliko solz.

Resnično upam, da si stike s tem 'prijateljem' prekinila, ker ta ima čisto sprevržen um.


A kar na prvo žogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


He, he. Dobra! Sprejemam pač zgodbo, kot je napisana. Ampak zaradi nje ne bi šla pisat anonimnih pisem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Torej, če je temu tako, kot mojcaziga pravi,  ji svetujem tako, kot sem napisala. Jaz ne mislim povzeti nobenih ukrepov, ki bi lahko komu prinesli krivico, niti me mojcaziga k temu ne napeljuje.

@mojcaziga: drži, prstne odtise so nam vzeli, ko smo šli (še v prejšnji državi) delati osebno izkaznico. Tega se zdaj več ne počne, zato ne vem, če imajo naše odtise sploh v sistemu. Morda katera druga kaj ve o tem?

Malo za šalo: drugič piši anonimna pisma v rokavicah in za božjo voljo, ne oslini znamke (DNK) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]   Ali še bolje: sploh ne piši več anonimnih pisem.






Vijoličarka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:29:35)

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Tistega "kozla" od znanca pa boljše da ne srečam kje v bližini, ker potem bodo imeli prstne odtise tudi v policijski kartoteki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lp



Glej, kakor je zdaj tole neprijetno, pa vseeno drži: nikogar nisi ubila ali kaj podobnega. Samo ravnala si, kot naiven bedak, ki sodi dejanja po osebi in ne oseb po dejanjih.

Ne ženi si tako k srcu, važno je, da si se nekaj naučila o sebi in morda te bo prav to spoznanje v prihodnosti obvarovalo česa resnejšega.





Frodo Bisagin -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:37:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

@mojcaziga: drži, prstne odtise so nam vzeli, ko smo šli (še v prejšnji državi) delati osebno izkaznico. Tega se zdaj več ne počne, zato ne vem, če imajo naše odtise sploh v sistemu. Morda katera druga kaj ve o tem?


Od leta 2006 imas svoje prstne odtise na potnem listu - biometrija in tako to - na cipu sta fotografija in prstni odtis.
Sicer... mojcaziga ... kompletna slovenska policija in interpol cakata tebe in tvoje anonimno pismo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Poglej .. iz te moke ne bo kruha. ne bos ratala novi anonimni simfac in ne bodo te vlacili po casopisih - se naprej bos povprecna in ne bos medijska osebnost. Sprijazni se z realnostjo.
A za tistega "frenda"... ki te je testiral... bi jaz njega testirala ce ima jeklena jajca... ma koji moron.




Frodo Bisagin -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:38:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Tistega "kozla" od znanca pa boljše da ne srečam kje v bližini, ker potem bodo imeli prstne odtise tudi v policijski kartoteki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lp



Glej, kakor je zdaj tole neprijetno, pa vseeno drži: nikogar nisi ubila ali kaj podobnega. Samo ravnala si, kot naiven bedak, ki sodi dejanja po osebi in ne oseb po dejanjih.

Ne ženi si tako k srcu, važno je, da si se nekaj naučila o sebi in morda te bo prav to spoznanje v prihodnosti obvarovalo česa resnejšega.




Tocno tako !




Vijoličarka -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:46:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

@mojcaziga: drži, prstne odtise so nam vzeli, ko smo šli (še v prejšnji državi) delati osebno izkaznico. Tega se zdaj več ne počne, zato ne vem, če imajo naše odtise sploh v sistemu. Morda katera druga kaj ve o tem?


Od leta 2006 imas svoje prstne odtise na potnem listu - biometrija in tako to - na cipu sta fotografija in prstni odtis.


A tako je to? Zanimivo. Hvala. No, jaz sem dala delati zadnji potni list leta 2008, pa mi niso nič prstnih odtisov vzeli. A so uporabili tiste, ki so jih že imeli?




Frodo Bisagin -> RE: Nujno potrebujem pomoč (10.10.2011 22:55:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

@mojcaziga: drži, prstne odtise so nam vzeli, ko smo šli (še v prejšnji državi) delati osebno izkaznico. Tega se zdaj več ne počne, zato ne vem, če imajo naše odtise sploh v sistemu. Morda katera druga kaj ve o tem?


Od leta 2006 imas svoje prstne odtise na potnem listu - biometrija in tako to - na cipu sta fotografija in prstni odtis.


A tako je to? Zanimivo. Hvala. No, jaz sem dala delati zadnji potni list leta 2008, pa mi niso nič prstnih odtisov vzeli. A so uporabili tiste, ki so jih že imeli?


Nimam pojma. Vem edino, da je hramba prstnih odtiov v dolocenih evropskih bazah prstnih odtisov omejena na 10 let in da naj bi jih pri nas brisali takoj....
Evo recimo kaj je o tem pisal MOj mikro....
http://www.mojmikro.si/v_srediscu/tehnologije/kaj_bodo_poceli_drugi_ni_nasa_stvar




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>