poganjalček (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


nestea -> poganjalček (6.10.2011 23:30:45)

S sinkom hodiva v razvojno ambulanto. Razmišljam o nakupu poganjalčka od 1 leta dalje, vendar sem v dvomih, ali ga bo tudi res uporabljal, zato ne bi šla v nakup novega. Na malih oglasih spremljam, a ni trenutno nič. Ali bi ga katera želela prodati na relaciji Domžale, Mengeš, Kamnik, Celje? 




marjetica8 -> RE: poganjalček (7.10.2011 10:53:38)

Jst sicer nimam za prodat, mam pa sinčka, s katerim smo ravno tako hodili v razvojno in so nam priporočili poganjalčka, ker mu grejo nogice rahlo na x. Mi smo ga res kupili takoj po enem letu, ma se sploh ni zmenil zanj do drugega leta starosti. Zdej je pa to njegova najljubša igrača in ma tuki s sosedovim otrokom vsak dan dirke s poganjalci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Mi smo meli enega poceni k ma držalo od zadi da ga lahko otrok poriva pred sabo ko se uči hodit. Tega smo meli za noter in uporaba s potiskanjem se je obnesla dokler ni v redu shodil. Tko da priporočam nakup takega, ki ma zadaj držalo. Nam so v RA priporočili tako igro, ker dolgo ni shodil in mu je to res na kuncu kar pomagalo.




Tutan -> RE: poganjalček (7.10.2011 11:33:32)

Kupi like-a-bike namesto navadnega poganjalčka, ki ga hitro prerastejo, mogoče rabljenega, ti ne bo žal, je vreden vsakega centa in ne poznam otroka, ki ne bi bil navdušen.... odlično za razvijanje ravnotežja in za en kup ostalih stvari....




samado -> RE: poganjalček (7.10.2011 13:39:21)

Raje vprašaj v razvojni, nam so ga odsvetovali, odvisno kake težave ima mali.




K_a_t_i -> RE: poganjalček (7.10.2011 20:13:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Kupi like-a-bike namesto navadnega poganjalčka, ki ga hitro prerastejo, mogoče rabljenega, ti ne bo žal, je vreden vsakega centa in ne poznam otroka, ki ne bi bil navdušen.... odlično za razvijanje ravnotežja in za en kup ostalih stvari....

Ja pa naj še najmanj eno leto počaka, da ga bo otrok lahko uporabljal al kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: poganjalček (7.10.2011 20:23:20)

Dobila ga je za prvi rojstni dan, nekaj podobnega kot je tale na linku (ki je novejša izvedenka). Punčke norijo z njim še po petih letih - očitno je neuničljiv [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Poglej na bolhi, za rabljenega...Jaz našega očitno še ne bom prodajala. Sicer ne vem, kaj je na njem, a punčke ga še vedno obožujejo.


Slika




Anonimen -> RE: poganjalček (7.10.2011 20:26:34)

Kupi like-a-bike namesto navadnega poganjalčka, ki ga hitro prerastejo,


No ja, pet let uporabe ni tako malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Meni so lajkabajki tudi všeč, samo se mi zdi, da so primerni za malo kasneje, ali vsaj ne pred drugim rd. Nekaj let nazaj še niso bili toliko prisotni, tako da ga nisem kupovala. Zdaj pa ne vem, kako bi izbrala, ali poganjalec, ali bajki.




m_o_i -> RE: poganjalček (8.10.2011 19:29:33)

odvisno, zakaj hodita v RA.

Elias hodi ze od rojstva. najprej povecani misicni tonus, zdaj, odkar se na noge postavlja zadnje tri mesece, pa zaradi asimetrije(leva stran je bolj aktivna).
no, da me ne zanese[sm=jezicek.gif]: VSE pripomocke nama je odsvetovala do trenutka, ko bo sam hodil...




Anonimen -> RE: poganjalček (8.10.2011 23:26:17)

Sploh ne rabiš nekaj dragega kupovat ... mi smo naši pri 11ih mesecih, ko še niti ni znala sama hodit, kupili v BC enega 4 kolesnega poganjalca za 15€, kao malo za foro ... no pogruntala ga je v parih dneh, eno leto je bil top igrača pri hiši, pa še sedaj pri (skoraj) treh letih ga še vsaj 3x na teden goni po stanovanju [sm=smiley36.gif].
ZA ven je pa pri dobrih dveh letih dobila Kettlerjevega poganjalca (kolo brez pedal) in ga ima tudi zelo rada ... samo prej bi bilo pa brezveze ga kupobat, ker kljub temu da je samo 10 colski in med najmanjšimi, bi ji bil prevelik.




livia -> RE: poganjalček (11.10.2011 9:04:16)

Mislim, da nestea ne sprašuje o 4 kolesnih poganjalcih.

Mi smo tudi hodili v razvojno in sem imela doma likeabikea še od prve hčere, ki nam je prišel zelo prav. Uporabljat ga je začela tako okoli 2,5 let in že 2 leti ne gre dol z njega. Sedež lahko dvignemo še za dve luknji, tako da bo še za nekaj časa. Like a bike ima sicer tudi še en manjši model, a je uporaben bolj kratko obdobje, ker se sedež ne dvigne toliko.
Za med enim letom in 2,5 sem jaz vzela enega plastičnega na igrariji, ki je bil kasneje umaknjen iz prodaje ker je kao nevaren, čeprav mi nismo imeli težav z njim.

Iz izkušenj ti povem, da boš prav za 1 leto starega težko našla kaj pametnega, mislim, da boste morali počakat še kako leto, da mu bodo vsi dvokolesniki prav.




Errai -> RE: poganjalček (12.10.2011 8:24:57)

Mi imamo tega:
http://www.pukybikes.co.uk/toddler/wutsch.htm

Eden od boljših nakupov za otroke. Mali je navdušen, od prvega dne se vozi z njim (dobil ga je za 1. rojstni dan), na začetku je šlo sicer samo v rikverc, po kakšnem tednu pa je dojel tudi, kako se poganjati naprej. Pri nas je poganjalec veliko v uporabi, vozi ga po stanovanju, na terasi, pa tudi na sprehode gremo z njim.

Starejši je pa pri dveh letih dobil tega (http://www.pukybikes.co.uk/learner-bikes/balance_bikes_lr1br.htm). Samo je res šele za dvoletnike ali še malo starejše, ker prej z nogami ne dosežejo do tal.




Marjetka78 -> RE: poganjalček (13.10.2011 9:26:36)

Mi smo najprej za našeg malčka kupili tegale (vidim, da je sedaj še v akciji), sicer je 4 kolesnik

http://www.igrarija.com/vozila/poganjalci/stiri-kolesni-poganjalci/big-bobby-car-classic.html


potem smo nadaljevali z 10" od Kettlerja

http://www.igrarija.com/vozila/poganjalci/dvo-kolesni-poganjalci/poganjalec-speedy-10-kettler.html

tak da oboje priporočam...











ksenja55 -> RE: poganjalček (25.10.2011 6:40:23)

Puky Lino ali Puky Wutch sta Top shit za 1 letnika. Puky lino je malo nižji ampak zapiska, ko se otrok vsede nanj in to jim dogaja na polno. Tule jih imate cel kup za 1. rojstni dan: http://www.poganjalec.si/28-poganjalci-za-najmlajse




Stran: [1]