Dohodnina in varstvo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

izalina -> Dohodnina in varstvo (30.9.2011 12:47:14)

Glede na to, da nismo dobili mesta v vrtcu, smo za našo punčko poiskali privat varstvo. Gospodična ima status varuške in ob plačilu varstva nama izda račun. Varstvo ni subvencionirano s strani občine. Zanima me ali lahko ta znesek, ki ga plačujeva za varstvo, uveljavljava pri dohodnini?

Vesela bom vsake informacije.

LP

petea -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 12:52:23)

nisem še zasledila, da bi bilo to možno

kot kakšno olajšavo pa bi ti to rada uveljavljala?

izalina -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 13:12:10)

Sem bolj leva pri financah in zato sprašujem. Mislila sem bolj v tem smislu, da glede na to da so vrtci financirani s strani države, varstvo pa ne. Da lahko to kako uveljaviš pri dohodnini.

ThinkPink -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 13:19:03)

Uveljavljata lahko samo olajšavo za vzdrževanega družinskega člana - otroka, ne pa posebaj še teh stroškov, ki jih imata z varstvom.

izalina -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 13:22:16)

No saj to sva pa že. Hvala ThinkPink.

petea -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 13:40:19)

izalina,

nekatere občine imajo sprejete odloke, da tistim otrokom, ki niso dobili mesta v vrtcu ali drugi obliki organiziranega varstva, vsak mesec pripada določen znesek subvencije; zneski so okrog 100 € mesečno.

Pozanimaj se pri pristojnih (občina, vrtec), če je tudi pri vas tako.

*bubi* -> RE: Dohodnina in varstvo (30.9.2011 21:39:24)

Otroškega dodatka dobiš več, če otrok ni vključen v vrtec.

liliana -> RE: Dohodnina in varstvo (4.10.2011 10:52:35)

IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Glede na to, da nismo dobili mesta v vrtcu, smo za našo punčko poiskali privat varstvo. Gospodična ima status varuške in ob plačilu varstva nama izda račun. Varstvo ni subvencionirano s strani občine. Zanima me ali lahko ta znesek, ki ga plačujeva za varstvo, uveljavljava pri dohodnini?

Vesela bom vsake informacije.

LP

Ne moreta.

Stran: [1]