bučke.. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> bučke.. (8.10.2011 18:11:00)

še kakšna ideja kaj naj z njimi..

skrinja, pohane al pa naribane v masi za palačinke, na žaru smo že..

imam jih pa kr nekaj




tulpek -> RE: bučke.. (8.10.2011 18:15:51)

Imam na mailu en kup receptov (v wordu), tak da če mi daš mail na zs ti pošljem. 




mini86 -> RE: bučke.. (8.10.2011 18:52:02)

evo imaš zs




tulpek -> RE: bučke.. (8.10.2011 19:09:58)

A veš, da ga nimam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] baje pogosto zafrkava. Ti bom js poslala, če bo šlo, pa se mi potem na mail javi.


...

Sem že, upam da bo več sreče.




dskubin -> RE: bučke.. (9.10.2011 15:27:40)

slastni:
http://www.kulinarika.net/recepti/10197/zelenjavne-jedi/bucni-polpeti/

Drugače jaz iz bučk rada naredim kremno juho, otroci jo imajo zelo radi, pa naj bo s paštico, z rižem, z zdrobovimi cmočki, zlatimi kroglicami, popečenim kruhom,.. pa pri nas se po starem briškem receptu kuha tudi kuhnja tagičeva - to je bučna mineštra. Podobno je joti. Veliki buči (tagiči) odstraniš semena, jo naribaš, namočiš v kis in potem skuhaš mineštro. Uporabi se tudi svež fižol, suho meso in namesto kislega zelja kislo bučo. Meni je to veliiiiko boljše od jote :P

http://www.kulinarika.net/recepti/5322/zelenjavne-jedi/buckin-zavitek/

Tenstane bučke, vložene bučke za ozimnico, filane, kot čolnički v pečici (prerezane na pol, izdolbljene in polnjene z mešanico zelenjave, sira in meltega mesa),..

Lahko narediš tudi kot musako, samo namesto krompirja daš bučke.

Sej se bom še česa spomnila :D :D :D








Hope2 -> RE: bučke.. (9.10.2011 17:35:03)

Mi jih polnimo z zelenjavno rižoto ali pa z bolonjeze omako, lahko tudi z ajdovo kašo. Čez nariban sir in zapečem.
Delam tudi bučkino omako k pireju zelo paše.
Pa skrijem jo vedno kam not, zgostim kake omake, v rižoto vržem, v omake za testenine.
Dam jih tudi v lazanjo, namesto testenin





ronja -> RE: bučke.. (10.10.2011 11:57:48)

V kruhu so super! Naribaš, lahko še posoliš in pustiš, da se odcedijo, če nočeš, da je preveč pacasto in zamesiš v testo (moraš dat manj tekočine. Nam je ta kruh bil vedno ful všeč.




LittleSun -> RE: bučke.. (10.10.2011 12:00:19)

NJami je bučkina juha, bučke z rižem, z testeninami, jaz jih mešam v vse omake, če imam bolj tekoče jih naribam, drugače na koščke. Tudi v solato jih dam, samo malo povrem, da so trde, buččkin pire je tudi njami...mi jih imamo skoz v hladilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]