|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: obrezovanje lulčka
11.10.2011 13:41:32   
uškinamama
Ne vem zakaj je treba vsako mnenje podat arogantno in agresivno. Vsi smo lahko zagovorniki, ali pa nasprotniki določene teme, ampak

Moje mnenje je arogantno in agresivno, prav. Kakšno pa je tvoje dejanje, ko otroku brez njegovega dovoljenja prizadaneš bolečine. Wild guess...arogantno in agresivno?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.10.2011 13:44:39   
ajataja

IZVIRNO SPOROČILO: emina83

Ne vem zakaj je treba vsako mnenje podat arogantno in agresivno. Vsi smo lahko zagovorniki, ali pa nasprotniki določene teme, ampak zato še ni potrebno, širit nestrpnost ali cinizem.

Enostavno zato,ker se gre za otroka,ki je žal premajhen ,da bi lahko odločal sam in bo tako po nepotrebnem trpel bolečine.Zakaj mu ne dajo možnosti,da o tem odloči sam ko bo dovolj star,aha zato ,ker bo kasnej težje prenašal bolečine kot sedaj user posted image .

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.10.2011 13:54:29   
emina83
uškinamama: o  prizadajanju bolečine (fizične in psihične) bi se pa še dalo  pogovarjat. Prosim, da ne ocenjuješ moja dejanja do mojih otrok arogantna in agresivna, ker me niti najmanj ne poznaš.

Jaz sem mislim da edina, ki je podala ODGOVOR na Mayino vprašanje in ne svojega MNENJA.

In ja še vedno mislim, da bi bilo na tem svetu veliko lepše, če se ljudje ne bi med seboj napadali in označevali, ampak bi imeli malo lepši odnos do sočloveka.

Živi in pusti živeti.

AMEN.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.10.2011 13:56:12   
petea
emina83,
tudi ostali smo ji podali odgovor: naj otroka ne pelje na nepotreben poseg.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.10.2011 13:59:17   
uškinamama

uškinamama: o  prizadajanju bolečine (fizične in psihične) bi se pa še dalo  pogovarjat. Prosim, da ne ocenjuješ moja dejanja do mojih otrok arogantna in agresivna, ker me niti najmanj ne poznaš.

Jaz sem mislim da edina, ki je podala ODGOVOR na Mayino vprašanje in ne svojega MNENJA.

In ja še vedno mislim, da bi bilo na tem svetu veliko lepše, če se ljudje ne bi med seboj napadali in označevali, ampak bi imeli malo lepši odnos do sočloveka.

Živi in pusti živeti.

AMEN.

Ne rabim te poznati, da ocenjujem taka dejanja kot arogantna in agresivna. Vedno bodo, ali jih naredi mama emina ali mama šemsa.

To, da  pa  ti napišeš " živi in pusti živeti"  pa user posted image user posted image user posted image .  Mogoče pa bi bil to dober nasvet Mayi , živi ( cela, neobrezana) in pusti živeti (svojega sina, celega , neobrezanega)

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.10.2011 14:14:28   
emina83
Kakšna dejanja? Sem kje mogoče napisala, da je moj otrok obrezan, oz. da sploh imam sina? Aja, sam zato, ker vem kako se tej zadevi streže v SLO, sem avtomatično arogantna in agresivna?!

Ne vem, kaj ti je tako smešnega v mojem stavku Živi in pusti živeti. A ga sploh razumeš?

Vidiš, meni pa takšno očitno norčevanje iz muslimanov, naše kulture, imen,itd ogromno pove o tvoji osebnosti. Umiri se malo, in zadihaj. 

< Sporočilo je popravil emina83 -- 11.10.2011 14:15:08 >

Neposredna povezava do sporočila: 31
11.10.2011 14:30:56   
ronja

Me pač v to vključujemo tudi to, da sočloveku ne odrežeš dela telesa, ki sicer ni življenjsko pomemben, ni pa čisto brezveze tam.

Odrezat oživčen del telesa drugemu človeku brez tehtnega razloga (medicinskega) pa je po moje precej agresivno dejanje, ne glede na to, kako mila je mama sicer. To enostavno boli. In splošna anastezija ima pri 3 letnikih precej možnih komplikacij. In ja, v splošni anasteziji odmirajo možganske celice. To so znanstvena dejstva, komot preveriš. Zadeva ni prav nič nadolžna, če se karkoli zakompicira. Starši, ki čakajo na nujno operacijo otroka, navadno prav zato trepetajo.

