Ali je lačna? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Nejči -> Ali je lačna? (22.8.2005 21:14:50)

Vsak dan znova se ubadam z vprašanjem ali je moja en mesec stara hčerkica lačna! Kako naj se prepričam oz. na natere pokazatelje naj bom pozorna?
Naj povem, da se prvih 14 dni ni nič zredila (čeprav je bila za dojki vsaki dve uri po pol ure), zato sva morali dat dodatek in takrat se je v treh dneh full zredila, zato sva postopoma prešli znova samo na dojenje (ob samem dojenju se je v enem tednu zredila za 140g. Je pa dojenčica, ki bi jedla toliko kot bi jih dal, potem pa precej zbruhala.
Tako se zdaj cele dneve sprašujem, kaj če je lačna in se znova ne bo zredila. To vprašanje si najbolj zastavljam takrat, ko po dojenju ne spi, ampak je budna tudi do naslenjega obroka (je to normalno?) ali pa joka.

Že vnaprej hvala za pomoč!

Zaskrbljena Nejči




HuAnita -> Ali je lačna? (22.8.2005 21:18:55)

Nejči, moja caPINkA je bila podoben kaliber. Če se ti :roza: redi, je ok. Poskusi ji dati po dojenju še dodatek, pa boš videla: če ga spije več kot 100 ml, potem je lačna, če pa le 30, 40 50 ml, pa ne... (tako je meni svetovala pediatrinja v bolnišnici). Verjetno ima močan sesalni reflek, pa bi kar naprej vlekla, mogoče ji ponudi dudo.
Tudi mi smo sprva morali dodajati, potem pa je steklo.
Pa polagam ti na srce: ne obremenjuj se s tem, koliko se redi. Jaz sem skoraj osivela, ko se je 10g manj, kot je pisalo v tabelah pri zdravnici, še zdaj je bolj pri ta suhih, ampak je prav luštkana, predvsem pa krepka.




rainbow -> Ali je lačna? (22.8.2005 22:30:38)

Nejči!

razumljivo, da te skrbi, le je tvoja :duda: lačna, pri dojenju ne moreš vedeti, koliko poje;
poleg tega je stara šele en mesec in dojenje oz učenje dojenja še traja;

ko sem jaz pri moji drugi :rozica: imela milijon vprašanj v zvezi s tem, sem našla naslednje teme, pa si izberi, kar te zanima, in si preberi:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7029&t=7029

uspešno:rozica:




asso -> Ali je lačna? (23.8.2005 9:52:23)

Nejči,

tako je kot piše Huanita.
To pa, da ti po obroku ne spi je pri nekaterih :duda: tudi normalno.
Jaz imam kolegico, ki je imela podobne težave. Mislila je, da otroci po dojenju - hranjenju spijo. Njena pa je spala samo ene 3x na dan po pol urce in večina ne takoj po hranjenju.
Nekateri otroci pač manj spijo in to ni pokazatelj, da ne dobijo dovolj hrane.
Pravijo, da če je 8 polulanih pleničk :zmeden: :zmeden2:na dan, da dobijo dovolj.

Lp asso




Nejči -> Ali je lačna? (23.8.2005 12:11:33)

Hvala vam, zlate ste!!!


Nejči




Stran: [1]