|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
20.10.2011 20:54:04   
mmt1
Danes sem dočakala prvi pregled...srček bije, velikost je primerna, skratka, vse je tako kot mora bit...user posted image user posted image
user posted image sem 7t 4/7, točno tudi glede na datum...Dobila sem že napotnico za NS , kontrola čez 4t.

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 226
20.10.2011 20:56:38   
mmt1
Čestitke, KajaNagaja,user posted image za lepe novice...

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 227
21.10.2011 7:35:43   
KajaNagaja
hvala enako mtt ;)...kako pa da si dobila napotnico za NS? Js je pa nisem...a to pomeni, da ti ni treba plačat, ker tole je kar drago (60€)?...no js sem se naročila in mam 22.11. NS, 24. 11. pa drugi pregled, tako da mi vse klapa.user posted image

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 228
21.10.2011 7:53:48   
Pkica
Dobrodošle vse nove srečkeuser posted image in user posted image za srček!

Evo tudi meni se je včeraj uspelo naročiti na 1 pregled, imam ga 10.11 ufff tko, da bo potrebno še čakati. Upma da čim hitreje mine do takrat.

mmt1 tudi jst sm slišala, da je nuhalna za vse plačljiva in sm prov presenečana, da si dobilča napotnico.

Pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 229
21.10.2011 8:21:12   
mojamura
Če ob porodu še ne boste stare 35 let, vam zelo svetujemo samoplačniško meritev nuhalne svetline med 11.-14. tednom nosečnosti.
Če boste ob porodu stare 35-37 let, vam meritev nuhalne svetline z dvojnim hormonskim testom pripada na napotnico, torej vam jo plača zavarovalnica. Če boste stare več kot 37 let, vam pripada horionska biopsija resic ali amniocenteza.  Ti dve preiskavi, ki sta invazivni in imata določeno tveganje za splav, vam pripadata, če vas rezultat nuhalne svetline in/ali dvojnega hormonskega testa uvrsti v skupino s povišanim tveganjem .

vir: http://www.ginekoloska-ambulanta-meglic.si/pregledi_nosecnost_8_12_teden.html

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 230
21.10.2011 8:31:20   
KajaNagaja
Ahaaa, potem bo mtt ob porodu verjetno stara 35 let. Sem misnla, da so me spet nek nategnil user posted image ... no kokrkol bi šla...z aotročka samo najbolš user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 231
21.10.2011 8:35:01   
kale
Čestitke vsem za uspršno upravljene preglede user posted image .

Jaz bom pa za termin za 1. pregled zvedela kak dan , dva (če bom imela srečo morda 3 ) prej user posted image .

A še katera ponoči hodi veliko lulat? Jaz grem včasih tudi do 4x na noč user posted image .

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 232
21.10.2011 8:40:32   
KajaNagaja
A tako pozno boš zvedela? Kako pa to? Js sem pa hodila do pred enim tednom vsako noč, še ko nisem bila noseča. Zdaj zadnji teden pa sploh ne. Samo zjutraj ko grem na wc ful dolg lulam...user posted image haha

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 233
21.10.2011 9:59:59   
nimanorwen
ooo KajaNagaja, ti boš mela NS in 2. pregled še predn bom jest mela prvega user posted image  user posted image  ...pomoje ga mam jest res najkasnej ...
kile - sploh no comment, takoj sm se napihlna in 3 kg gor ... v prvi nosečnosti sm šla do 8t gor 8 kg! pa sploh nism neki žrla al pa kej, pač napihlna sm se ... sm bla pa iz p 11 kg lažja, vsaj touser posted image
vrtnica00 - ne samo, da sm mogla pridt še enkat, ampak še 3x ... sm mislna kr pustit vse skp ... študiram pa slovenščino in še en jezik k ne bi glih pisala kle, ker je dost redek študij, k vem, da tut punce s faxa berejo rr ... lahko pa na zs če te zanimauser posted image
kale - u pol bo pr vas pestro, tk k pr nas user posted image ampak men je manjša razlika superuser posted image
mmt1 - čestitkeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lulanje - nobenih sprememb

