Konec "porodniške" in brezposelna (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

malajka84 -> Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 9:13:39)

Zdravo! Mogoče neumno vprašanje pa vseeno, čez en mesec s emi bo končala "porodniška" trenutno sem brezposelna ker še delam na diplomi :D statusa študenta pa tudi ni več. Zanima me kako zdaj, kaj moram uredit? Verjetno se prijaviti na zavod kako gre to? Totalni laik, nimam pojma o teh zadevah, pa sm se odločla, da tu vprašam, ker si gurno je kakšna ki je /ali je bila v enaki situaciji.
Hvala že v naprej.

razglednica -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 9:21:05)

prijavi se na Zavod nato pa si uredi zavarovanje[sm=smiley1.gif]

Star_a -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 10:10:36)

je tvoja odločitev če se boš prijavila na zavod ali ne.
Jaz se nisem.
zavarovanje si moraš uredit

malajka84 -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 10:12:09)

Zavarovanje is tako že zdj sama plačujem  in enega in drugega tako da o verjetno ni treb anč urejat na novo pa spreminjat, ker sem že zdj tko mela, da sem sama plačevala pa je bil mir

čupa -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 14:11:48)

zdaj kaj se zavoda tiče, nevem kolko se ti splača prijavit. če se prijaviš, lahko zaprosiš za socijalno pomoč, ki pa (če imaš kakšno nepremičnino pisano na sebe) jo boš vračala ali ti ko se zaposliš, ali tvoji dediče čez caa 50-60 let ko tebe nebo več. to je novo nesmiselno pravilo. če pa nimaš nepremičnine pa se prijavi na zavodu in si uredi socijalno pomoč. takrat neboš rabla plačevat obveznega in dodatnega zavarovanje (tak je blo zdaj povedano moji tašči, ki je ostala brez službe)

Star_a -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 15:13:02)

čupa pozabljaš da če ima partnerja potem jo je on dolžan preživlkjati oz. mora imeti plačo pod cenzusom

čupa -> RE: Konec "porodniške" in brezposelna (3.10.2011 16:32:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

čupa pozabljaš da če ima partnerja potem jo je on dolžan preživlkjati oz. mora imeti plačo pod cenzusom

ooojoooj sem čisto pozabla ja. Res je. Sploh nisem študirala o tem [sm=smiley9.gif]

Stran: [1]