ronja
|
Podpis pod Ankico in vijoličarko, samo da vseeno upam, da pa bo prihodnost boljša in da dobro na koncu zmaga (nisem se nikoli poistovetila s pepeklami in ostalimi deklicami, ki se poročijlo s princem, ampak to, da dobro zmaga mi je pa nekak ostalo... koliko časa je treba na to čakat, pa ne vem;). Koga bom volila, še ne vem.. vem, le dvoje, da to nikakor ne bo g. Janša in da bom ostala zvesta levici. Enako. Kdo pa bo to, pa ne morem vedet, če ne vem niti, kdo bo kandidiral - ne spremljam ravno vneto politike, pa kolikor mi je znano, še sami ne vejo... Zadnje volitve zame niso bile volitve "za nekoga" temvec volitve proti nekomu. Volila bom tistega, ki bo imel najvec moznosti za zmago ob mojem volilu ne za, temvec proti dolocenim kandidat (u)om. Torej volila bom tistega, ki bo imel najvec moznosti, da premaga tistega za katerega ti katipi definitivno ne bos volila Hehe, kako podobno razmišljamo . Pri tem, da sama nimam pojma o politiki! Ni, sam mladi očka jih ma take črne. Ja, njemu je pač črna bližje , se vidi tudi po grehih - to še jaz vem;). Ne moti me, koliko ima kdo denarja (noben od teh ni reven). Kar se Jankovića tiče, se mi zdi, da si svojega tudi kar zasluži, ker vsi pravijo, da je deloholik, kar je po svoje dobro za LJubljančane, glede na to, kaj so prej župani naredili (bolj ali manj ne kaj dosti, Danica sploh dobesedno nič, pa tisti tip z rdečim nosom glih tako, Vika je vsaj kolesarske začela rihtat...) - in enako bi bilo verjetno, če bi bil na položaju vodit državo. Se strinjam, da je ego in vse - ampak samo to ga še ne dela slabega politika (taki pač v večini so...) Če bo on kandidiral, ga bom najverjetneje volila. Se strinjam - zelo pošteni politiki nimajo šans za zmago, navadno se pa tudi ne znajdejo v tistem cirkusu (navsezadnje so še Pahorju to očitali, da je preveč naiven) in jim kljub dobrim namenom ne uspe naredit nič dobrega, ker jih povozijo. Tako kot če bi mene gor dal - ne bi želela delat slabega, bi pa verjetno naredila čisto sranje. Podobno je pri ostalih, ki imajo visokoleteče ideje, pa nobenih konkretnih idej, kako jih uresničit. razlika med njimi je zgolj v tem, da eni poskrbijo samo zase, drugi pa zraven tega še kaj naredijo za državo in državljane. Vsi poskrbimo zase - to ni nič slabega - dokler ne gre na račun drugih. Od politika pa pričakujem, da poskrbi še za državo in državljane. Kaj točno jih žene v to, je njihova stvar - zaradi mene tudi nerazrešene traume iz detinstva, da se morajo nujno dokazat, da so tega sposobni,... Samo da delajo v korist državljanov. V smislu, če bi se danes pojavil sam Jezus Kristus med nami, bi ga ponovno križali. Verjetno bi končal kot Kramberger... Sicer pa, kot pravijo fantje v South parku: volitve so vedno izbira med "some duche" and "a piece of shit" - ampak še vedno je ok, da izbiramo med njima, ker pač druge opcije še nismo našli, pa ker vseeno nista isto. Če malo povzamem.