Hope2 -> RE: kaj ponuditi gostom (24.9.2011 5:33:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: ronja Domače kremšnite iz Goljatove knjige "Slastno pecivo" - sem zadnjič naredila, pa so vsi nekaj hvalili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - sem morala ponovit čez 1 teden, hehe. Al pa nardiš mille foglie, je ista krema od kremšnit, le da listnato testo pocukraš z mletim sladkorjem preden daš peč in je v bistvu plast testa, krema in to ponoviš, da je 4x testo, v mes so kreme in na vrhu nadrobiš listnato testo. ( zadnja plast testa je tudi premazana s kremo. Jap, tole je res odlično in lepo izgleda. Sem jedla, polito oz bolj okrašeno je bilo z zmiksanimi jagodami. Se ti sline cedijo, ko samo zagledaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tole pecivo na suho pa mene ne impresionira. Najbrž zato ker sem prekmurka in mi nobena fejk gibanica ne potegne. Ker jem tudi z očmi, morajo plasti biti lepo vidne in lepih barv. Tu sem res izbirčna, še kakšna ta prave gibanica po restavracijah mi velikokrat ne potegnejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Glede okusa pa, sem samo 1x probala tole na suho in sem jo pol pustila na krožniku- mam razvajeno rit z dobrimi gibanicami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Se pa ni za sekirat, če so v tej skupini obiskov sami ljubljančani, ker iz mojih izkušenj, naj še tako ponesrečeno gibanico daš na mizo, bodo vse pojedli, že zaradi besede gibanica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|