Glivice (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> Glivice (9.10.2011 12:17:07)

Lep pozdrav!

Sem anonimna, ker me nekaj ljudi tukaj gor pozna in bi me bilo sram, če bi me prepoznali. Torej, imam glivice na nohtih na nogah. Pred 2 mesecoma sem jih imela tudi na spolovilu, vendar sem se pozdravila. Mogoče so se mi prenesle še na noge, slišala sem da je to možno, če se brišeš z isto brisačo. Noht na palcu desne noge je že skoraj popolnoma odstopil, le malo se še drži ob straneh. Je cel rumen in rahlo zadebeljen. Boli me ne.
Ali mislite, da bi morala k zdravniku tole pokazat? Ali je dovolj če kupim v lekarni kakšno mazilo proti glivičnim okužbam nohtov, recimo Nailner Repair? Ali ima katera izkušnje s tem ali pa s čim drugim, da ne bom brezveze kupovala ker je drago.

Hvala za vsako mnenje!

larisa11 -> RE: Glivice (9.10.2011 15:30:54)

Živijo

Po tvojem opisu sodeče je kar huda oblika glivic. Ja čimprej pojdi do svojege zdravnika in naj te napoti do dermatologa.
Pri dermatologu ti bodo odvzeli vzorec glivic iz nohta in jih poslali na analizo.
On ti bo tudi predpisal pravo mazilo.
Lekarniška mazila niso tako učinkovita, na dolgi rok pa tudi malo pomagajo.
Če pa že noht odstopa pa bi jaz osebno šla raje do dermatologa.

Upam, da se čimprej rešiš te nadloge

Anonimen -> RE: Glivice (9.10.2011 20:14:22)

Tudi oebni zdravnik lahko predpiše antibiotike ( tablete)  za  glivice na nogah. Obenem mažeš z lamisilom ali čem drugim.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.10.2011 10:31:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

emalina -> RE: Glivice (21.10.2011 11:33:11)

Glivice so vedbno trdovratne. Zdravnik ti ne bo svetoval drugega kot obisk v lekarni. Sicer pa vedno poskrbi za vsaj 3x umivanje z vročo (raje vrelo kot vročo) vodo predno se s čem namažeš. Poizkusi s kisom in pudrom. To dvoje bo imelo verjetno večji učinek kot kakšno mazilo.

tehnofil -> RE: Glivice (21.10.2011 14:25:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
... bi me bilo sram, ...., imam glivice na nohtih na nogah...... če kupim v lekarni kakšno mazilo proti glivičnim okužbam nohtov, recimo Nailner Repair?

Z NailnerRepair pa ne bi izgubljal časa.

Po "vojski" sem imel na nohtu na nogah glivice. Šel sem k zdravnici in mi je rekla da obstajajo tablete proti glivicam, a da zelo obremenijo jetra, rezultat v cca 3 mesecih. Da obstaja mazilo, ki pa ga je potrebno vstrajno mazati in da je ona precej vstrajna a ji ni uspelo (samo z mazilom pri njenih glivicah), rezultat v cca 1 letu.

OK. Dobil sem recept za LAMISIL. Samo zadeve sem se zaradi zgoraj navedenih omejitev lotil v celoti resno in odločeno. Glivic cem se znebil brez tablet, samo s kremo Lamisil. Sem pa jo uporabljal na tudi malce nenavaden način.

Noht sem prvo dobro dobro obstrigel, da sem se znebil vsega kar se je dalo. Noht je spodaj v enem delu tudi odstopil od podlage. Enkrat na teden sem nogo dobro namočil v vodi s kisom (ne s soljo!) in očistil vse pod in okrog nohta. Tu sem v lekarni kupil inekcijo za diabetike (zelo tanka igla), jo napolnil z Lamisilom in si našprical Lamisil tudi pod noht. Nato sem debelo namazal koren nohta ter gazo in nato gazo prilepil na prst. Tako sem delal striktno zjutraj in zvečer. Prst je bil neprestano v Lamisilu. Počasi je zrastel nov noht a ker sem s takšnim mazanjem nadaljeval je že do polovice zrasten noht "odstopil". Takrat sem vedel da sem sicer pretiraval[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , a da glivic ni več. Prenehal sem z gazo in koren nohta le še občasno namazal. V 1 letu sem imel nov novcat lep noht.

Pri manjših spremembah nohta pa pomaga že vsakodnevno (poudarek na vsakodnevno) mazanje korena nohta z Lamisilom in noht s časoma se pozdravi.

Tako zaupanje v rešitev samo s kremo sem dobil iz podatka, da krema učinkuje na več vrst glivic, kot tablete.

Stran: [1]