Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 7:28:41)

Zdravo,

kaj menite o tem, da bi npr. odprla s.p., najprej morda popoldanski s.p. in bi izdelovala otroške kuhinje po meri. Gre za kuhinje iz iverala, narejeno popolnoma po želji, no čisto vsega ravno še ne obvladam kar se tišlarije tiče, ampak se vsak dan učim.
Svoji hčeri sem jo namreč naredila, je v kombinaciji lila barve in bele, ročaji so rožice, je na kolesih in na drugi strani ima še mizico, ki se gor odpre, tam lahko npr. se še riše. Izdelek je popolnoma moja ideja, ampak ne vem ali bi bil to prodajan izdelek.

Torej sledi vprašanje, ali mislite, da obstaja možnost, da bi se po izdelku povpraševalo? Sicer sem pa izdelala tudi sama že nekaj omar, pograd, mizice, postelje, vse po meri. Morda se čudno bere - sem ženska, no in grem pol v eno Bau trgovino po lamelni rezkar pa me čudno gledajo mimoidoči [sm=jezicek.gif]. To se odločam predvsem zato, ker v svojem poklicu (dipl.ekon.) sploh ne dobim službe...torej res, ali mislite, da bi to šlo?

Hvala za nasvete!




mini86 -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 9:11:51)

js mislim da bi..samo primerno reklamo bi mogla imet..kšne slikice prpopat..
pa seveda ne predrago[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ne me narobe razumet seveda ima vse svojo ceno, ampak dostikrat zasledim kje take cene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]






Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 10:02:03)

Da bi se s tem dejansko preživljala oz. da bi to bil tvoj edini (glavni) prihodek, bo po moje zelo težko. Ker bi potrebovala ogromno prometa ali pa veliko "delto". Če pa se misliš posvetiti mizarstvu na splošno, potem je nekaj več možnosti, še vedno pa je potreben vložek v oglaševanje, preproznavnost. Ponudnikov je veliko, za dobre in inovativne pa je še vedno prostor. Jaz začetke vidim bolj v dopolnilni dejavnosti; ko pa zaštarta, potem lahko dejansko to postane tvoje redno delo. Do takrat pa dvomim, da preživiš s tem. Naredi si nekaj izračunov: stroški, ure, material... na eni strani, pa dejanske realne prodajne cene, ki bi jih dosegla, na drugi, potem vidiš, koliko bi ti ostalo. Potem definiraš, koliko je znesek OD-ja, ki bi te mesečno zadovoljil (ne pozabi na prispevke!), deliš to z dobičkom in vidiš, koliko kuhinj npr. moraš naredit, da prideš skozi mesec. Stroške oglaševanja v štartu ne vštevaj, gre za naložbo, ki se ti povrne na daljši rok, bo povsem dovolj, če šteješ direktne stroške (torej, material, tvoje delo v urah).

Primer: celotni stroški so 100€, kuhinjo uspel prodati za 150€, dobiček je 50€. Mesečno želiš zaslužiti 1.500€ neto, kar pomeni dejansko 2.300€ bruto, iz tega je razvidno, da moraš mesečno narediti vsaj 46 kuhinj, da prideš na želeni dobiček.
Vse je zgolj primer, številke so zakrožene.




Anonimen -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 10:07:49)

Tule je slikica kuhinje:
http://www.podsvojostreho.net/vsebina/slika/yancy/otroska-kuhinja-home-made/6381




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 10:41:32)

Fletna! In kakšna naj bi bila prodajna cena? Mi zaupaš, koliko ur delaš eno tako stvar?




noranate -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 10:41:49)

Si pa mojstrica, kapo dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sam tud jaz mislim, da to kot  edini vir preživljanja ne bi šlo skoz, mogoče mal za raztegnit družinski proračun. Sicer pa poskusi, upam da ti rata in držim pesti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tutan -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 11:23:36)

Kot dopolnilna dejavnost, zakaj pa ne... poleg otroških kuhinj so lahko na voljo tudi zunanje hiške, barviti peskovniki, gugalnice ... mi smo dolgo iskali lesen peskovnik, pa kar nam je bilo luštno je bilo 200€+, pa smo ga dali izdelat pri lokalnem mizarju in nas je skupaj z barvami prišel 65€.




