Taddy78 -> RE: vzgojiteljica ne pokliče kljub prošnji (20.10.2011 17:02:02)
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzanica Oj. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje. Večkrat sem že vzgojiteljici naročila, da naj pokliče, če je kaj narobe. Npr. danes je rekla, da je 3x jokal - kar na suho, in po malici bruhnil. Star je 3 leta. Pa NE pokliče staršev. A je to normalno kljub prošnjam, da me o tem takoj obvesti??? Maia je rekel, da je jokal, ker ga boli trebušček in da je povedal vzgojiteljici. Zgleda da bo res zbolel. Kako je v vaših vrtcih s tem? A vas obvestijo? Je smiselno iti do ravnateljice ali sem samo preveč zaskrbljena? Hvala. Čisto po pravici povedano...jokal je ker te pogreša, bruhnil je, ker ni dosegel svojega, trebušček pa boli ko več ne ve, kako bi še nekoga pritegnil. Poznam en točno tak primer, šlo je za čisto izsiljevanje in ja, tudi vročino je od tega dobil. Idi na pediatrijo pa vprašaj kako sestro, koliko otrok imajo v bolnici, ker jih iz nepojasnjenega razloga boli trebuh (tudi sama sem bila zaradi tega v bolnici in je šlo za čisto psihološko stvar-iskanje pozornosti). Mogoče bi se morala vprašati, če je pri sinu prišlo do kakšnih sprememb, mogoče se mu je kaj zgodilo, mogoče ga celo v vrtcu maltretira kateri od otrok. Lahko da je bilo doma kaj narobe... Sigurna sem, da ne gre za bolezen, ampak čisto iskanje pozornosti. In tudi meni se ne zdi logično, da bi te zaradi joka klicala vzgojiteljica (potem bi tak lahko v vsaki skupini dodali še eno, da bi klicala starše, drugi dve pa merkali otroke).
|
|
|
|