skrajšan del čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

jasnika -> skrajšan del čas (8.10.2011 12:32:50)

Zanima me sledeče,....imam pogodbo za skrajšan del čas na 20 ur, v pogodbi je napisano da zaradi trenutno povečanega dela,...sama pa koristim pravico zaradi starševstva,....drugačne pogodbe mi pač delodajalec ni želel dati,...v pogodbi nimam navedeno od katerega dneva do katerega dneva v tedno delam,...napisano je samo 20 ur tedensko, nič tudi ni omenjeno pop delo,...pa me sedaj zanima ali mi lahko delodajalec recimo da med tednom en an prosto in delam zato v soboto 4 ure( ni delo v trgovini), in kako je z popoldanskim delom, v pogodbi ni nič navedeno,....aja in ali lahko zavrnem vse nadure??

hvala in lp

kajajaka -> RE: skrajšan del čas (8.10.2011 17:34:36)

- lahko delaš en dan 8 ur, drugi dan frej - pač dogovor z delodajalcem, važno, da ne presežeš 20 ur tedensko
. nadur NE SMEŠ delati, ker koristiš skr. delovnik - torej 20 ur tedensko in nič več
- nočnega dela ti  (kolikor se spomnim) do otrokovega 3. leta ni potrebno opravljati
- dopoldne ali popoldne pa je odločitev delodajalca - tu nimaš vpliva - primer za trgovino (lahko trgovka dela en dan 4 ure dopoldne, drugi dan pa popoldne... delodajalec sam razporeja znotraj delovnega časa...)

jasnika -> RE: skrajšan del čas (8.10.2011 20:01:57)

ja se mi je zdelo da je nekako tako,...

hvala lepa[sm=smiley1.gif]

jasnika -> RE: skrajšan del čas (8.10.2011 20:47:02)

Zanima me še samo to, ali morda ve kdo,...ali me lahko da delodajalec delat recimo samo tri dni v rednu in tako pokrijem 20 ur, recimo alo je obvezno 4 ure dnevno zarad starševstva[sm=zmeden.gif]

lila krava -> RE: skrajšan del čas (8.10.2011 20:59:13)

Mislim, da zakon o tem ne govori nič.
Je pa vse stvar dogovora med delodajalcem in delojemalcem.

kajajaka -> RE: skrajšan del čas (8.10.2011 21:18:04)

IZVIRNO SPOROČILO: lila krava

Mislim, da zakon o tem ne govori nič.
Je pa vse stvar dogovora med delodajalcem in delojemalcem.

Tako je...

Stran: [1]