ronja -> RE: menstruacija in dojenje (6.10.2011 22:29:15)
|
a je mozno da se je okus mleka tko spremenil da ga zavrača? je res da se ko se dobi menstruacijio izgubi mleko? ja, mleko ima drugačen okus - ima pa tudi drugačen okus, če ješ začinjeno hrano, pa kislo hrano, pa fižol, pa meso itd... vse se pač čuti v okusu mleka. S tem ni nič narobe:). Ne, ko dobiš m., lahko še mirno dojiš kako leto ali dve ali kolikor vama pač paše in imaš medtem redne m. kot pred otrokom. Lahko pa se ti cikel podaljša ali rata nereden, ker je pač telo bolj obremenjeno. Odvisno od tvojega telesa, koliko vlaga v reprodukcijo (moje ful - sem zgubila ful krvi pri prometni nesreči, ampak m. sem pa vseeno imela - sem jo izgubila še na operaciji, pa je potem m. malo kasnila, ampak vseeno prišla kmalu potem... Tudi ko sem dojila, sem imela m. in to obakrat - ko sem dojila Ronjo, je bil cikel res daljši (ampak m. sem dobila še med polnim dojenjem - 6 m. po porodu), ko sem dojila Lejlo, pa je bil kar normalen (sem pa tokrat kasneje dobila m. - po 9ih mesecih). Torej: če bi rada takoj še enega otroka, potem bi ti P. svetoval, da nehaš dojit. Ampak verjetno se ti ne mudi in te ne zanima zato:).
|
|
|
|