Lisa torte (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 18:26:33)

A ima mogoče katera zadnjo številko od Lise-torte. Bi bla zlo hvaležna za en recept, ki je notri. Se mi zdi ful zanimiva. V prodaji pa je menda ne dobiš več.
Hvala!

Anonimen -> Lisa torte (22.8.2005 18:54:25)

Jaz imam majsko številko - predvsem jagodne stvrai, ampak tudi druge torte. Povej, kaj rabiš, pa pogledam, če je slučajno not.

Natasa-6 -> Lisa torte (22.8.2005 18:55:15)

Adelina, jaz imam revijo, a smo 14 dni na pocitnicah pri starsih, imam jo pa doma. Ce ne bos prej dobila, ti recept napisem takrat, pisi mi na privat.

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 19:02:22)

Al bina, rada bi čokoladno višnjevo torto. Spod je ful tanek čokoladni biskvit, gor pa ful velik kreme-kombinacija svetle in temne, vmes so pa višnje. Če hočeš poglej, ampak mislim, da je v zadnji (mislim, da junijski) številki. Hvala!

Anonimen -> Lisa torte (22.8.2005 19:07:23)

Ja, imam tudi junijsko. Je pa: višnjeva torta s kremo stračetela. Zgleda lepo ;)Če misliš to, ti lahko napišem recept.

Anonimen -> Lisa torte (22.8.2005 19:17:24)

Adelina, sem ti jo kar na privat poslala, upam da je prava.

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 19:17:57)

Ja al bina, najbrž je prava -sej zgleda tako,kot sem jo opisala (jaz sem jo vidla na sliki v eni drugi reviji, tako, da ne vem kako se imenuje).Verjetno je ta. Če se ti ljubi napisat recept, bi bla res hvaležna. Hvala!!!!

ru -> Lisa torte (22.8.2005 19:35:04)

oj, sem šla gledat v revijo, to je Ledena torta po švarcvaldsko, recept je pa v posebni št. Lise, Torte.
Če še rabiš povej in napišem.

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 20:09:52)

Ja Ru, bi prosila, če mi lahko napišeš recept.Hvala!

Al bina, hvala tudi tebi za trud, vendar pa jaz privat nisem dobila tvojga maila. Hvala še enkrat! Je pa to v posebni izdaji Lise Torte (ne čarovnija okusa).

Anonimen -> Lisa torte (22.8.2005 20:11:29)

Adelina, zagotovo si ga, poglej tam na nabiralnik, če ti piše "novo sporočilo". Pravzaprav sem ti poslala dva sporočila.

No, če praviš, da je v posebni izdaji, potem lahko, da res ni bil pravi recept...

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 20:22:04)

Al bina, mislim, da sem imela mail narobe vpisan-imela sem ga z velikimi črkami, pa moj pravi, da je mail vedno z malimi:ups:No, zdej sm ga popravla-če je to blo to. Hvala še enkrat za trud!

Adelina -> Lisa torte (22.8.2005 20:25:31)

Al bina, sorry maš prov. Sem dobila, torej sploh nima veze velike-male črke. Bom mogla it na inštrukcije iz računalništva.

ru -> Lisa torte (22.8.2005 21:15:15)

DNO:
150g rahlo grenke kuverture
70g koruznih kosmičev

NADEV IN OKRASITEV:
200g višenj (iz kozarca)
po 1 zavitek vanilijene in čokoladne kreme (npr. dr Oetker)
200ml smetane
30g sladkorja v prahu

PRIPRAVA:
Kuverturo stopite v vodni kopeli in ji primešajte koruzne kosmiče. Pekač za torto (18 cm) obložite s prozorno folijo, ki naj malce visi čez rob. Po dnu pekača razporedite kosmiče, jih dobro pritisnite in postavite v hladilnik.

Višnje odcedite. Obe kremi pripravite po navodilih z embalaže in z njima napolnite vrečke za dresiranje. Ob robu pekača nabrizgajte obroč vanilijine kreme, nato razporedite obroč višenj, nato čokoladni obroč in vse skupaj ponovite. Drugi sloj obročev začnite s čokoladno kremo. Končajte s tretjim slojem, ki naj bo enak prvemu. Tako boste dobili šahovnico.

Zgornjo površino ptemažite s preostalo čokoladno kremo in torto za 5 ur postavite v zmrzovalnik. Nato jo vzemite iz pekača, odstranite folijo in torto prestavite na krožnik. Smetani dodajte sladkor v prahu, jo čvrsto stepite in z njo okrasite torto. Po želji jo okrasite še s koščki čokolade, smetanovimi kupčki in višnjami.

Pa dober tek!

Adelina -> Lisa torte (23.8.2005 10:01:01)

Ru, najlepša hvala!

Stran: [1]