Anonimen -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 11:56:58)

Ja, če ti otrok ne skače non stop zraven, sama izdelava, ko že imaš les doma narezan na mere in obrobljen...kaj pa vem kak dan že, da vse skupaj zašraufaš. Pa luknje za pante treba izvrtat. Je bil kr projekt. Da sem si točno vse zrisala, preračuanala, da to pol klapa, ko daš skupaj..sploh, če stvar delaš prvič. Je pa toliko majhnih delov, da je teže delat kot pa npr. eno veliko omaro. Ampak, ko enkrat vidiš kaj je iz tistih kosov nastalo je ful fajn. Sploh, ko je otrok srečen, da lahko reče, da je to njegova mamica naredila sama. Takih mamic mislim, da je bolj malo[sm=jezicek.gif]. Par ur šraufanja torej. Cenovno pa mislim, da bi morala takšna kuhinja biti vredna najmanj 100 eur, glede na to po čem se tista plastika prodaja. Že sam material je bil skoraj toliko. Drugo pa je, če ti da izrezat npr. kak mizar, ki ima seveda nižje cene..ampak ga moraš poznati.




TomTaylor -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 12:18:02)

Glede finančnega vidika vprašanja ali se izplača ali ne bi si morala odgovoriti kar sama.
Za tvojo kuhinjico, je res luštkana, pa jz osebno ne bi nikoli dala 100 evrov.




benika -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 12:23:06)

Za tvojo kuhinjico, je res luštkana, pa jz osebno ne bi nikoli dala 100 evrov.


Jaz za nobeno igračo ne bi dala 100€.

Tvoja kuhinjica je res luštkana, s.p-ja pa jaz za take stvari ne bi odpirala, ker se ti finančno ne splača.




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 12:37:34)

Če za to porabiš cel dan, pa recimo 8 delovnih ur x 10€ (vzeta zelo nizka urna postavka!) = 80€ samo za tvoje delo, potem dodaš še material, za katerega praviš, je skoraj 100€... pa še stroški barvanja, rezanja.... ni računice. Ker bi morala zadevo prodajati 200€+, večina pa za kaj takega ne bi dala niti 100€.

Lahko se ukvarjaš ljubiteljsko popoldan za dopolnitev družinskega proračuna, za preživetje pa to ni, ker boš kmalu bankrot.




TomTaylor -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 12:40:07)

hmja...hudič je to, če si dipl.ekon. pa se računica ne izide.




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 12:42:07)

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

hmja...hudič je to, če si dipl.ekon. pa se računica ne izide.


Za tak izračun ne potrebuješ biti niti dipl. ekon. Samo osnove matematike so dovolj in malce poznavanja trženja oz. ekonomike ne škodi. To pa delamo vsakodnevno v družinah, a ne?




mateyka -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:00:06)

po moje je fora v unikatu ali proizvodnji. prva je ful dražja od slednje - in to je problem. ker če delaš pop. s.p. sigurno ni proizvodnja in so cene visoke. glede na ekonomsko situacijo v sloveniji pa mislim, da je "čimceneje" bolj aktualno kot karkoli drugega. tako da če bi šla z nižjega cenovnega razreda (cca 70€), bi se ti mogoče znalo splačat..




mateyka -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:04:53)

glej, tale je 88€
[img]http://media.cymaxstores.com/Images/1490/341941-L.jpg[/img]




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:07:13)

Mateyka, drži, ampak nižji cenovni razred v domači delavnici, kjer narediš le nekaj kosov, je kombinacija, ki ni izvedljiva. Ali si butik in delaš višji cenovni rang, za tiste, ki so pripravljeni to plačat, ali pa imaš serije in poskušaš iti čim nižje. Bratranec ima dobro stoječe mizarstvo in verjemi, vem, o čem govorim. Pa na ekonomiko se tudi kar spoznam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:33:31)

V bistvu je res to, da gre za unikat. Verjetno se noben s.p. za tako majhne stvari ne splača, meni je recimo to v veliko veselje in predvsem zadovoljstvo, da pač nekaj narediš sam, da znaš narediti sam in da za to ne potrebuješ nobenega. Potem pa tudi otrokovo zadovoljstvo, ko se lahko igra v kuhinjci, ki je prišla izpod maminih rok.
Verjetno bom še naprej to delala samo za prijatle in sorodnike, tiste, ki hočejo imeti nekaj po meri narejeno. Pa tudi kvalitetno. Nazadnje sem kolegici delala omaro, točno po meri, je izredno zadovoljna, točno takšna kot si jo je želela in takšne nikjer ne moreš kupit - barve itd. Bila mi je zelo hvaležna, pol omare sem ji sama financirala za r.dan, dela pa sploh nisem računala...morda bom jo pa jaz kdaj potrebovala.

