Anonimen -> RE: ZASPANA SEM!!! Metoda nadzorovan jok? (3.10.2011 9:36:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča IZVIRNO SPOROČILO: ronja mamamajča, izi, punca vstaja, je pa zmatrana. Se spomniš vaše oktoberke, ki so jo punce raztrgale, ker je dejansko pustila 2 novorojenčka (niti pod razno še 8 mesecev stara) jokat in celo noč brez hrane, pa jo tako mali otroček in sploh dvojčki, ki so navadno rojeni z nižjo težo, bolj potrebuje - in si jo zagovarjala, kar je prav, ampak ta punca se trudi še bolj (vstaja) in si po moje ne zasluži takih strogih besed. Saj se trudi. Ronja, ni ravno tako. Zagovarjala ne, njenega početja. Dopuščala možnost, da ker je prvič mamica, se ji je pač zgodilo in je storila napako, ter da ji je treba pomagat. Vsaj z nasveti, če drugače ne. Se mi zdi velika razlika, oprosti. Kar se pa konkretnega primera tiče, ja ok, da je našla rešitev. in tudi ni nič narobe s tem, da je dete kdaj pri babici. Ampak se mi zdi pa hecno rečt NE FUNKCIONIRAM VEČ, ker se dete 2x zbudi. Kje za vraga je oče tega otroka? "partner pa vsataj atu pa tam, ampak to je bolj takrat, ko je res kriza...." A bejž no, otrok je od obeh........ Jah, a veš, mamamajča, jaz tudi nisem funkcionirala, ko sem morala dvakrat vstajat in futrat tamalo ponoči. Je vstajal tudi mož, ampak on zanjo ni bil dovolj dober, je jokala še naprej, kaj pa vem, pač je rabila mene. ko sem začela hoditi okrog kot mesečnik, sem dala tamalo spat v najino posteljo, da sem jo v polsnu dala na prsa dojiti in sem lahko sapla naprej. Potem je bilo bolje, do takrat pa sem bia resnično neskončno utrujena, sitna, razdražljiva, pozabljiva. Pa še to: ko se enkrat zbudim, ne morem več zaspati nazaj, neka hormonska motja, isto se dogaja mojemu očetu in bratu. Eno uro gledam v luft. Po treh dneh sem čisto zdelana. Rabim unih 10 ur spanja v enem kosu, drugače ne funkcioniram OK. Recimo prejšnji teden sem imela ogromno dela v službi. Kar je pomenilo, da sem delala tudi zvečer doma, do polnoči vsak dan, zjutraj vstala ob pol sedmih. In sem po nekaj dneh hodila okrog kot megla, en dan pride mož v službo, sem šla zadaj v pisarno, zvlekla tisto zložljivo posteljo na plan in šla spat sredi delovnika, spala kot polhek dve uri, ker nisem mogla več zdržat. Potem sem pa še doma spala popoldne eno uro, medtem ko sta tamali gledali risanke. Moraš razumeti, da obstajamo ljudje, ki nujno rabimo veliko spanca in nemotenega spanca. Enim je dovolj šest ur, drugi rabimo več in je vstajanej muka, četudi imaš otroka najrajši na svetu. Mogoče je tebi nerazumljivo, meni je pa jasno, kako to zgleda in ni fajn.
|
|
|
|