PS. musliman si lahko tudi neobrezan. Poleg tega se lahko obrežeš kasneje, če čutiš ta klic. Ni treba, da se to zate odločijo starši - navsezadnje niti ne vedo, ali boš celo življenje ostal musliman.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.10.2011 14:32:36   
uškinamama
Ne vem ti od kod ti ideja , da se norčujem iz vere. Obsojam le nepotreben poseg nad otrokom , brez njegovega privoljenja IN NIČ DRUGEGA.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.10.2011 19:23:16   
Star_a
Mogoče bi pa mamica mogla svojega ščegetavčka tudi "uredit" pa bo tako iz prve roke vedela o kakšnih bolečinah je govora .

P.S. moj ni dobil nobene hrane tam.
Smo bili naročeni,prišli,so ga vzeli ,ni ga bilo cca 20 min in potem smo čakali tam še cca 20 min in smo šli domov.

Neposredna povezava do sporočila: 34
11.10.2011 20:12:19   
Izabelina
Moj brat je šel na to operacijo, ko je bil majhen... vem, da ga je tako bolelo, da ni upal lulat cel dan potem je pa v čakalnici počepnil v kot in se tam na tla polulal... pa v kamilcah smo ga mogl kopat par tednov.

drugač pa pravjo, da ni tok hudo... pa kar se tiče tega, da otroci lažje prenesejo... je pa menda res, ker če zboliš za ošpicami (al eno od teh bolezni) ko si majhen ni tok hudo, kot če potem kasneje ko si odrasel - to mamo tut od doma primer: sta mela brat pa sestra istočasno, s tem, da je bila sestrica stara 3 leta brat pa 13 in je revež trpel 100x huje kot tamala...

drugače pa vsak po svoje... bolje da ga peljejo k zdravniku, kot, da mu kšn stric to doma opravi...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.10.2011 20:12:46   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Me pač v to vključujemo tudi to, da sočloveku ne odrežeš dela telesa, ki sicer ni življenjsko pomemben, ni pa čisto brezveze tam.

Odrezat oživčen del telesa drugemu človeku brez tehtnega razloga (medicinskega) pa je po moje precej agresivno dejanje, ne glede na to, kako mila je mama sicer. To enostavno boli. In splošna anastezija ima pri 3 letnikih precej možnih komplikacij. In ja, v splošni anasteziji odmirajo možganske celice. To so znanstvena dejstva, komot preveriš. Zadeva ni prav nič nadolžna, če se karkoli zakompicira. Starši, ki čakajo na nujno operacijo otroka, navadno prav zato trepetajo.

PS. musliman si lahko tudi neobrezan. Poleg tega se lahko obrežeš kasneje, če čutiš ta klic. Ni treba, da se to zate odločijo starši - navsezadnje niti ne vedo, ali boš celo življenje ostal musliman.

user posted image user posted image user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.10.2011 20:19:20   
Star_a
Izabelina daj ne mešaj ti tukaj bolezni! Ker nimajo nič z obrezovanjemuser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.10.2011 20:30:15   
viroza

Zanimivo, da so teme povezane z obrezovanjem, vedno deležne takšnega zgražanja med uporabniki foruma.

Odgovor za Mayo 80: Pred posegom mora bit otrok tešč, vsaj 8-10 ur. Ponavadi se taki posegi opravljajo zgodaj zjutraj, tako da  otrok od prejšnjega večera od polnoči  ne uživa nobene hrane in tekočin. Po sprejemu, gre otrok (s staršem) v svojo sobo, kjer dobi sirup za pomiritev. Čez pribl. 30min ga peljejo v operacijsko, starš ga spremlja do operacijske dvorane. Sam poseg traja okoli 30min, nato ga peljejo v prebujevalnico, kjer je starš lahko že zraven. Za pit dobi pribl. po 1 uri budnosti, nato še dobi juhico za pojest. Domov se gre še isti dan, po kosilu, oz, ko se otrok tam polula.