Ja, sem pa enkrat na borzi spraševala, če bi me dali v kak tišlarski tečaj ali kaj podobnega, pa ni šans, ker sem ženska. Morda mi kak mizar kdaj nakloni kaj svojega časa in me vzame pod okrilje...kdo ve kaj bo čas prinesel.
Hvala na vseh komentarjih. Ja sem pa tudi najprej mislila kuhinjo kupiti, ampak zdaj je narejena točno takšna kot sem jo želela, pa tudi mere so takšne, da nam točno noter gre.




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:40:39)

_ mala _, iz katerega konca pa si?




ronja -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 13:44:00)

V bistvu je res to, da gre za unikat. Verjetno se noben s.p. za tako majhne stvari ne splača, meni je recimo to v veliko veselje in predvsem zadovoljstvo, da pač nekaj narediš sam, da znaš narediti sam in da za to ne potrebuješ nobenega. Potem pa tudi otrokovo zadovoljstvo, ko se lahko igra v kuhinjci, ki je prišla izpod maminih rok.

Ja, ampak to velja samo za tvojega otroka - otrokom, ki jim bi starši kupili tvojo kuhinjo, bi bilo pa čisto vseeno, kako je do te kuhinje prišlo in katera mama jo je delala.

To je vedno problem pri homemade zadevah - da tebi nekaj pomeni tvoj čas, tvoj entuziazem, ki si ga dala not, stranko zanima pa predvsem končni izdelek in potem si ti malo užaljena, ker drugi ne cenijo toliko tvojega truda - je bila podobna tema na torbicah... Izdelek je lahko lep, ampak vseeno bi redkokdo dal za to 100E. Jaz ne bi nikoli - bi pa naredila sama, to pa že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Komot tudi odpreš sp, samo za 100E v sloveniji trenutno res ne bo prav veliko strank, vsaj po moje... Ne vem, če poznam sama koga, ki bi dal toliko za igračo...

nika, tebi se zdi 10E nizka postavka? Ker jaz po moje še nikjer nisem delala za več kot 5E/ uro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




majčica1508 -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:04:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

_ mala _, iz katerega konca pa si?


Nika v službi.....če dovoliš se podpišem pod vse tvoje komentareje....
in mene tudi zanima iz katerega konca si?




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:08:44)

Ronja, ločit moraš strokovne ure, sploh za dela in kadre, ki so deficitarni, kar mizar vsekakor je. Če bi vedela, kako dobro so plačani npr. avtoličarji, bi se šla učit ličarstva, verjemi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Poleg tega je urna postavka vezana še kar na nekaj drugih spremenljivk, torej lahko 2 mizarja plačaš po različnih urnih postavkah, pač glede na zahtevnost dela, kvaliteto, itd.




poli* -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:09:29)

V Ikei imajo otroške kuhinjice po 100E
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S49874533/




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:15:26)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

_ mala _, iz katerega konca pa si?


Nika v službi.....če dovoliš se podpišem pod vse tvoje komentareje.... dovolim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
in mene tudi zanima iz katerega konca si? Jaz sem iz LJ, iz kje je mala, pa počakajmo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




majčica1508 -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:20:22)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

V Ikei imajo otroške kuhinjice po 100E
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S49874533/


Mi sploh ni všeč in ni vredna tega denarja




Nika v službi -> RE: Odprtje s.p.ja za izdelavo pohištva - otroških kuhinj (27.9.2011 14:24:46)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

V Ikei imajo otroške kuhinjice po 100E
http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/S49874533/


Mi sploh ni všeč in ni vredna tega denarja


To se pa strinjam.




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>