roberta
|
Moja hčerka je stara 6 let in si že od malega vedno zbrca s sebe kovter v postelji. V zimskem času seveda v sobi ni tako toplo kot je to poleti, ko ni panike, če je odkrita, recimo, da imamo pozimi nekje 18 stopinj čez noč. Če je otrok pri teh stopinjah le v pižami, nepokrit, se konkretno shladi. Potem vstajam tudi po večkrat na noč in jo hodim pokrivat, ampak je že čez 1 minuto spet povsem odkrita. Zjutraj je seveda vsa mrzla, začuda pa ni nikoli kaj bolana - mogoče jo ravno nočni mraz okrepi?! Ker pokrivanje ni dalo učinka, sem jo začela oblačit v puloverje in dvojne štunfe in kaj jaz vem kaj še. Ampak to tudi ni rešitev, ker potem pa še tisto minuto ni pokrita, ampak kovter še isto sekundo vrže iz sebe. Skratka, mi zna katera svetovati, kaj naj vendar storim, da bo otrok ostal čez noč pokrit? Aja, morda le še to, da je ona že od nekdaj bolj "tople" sorte - jo res redko zebe, od mene je vedno oblečena za kak sloj oblačil manj, itd. Če je oblečena "normalno", potem vedno sitnari, da ji je vroče. A kakorkoli že, menim, da 18 stopinj in samo pižama, sploh, ker je otrok zjutraj mrzel, ni lih fajn. Kak nasvet? Hvala.
|