Kar se tiče bolečin, je pa seveda odvisno od vsakega otroka (ravno tako kot pri odraslih.) Ene boli bolj, druge manj. Ponavadi je vse skup zaceljeno v pribl. 1 tednu. Če je otrok v plenici se obdobje malo podaljša.

Ne vem zakaj je treba vsako mnenje podat arogantno in agresivno. Vsi smo lahko zagovorniki, ali pa nasprotniki določene teme, ampak zato še ni potrebno, širit nestrpnost ali cinizem.

Vse poteka kot si napisala,razen to ,da te v Izoli pošljejo domov ko se otrok zbudi.Brez lulanja. Kar se okrevanja tiče.Pri nas je trajalo 3 tedne.Revežu se je vse ognojilo,šive sem komaj spravla dol z riboderminom (mogli bi iti sami dol po cca.1 tednu ),lulali smo s pomočjo fiziološke,ker smo alergični na kamilice in še bi lahko naštevala. In za to operacijo smo se odločili ker sine ni mogel več lulat (kožica toliko zleplena).
Mislim,da nimajo vsi tako hude izkušnje kot mi.Pa vendar je to odločitev posameznika in ne zdijo se mi pošten taki napadi.

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.10.2011 21:34:52   
Izabelina
no ampak zarad tega kako eni in drugi prenašajo bolezni morda tut avtorica posta sklepa, da je tako tut pri operacijah... samo to sm hotla povedat... ne vem kako je res...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 11.10.2011 21:35:36 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu viroza)
Neposredna povezava do sporočila: 39
12.10.2011 10:26:27   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: viroza

Mislim,da nimajo vsi tako hude izkušnje kot mi.Pa vendar je to odločitev posameznika in ne zdijo se mi pošten taki napadi.

Viroza,
vi ste otroka dali operirati zaradi zdravstvenih težav, pa pišeš, kako je bilo mučno zdravljenje. 
Meni - in še nekaj forumašicam -  je čisto nepredstavljivo, da to nekateri delajo brez tehtnega razloga. In se mi zdi, da je zelo nepošteno do otrok, da jih to kdorkoli počne, pa naj bo to kakšen stric, vaška čarovnica ali zdravnik.

(odgovor članu viroza)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.4.2012 7:40:44   
neja81
Fantek je najbrž (žal) že obrezan, najbrž se tudi že počuti dobro pa vendar bi rada nekaj napisala njegovi mamici. Sama nisem muslimanka, imam pa kolegico, ki je. In nekoč sva se pogovarjale o tej temi in je rekla, da v njihovi družini pač otroci niso obrezani, ker  da je to že skrajno bolno. Sama sem prebrala kar nekaj knjig na temo muslimanov in njihovih "običajev" in lahko ti povem samo to, da tej moški in ženske (ki so bili avtorji teh knjig in so to doživeli na lastni koži) so bili proti temu, češ kaj je to potrebno delati, zakaj ne pustijo mojega telesa na miru. Ne razumem pa matere, da gre svojemu otroku nekaj odstranjevat, ker je pač pripadnica muslimanske vere...Pa ti veš, da narava je sestavila vsak del na človeku za določene namene in da vsak del ima svojo funkcijo in tudi kožica ga ima, tako, da ga NE MORE MOTITI. Kar se pa moških tiče, kateri govorijo, da kožica moti...da jih vidim. Morda zato, ker imajo občutek manjvrednosti....avtorica ene izmed knjig je napisala, da so njenega brata pohabili (s tem ko so mu odstranili kožico). Ne razumem, zame je to precej bolno in fanatično...pa brez zamere..spoštujem vse vere, sam te fore, ki si jih je nekdo 1x izmislil pa ne...Malo se zamisli punca zakaj to rabi...gre za tvojega otroka. Vso srečo vam želim

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...

Koriščenje LD po porodniški
endrina

Kako ste izkoristile pripadajoči letni dopust po končani porodniški odsotnosti?

izkoristila sem ga takoj po porodniški,da sem ostala dlje z otrokom (53%)

hotela sem izkoristiti celega pa mi delodajalec ni dovolil (7%)

izkoristila sem en del,ostalega sem si prihranila za drugič (20%)

sploh nisem mogla izkoristiti dopusta (21%)

Število vseh glasov: 133

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!