priznavanje izobrazbe (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> priznavanje izobrazbe (7.10.2011 9:32:12)

Kje bi lahko izvedela, ali se mi izobrazba, ki sem si jo pridobila v SLO, prizna v tujini?Vem da se moram obrniti na urad za te zadeve, ampak se vloge tudi mastno plača okoli 500 evrov, brez sodnih prevodov.
V primeru, da potrebujem še en letnik dodatnega študija, oz. da je zahtevana 4-letna šola, jaz pa imam samo 3-letni vsš program,a se da izvedet na fakulteti, če se manjkajoči letnik, ki bi ga npr. doštudirala, prizna v tujini?Kontaktirala sem tudi ministrstvo za visoko šolstvo, pa nimajo pojma, da o tem odloča tujina.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.10.2011 9:39:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: priznavanje izobrazbe (7.10.2011 16:42:31)

Ministrstvo za visoko solstvo verjetno res ne more vedet za vsako tujo fakulteto kaj se zahteva.

Predvsem je pomembno, a ti zelis v tujini studirat? potem vsekakor preveri na tuji fakulteti razpisne pogoje in tam pise kaj potrebujes. Ce nisi sigurna, se obrni na referat doticne fakultete.

Ce te zanima se kaj v zvezi s studijem v tujini se lahko obrnes tudi na Javni Sklad RS za razvoj kadrov in stipendije, Dunajska 22, Ljubljana, gre za Ad futuro, ki vse te stvari ureja.

Ce imas pa kaksno konkretno vprasanje pa kar zastavi tukaj in ti bom skusala pomagat. Na splosno je pa prevec tezko odgovorit pa zelo veliko za pisat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: priznavanje izobrazbe (7.10.2011 16:47:48)

a ja se to: ce hoces npr. it studirat podiplomsko v tujino, ti slovensko diplomsko listino brez problema sprejmejo, samo prevest jo moras in overit, ne rabis pa za to iskat nobenega priznavanja smeri ali  kaj podobnega. To je razvidno iz same listine in tam mora biti tudi razvidno ali gre za 3 letni program, 4 letni program itd.




Stran: [1]