lily32
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Kar se zanositve tiče, sem na drugi strani, ker to res ni problem, so pa zato moje nosečnosti take, da bi lahko zavidala praktično katerikoli nosečnici, ker imajo praktično vse manj problemov ali pa vsaj manjše... Pa nimam teh občutkov, jih imajo pa včasih moji bližnji: "Pa zakaj ravno vedno ti?" Jim povem, da imam pa drugje srečo, da povsod je pač ne moremo imet... Se mi zdi, da mi je tako lažje. Saj pride trenutek, ko se tudi jaz to vprašam, ampak je res trenutek, me ne obremenjuje, da se ne bi mogla veselit z vsemi, ki teh problemov nimajo... Vsi imamo kdaj temne misli, to je normalno, samo ni ok, da bi se jim vdali. Ko smo bile s sodelavkami na nekem seminarju, nam je predavala ena zelo uspešna, zelo pametna in za povrh še zelo lepa ženska. Punce so bile kar malo jezne nanjo, meni pa ni bilo jasno, zakaj, saj je bilo jasno, da ženska obvlada. Ampak vseeno dostim ni bila všeč, ker je res izgledalo kot da ima vse. Vem, da sem tudi jaz takrat razmišljala, da ta pa ima res vse, da bi človek skoraj zamenjal z njo, potem pa sem hitro ustavila - ker nikoli ne veš, kaj človek nosi v sebi. Mogoče ne uživa v spolnosti tako kot jaz, mogoče sploh nima fajn fanta, mogoče ima bolno mamo... Ni fer pogledat človeka od zunaj in si po par stvareh ustvarit sliko, da mu je pa vse finofajn. Pa navsezadnje se za tisti finofajn ljudje tudi kaj namatrajo (ok, ne za zanositev, če takoj rata, ampak za večino stvari). Je bila kot ena aha izkušnja - ko sem si rekla, če bi mi kdo ponudil, da zamenjava, ne bi nikoli hotela - torej očitno vseeno mislim, da je moje življenje boljše. Bi ti zamenjala celo svoje življenje s prijateljico? cel paket, ne samo hitrost zanositve - ne moremo vzet samo najboljšega od vsakega, ker je v naravi ravnotežje (če ga ne podremo, pa še potem se vzpostavlja na novo). Sama sem bila že kot otrok veliko bolana in sem se navadila, da vsega pač nikoli nimaš - imam sistem "count your blessings" - torej, da pogledaš, kaj je dobrega v TVOJEM življenju, tako dobrega, da se ga ne bi splačalo zamenjat za nobenega drugega. Imaš krasnega partnerja, ki te podpira, imaš verjetno ok službo, rešeno stanovanjsko vprašanej (ali pa ga že rešuješ) - veliko ljudi bi ubijalo za to! Tako kot bi ti marsikaj dala za . Imej to v glavi, pa ti bo mogoče lažje... Ker se boš zavedala, da imaš tudi ti kaj, za kar bi ti ona iskreno lahko zavidala... Želim ti, da bi čimprej zagledala in bi se lahko skupaj veselili ! To si krasno povedala! Se 100% strinjam s tabo.
|