ru -> Lisa torte (22.8.2005 21:15:15)
|
DNO: 150g rahlo grenke kuverture 70g koruznih kosmičev NADEV IN OKRASITEV: 200g višenj (iz kozarca) po 1 zavitek vanilijene in čokoladne kreme (npr. dr Oetker) 200ml smetane 30g sladkorja v prahu PRIPRAVA: Kuverturo stopite v vodni kopeli in ji primešajte koruzne kosmiče. Pekač za torto (18 cm) obložite s prozorno folijo, ki naj malce visi čez rob. Po dnu pekača razporedite kosmiče, jih dobro pritisnite in postavite v hladilnik. Višnje odcedite. Obe kremi pripravite po navodilih z embalaže in z njima napolnite vrečke za dresiranje. Ob robu pekača nabrizgajte obroč vanilijine kreme, nato razporedite obroč višenj, nato čokoladni obroč in vse skupaj ponovite. Drugi sloj obročev začnite s čokoladno kremo. Končajte s tretjim slojem, ki naj bo enak prvemu. Tako boste dobili šahovnico. Zgornjo površino ptemažite s preostalo čokoladno kremo in torto za 5 ur postavite v zmrzovalnik. Nato jo vzemite iz pekača, odstranite folijo in torto prestavite na krožnik. Smetani dodajte sladkor v prahu, jo čvrsto stepite in z njo okrasite torto. Po želji jo okrasite še s koščki čokolade, smetanovimi kupčki in višnjami. Pa dober tek!
|
|
|
|