Dona84 -> RE: napenjanje dojenčka (25.9.2011 15:48:17)
|
Zdravo! Mogoče bi bilo dobro, da pokličeš pediatra in njega vprašaš, vsi mi tukaj bi le ugibali. Verjetno ni nič hudega, ampak za vsak slučaj raje pokliči, vsaj jaz bi. Jaz mam prvega otroka - slabih šest mesecev staro hčerkico, zato mi je bilo vse novo. Bila sem presenečena, kako so pediatri navajeni, da se jih pokliče za nasvet in ni to nič čudnega, od prvorodk tudi pričakujejo več vprašanj in panike, zato se nič obremenjevat. Drugače pa po slivovem kompotu kvečjem lažje kakamo. Če bo zdravnica rekla, da ni nekakanje tvojega otročka nič zelo posebnega, ti ob prebavnih težavah priporočam kapljice biogaja (probiotik), sploh, če boš kdaj morala jemati antibiotik. Ob večji zaprtosti ali trdem kakanju pa je moja sestra uporabljala nek prašek, ki je zmes probiotikov in prebiotikov, dobi se ga v lekarni in zelo dobro deluje. Dojeni dojenčki so sicer redko zaprti, menda se pa tudi lahko zgodi. Sčasoma veliko dojenih dojenčkov manj kaka. Moja punčka je začela mislim da nekje po 2 mesecih kakati 1x na dva ali tri dni, včasih bolj pogosto, ampak nima nobenh težav, zato je to ok. Menda nekateri dojenčki kakajo kasneje tudi le enkrat na teden, pa če nimajo težav, je tudi ok. Moj skoraj leto star nečak pa kaka vsak dan, vendar zelo trdo, zato joka - to pa je zaprtje. lp
|
|
|
|