Bučno olje s celjskega sejma (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

posh -> Bučno olje s celjskega sejma (26.9.2011 13:13:43)

Kot napisano, sem s celjskega sejma dobila liter najboljšega bučnega olja kar sem ga kdajkoli v življenju probala. Na žalost ni bilo nalepke gor, kdo ga proizvaja (prodajalec pozabil nalepit). Zdaj pa jaz vas vprašam, če ima kdo pojma, kdo bi to bil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]. Olje ni tako temno in gosto kot je npr. Geino 100%, je pa neprimerno bolj okusno in dišeče. Če ima kdo kak info, prosim.

petruska -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (26.9.2011 13:23:10)

Pa veste približno na kateri stojnici ste ga kupili?

posh -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (26.9.2011 13:38:56)

Ne, nisem bila jaz tam, ampak sem ga dobila. Vem, da jih je verjetno bilo ogromno, ki prodajajo bučno olje, ampak takega olja res še nisem nikdar probala.

petruska -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (26.9.2011 13:53:15)

Sodelavka ga je na MOS-u kupila od Kmetije Balon iz Bizeljskega, Pišecka cesta 2. (Bili so v hali K, nekako na sredini hale)
Link do podatkov kmetije:
http://www.e-podezelje.com/index.php?page_id=164&master_page=5

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.9.2011 14:28:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

posh -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (26.9.2011 14:33:39)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

men je tole 100% bucno olje ful dobro.

metulj, to sem jaz tud uporabljala, ampak olje od še neznanega proizvajalca je neprimerno boljše, tako zeleno, aromatično..mmmmmm

Hope2 -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (24.10.2011 16:10:54)

http://med.over.net/index.php/full=1/id=28014/title=Umik-_bu__no_olje_Oljarna_Fram_

posh -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (6.4.2012 12:40:56)

Samo da javim...kupovala sem bučno olje v europarku ob sredah popoldne, ko imajo eko tržnico..12 eur za 1/2 L..je dobro...celo sem kupila niti liter, se mi zdi da 0.7 za 19 eur[sm=hudicek1.gif] v trgovini Sonček (tudi neka eko bio štacuna) in potem kupim v Lidlu bučno olje slovenskega proizvajalca za 5.29 eur in je super.

p.s. pozabila dopisat..tisto olje za skoraj 20 eur je bilo čisto brez okusa.

allexx -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (22.5.2012 1:21:55)

IZVIRNO SPOROČILO: posh

Samo da javim...kupovala sem bučno olje v europarku ob sredah popoldne, ko imajo eko tržnico..12 eur za 1/2 L..je dobro...celo sem kupila niti liter, se mi zdi da 0.7 za 19 eur[sm=hudicek1.gif] v trgovini Sonček (tudi neka eko bio štacuna) in potem kupim v Lidlu bučno olje slovenskega proizvajalca za 5.29 eur in je super.

p.s. pozabila dopisat..tisto olje za skoraj 20 eur je bilo čisto brez okusa.

Točno tako, se popolnoma strinjam, v Lidlu kupljeno bučno olje slovenskega proizvajalca (teh proizvajalcev je res kar nekaj predvsem v Prekmurju in na Štajerskem) za 5.29 je precej dobro.

Naj vam izdam skrivnost. Lansko leto sem slučajno kupoval "DOMAČE" slovensko bučno olje pri pridelovalcu (imena kljub vsemu ne bom izdal, ker delajo vsi proizvajalci podobno!) in povsem naključno iz 100% vira izvedel, da meni liter bučnega olja prodaja ta "pridelovalski osebek" po ceni 14 EUR, Lidl-u pa po ceni 3.5 eur za liter!!!! S tem, da sem prišel do njega preko 100 km iz LJ!!!!!!!!!!

Da ne boste slučajno presenečeni, če vam bo Lidlovo bučno olje kar všeč, čeprav vam bo sosed na vse pretege zatrjeval, da je bučno olje kupljeno od kmeta 1000% bolj kvalitetno!
[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif][sm=jezicek.gif]

posh -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (23.5.2012 13:28:04)

IZVIRNO SPOROČILO: allexx

Naj vam izdam skrivnost. Lansko leto sem slučajno kupoval "DOMAČE" slovensko bučno olje pri pridelovalcu (imena kljub vsemu ne bom izdal, ker delajo vsi proizvajalci podobno!) in povsem naključno iz 100% vira izvedel, da meni liter bučnega olja prodaja ta "pridelovalski osebek" po ceni 14 EUR, Lidl-u pa po ceni 3.5 eur za liter!!!! S tem, da sem prišel do njega preko 100 km iz LJ!!!!!!!!!!

Da ne boste slučajno presenečeni, če vam bo Lidlovo bučno olje kar všeč, čeprav vam bo sosed na vse pretege zatrjeval, da je bučno olje kupljeno od kmeta 1000% bolj kvalitetno!
[sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif] [sm=jezicek.gif]

5.29 eur je v Lidlu za 1/2 litra..
zdaj ga imajo že vsepovsod, Interspar ga ima 10in nekaj eur za liter. me več ne nategnejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

liliana -> RE: Bučno olje s celjskega sejma (23.5.2012 13:43:19)

V Prekmurju so cene bučnega olja pri kmetih okrog 16 EUR...euro gor ali dol.....ne vem, če obstaja v Prekmurju pridelovalec bučnega olja, ki prodaja po nižji ceni....na Štajerskem so cene že bistveno cenejše.....jaz ga sicer ne kupujem, ker ga vsako leto toliko dobim, da ga niti ne porabimo....kupujem za druge, za sorodnike in prijatelje na Gorenjskem in v Ljubljani.....pa si ti ne dajo dopovedati, da v bistvu ni bistvenih razlik med bučnim oljem v Lidlu ali Šparu, ki stane 6 EUR in tistim za 15.....mislijo, da če je direkt od kmeta, da je 100% bunčno olje in da je vredno svoje cene....pa ni....100% bučnega olja NIHČE ne prodaja, če ga kdo ima, ga ima le za domačo uporabo....vsak nameša zraven že "rumeno" olje.....ker če je mešanica do nekega določenega razmerja, se v bistvu sploh ne opazi, zato pa vsi to delajo.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tako da cena 15 in 16 EUR za liter je zgolj zaradi turistov iz Moravskih Toplic (ki so za pravo domače olje iz Prekmurja pripravljeni ustrezno plačati in seveda zato trdijo, da je omamno, ker je cena pač omamna) in Avstrijcev, ki so seveda bučno olje zaščitili (precej ga kupujejo tudi v Prekmurju in ga potem prodajajo v Avstriji) in je zaradi tega tudi dražje, mi pa jim s ceno sledimo....ni pa ta cena zaradi kvalitetne mešanice......

Stran: [1]