pelin
|
Tudi meni je najprej padlo na misel, kaj o tem mislijo vzgojiteljice, ki ga verjetno tudi kar dobro poznajo...tudi to , da stari starši marsikaj vidijo ni vedno le moteče, ampak zna včasih biti prav tako koristno...So pač čustveno malo bolj distancirani kot starši in čeprav so včasih z vsem svojim pametovanjem težki, resnici na ljubo vedo marsikaj.. Če tvoj petletnik počne stvari, ki jih omenjaš mogoče ne bi bilo slabo, če bi se posvetovala s kakšnim strokovnjakom...To je čisto preprosto...odpraviš se k pediatru, kateremu razložiš težave in on te pač z napotnico pošlje tja, kjer se mu zdi najprimerneje...Če težave niso hudo resne ali gre za kaj prehodnega, se da dostikrat marsikaj urediti že pri pediatru, če pa on preceni da bi bilo bolje, da greste naprej, potem pač greste...Je pa stvar v tem, da tako star otrok mora definitivno biti sposoben kratek čas sedeti pri miru,se že kar dobro obvladati, da ne gre pri vsakem konfliktu na nož, ter se držati nekih pravil, ki naj bi se jih vsi.To ni triletnik in tu se ne gre zanašati in se tolažiti s trmo...to je predšolec, ki naj bi že temu primerno reagiral. Iz tvojega pisanja je nekako razvidno, da znaš biti dosledna in po potrebi stroga, pa vseeno fant dela vedno iste neumnosti, kljub obljubam , da bo prenehal...Očitno se po svoje trudi, pa ne more iz svoje kože, ne more se obvladati, umiriti, ustrezno reagirati...Ne more, kljub temu, da ve da bo kaznovan in kljub temu, da mu je kasneje žal...in ta" ne more" se mi zdi poglavitni razlog, da bi šla jaz kam na pogovor...Mogoče ni Adehadejček, čeprav kaže nanj...mogoče se morate stvari vsi lotiti nekoliko drugače...kdo ve...jaz ne in vi očitno tudi ne...zato bi šla jaz na pogovor k strokovnjaku...kar koli že je, je neprijetno za vse in bi bilo dobro, da to uredite pred vstopom v šolo...
|