tajtaja -> RE: Za otroke ... (27.9.2011 11:48:06)
|
Jaz osebno nisem za te instant variante. Otroci so itak že tričetrt dneva na ramah tujcev, zato sem mnenja, da je z njimi potrebno vsaj nekaj časa preživet doma, oz. ko imajo ob sebi starše. Ne bi bila rada v koži otroka, ki ga poberejo v vrtcu, že čez eno uro pa spet odložijo v popoldanskem varstvu. Prav tako to moderno praznovanje otroških rojstnih dnevov meni ne sede. To so tako osebni prazniki, da je lepo, če starši otroku omogočijo tisti dan v svoji prisotnosti. Saj ni treba, da je zabava za celo vrteško skupino, da pa ne bi bilo možno doma organizirati zabave za dva ali tri otrokove najljubše prijatelje, pa enostavno ne verjamem. Kakšno veselje je otrokom, ko pripravljajo prostor za zabavo, pospravljajo, ker pridejo njihovi prijateljčki in kakšno pričakovanje, ko zazvoni zvonec na hišnih vratih. Ne dovolite jim vzeti vseh teh malih radosti samo zato, da boste imeli več prostega časa. Saj ga boste itak imeli. Ko grejo proti koncu osnovne šole, se kar sami odlepljajo in tako je čisto prav. Tisti čas do takrat pa jim probajte dati čimveč sebe in pripadnosti domu in s tem jim boste dali najlepšo popotnico za nadaljnje življenje.
|
|
|
|