Driska pri 4letniku (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

mamamajča -> Driska pri 4letniku (24.9.2011 12:02:55)

Danes je sobota, mali ima že od ponedeljka drisko. Sem mu nabavila nekaj stvari iz lekarne, po katerih je sicer boljše, manj tekoče kaka in predvsem manjkrat na dan.

me pa vseeno skrbi, danes zjutraj sem mu obrisala ritko in je na papriju ostalo veliko prozorne sluzi. Naj paničarim?

Petka09 -> RE: Driska pri 4letniku (24.9.2011 12:17:20)

Sluz v blatu naj bi pomenila neko trenbušno okužbo in sama po sebi ni nič nevarnega,tudi naša jo je že izločila ob kaki okužbi.

Vseeno pa opazuj in če se bo ponavljala, raje dajte blato na pregled.

Sicer pa je za črevesne okužbe značilno, da lahko traja kak teden in več, da se blato normalizira.

Naša je celo enkrat pri 1 letu starosti izločila nekaj blata čist svetlo sive barve in sem se ful ustrašila. Je bilo menda odhrane, ker je takrat prvič jedla suho salamo.

Prozorna sluz pa je normalno,da se tudi lahko pojavi.

Hope2 -> RE: Driska pri 4letniku (24.9.2011 12:33:49)

Naš malček je tudi imel ob driski sluz, ki ni nič hudega. Probiotiki so zelo dobrodošli. Kaj hitro pa se tudi ne pokažejo rezulatti, tak da vztrajaj pri probiotikih.

Pri meni je pa sluz pomenila prevelik razvoj slabih črevesnih bakterij, ki so preplavile dobre. Podrlo se mi je neravnovesje, po parih dneh pa vnetje črevesja. Ampak pri vsem tem je bila prisotna huda bolečina, tudi kri v sluzi. Takoj ko sem kaj pojedla je šlo ven iz mene. Ob takih znakih pa gas do zdravnika.

Stran: [1]