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 234
21.10.2011 10:09:30   
KajaNagaja
nimanorwen...a res al kaj? Kako pa da si tako pozno naročena? V kerem tednu pa boš takrat? no js sm se samo za eno kilco, tko da zgleda je to čist OK. Sam sestra me je včerej na pregledu mal prestrašla k me je prašala če napiše te kg pod težo pred porodom, pa sem rekla da ne da sm se ze zredila, pa me je tko cudn pogledala, pa rekla da se še ne bi smela nč...who cares, važn da bo baby zdrav...bo pa bl michelinko vn pršuuser posted image user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 235
21.10.2011 10:18:45   
vim
Jooooooj se skušam zapomnit kaj hočem kateri napist pa pozabim nick, tako da bom na splošno, pa saj bo vedela vsaka kateri namenjam odgovor. Kg načeloma ne bi smeli še biti vidni, zato pazite prve  3 mesece se ne smemo zrediti. jaz sem se v 1user posted image vsak mesec po 1kg v 6 mesecu pa za 4 kg in sem bila kregana.user posted image Zdaj pazim, sladkarije sem dala stran in pazim kaj dam vase 17kg pri 1user posted image ni šlo lahko dol sem se za 6kg morala potruditi.OK no nekaj je tudi emšo 30 in 2 centauser posted image .
A ve že kar prve preglede jaz ga imam komaj 28.11. ko bom nastopila 11 teden, k bi morala imeti že skoraj NS.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

Neposredna povezava do sporočila: 236
21.10.2011 10:22:39   
malina86
Pozdravljene punce!

Jaz sem danes naredila še en testek in sedaj res verjamem, da sem srečka nosečka user posted image Prvi pregled imam 10. 11. tako da bo potrebno še 3 tedne počakat da vidim srček. Upam, da bodo ti trije tedni hitro minili in da bo vse v redu.

Lep pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 237
21.10.2011 10:25:24   
vim
Nimanorwen kdaj imaš prvi pregled? A ti si tudi tista ki bo imela tako pozno.

Jaz sem rekla, da počakam z info o nosečnosti do 1 pregleda ampak glede na to, da je to mmoja 2user posted image ne vem če ne bo prej viden trebušček.user posted image user posted image

KajaNagaja če se prehitro rediš ni dobro niti za otročka, lahko da imaš nosečniški diabetes jaz sem se tako v 1 mesecu abnormalno zredila in so mi potem odkrili. Biti na dieti, tehtat živila in imeti pripravljen insolin ni ravno prijetno. Vrjamem, da kg kar letijo gor, saj so meni tudi pa sem tehtala količino vnoso in bila pod strogim nadzorom.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 238
21.10.2011 10:29:26   
Pkica
Joj ja tele kilogramčki... nam bojo še delali preglavice.user posted image
jst sm že tko podvržena k tem tko, da se zdele res mal merkam, čeprav me na trenutke popade groznaaaa lakota :)

malina86 maš isti datum pregleda kot jest... ja 3 tedne upam, da se ne vlečejo preveč :)

user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   Junijke 2012
21.10.2011 10:53:16   
malina86
No lepo, bova skupaj čakale do 10.11. Kaj pa ti je ginekologinja rekla glede rjavega izcedka? Ga še imaš? Jaz sem tudi že doživela, da mi je na pregledu rekla, da ni srčeka. Sm bla ful razočarana. user posted image Upam oz verjamem, da bo tokrat vse vredu. 

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 240
21.10.2011 11:03:00   
Pkica
malina86 ja sm pojamrala, ko sm klicala za datum in je rekla, da če bo kak krvavitev, da nej pridm na pregled. je rekla tudi če me zdej vzame na pregled, da se ne bo nič videlouser posted image Tko da se rez zdej merkma.. ne dvihujem ničesar... zaenkra je zdej ok nism več opazla kakega rjavga izcetkauser posted image

Tudi meni se je takra kr podru svet ko sm izvedela da ni srčka, tako da res srčno upma, da bo sedaj vse ok in se bom lahko veselila, oz. se bova veselile skupaj :) Te lahko vprašam iz katerega konca si?

user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   Junijke 2012
21.10.2011 11:18:54   
malina86
No, držim pesti, da se izcedek ne ponovi več, 10.11. pa obe poročava o srčkih user posted image
Poglej na mail, sem ti poslala ZS.

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 242
21.10.2011 12:23:15   
vrtnica00
kale glede lulanja ponoči je tk, odkar sem zanosila, sem to sprejela kot neko obveznost ponoči, saj čisto vsako noč moram na wc, ponavadi enkrat, se pa zgodi, da grem tudi 2x. se mi doma smejijo, če že zdj tako da kaj bo še, ko bom okrog prenašala tist velik trebuh user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 243
21.10.2011 12:23:37   
nimanorwen
mah ja, te kile so prou prekletstvouser posted image  jest sm tut ful pazila v prvi user posted image , pa je šlo vseen 17 kg gor... kaj bi blu šele, če ne bi pazila nič??user posted image  sladkorne pa nism mela. tk da bom zdej kr na uni dieti k ješ hrano z nizkim glikemičnim indeksom pa upam, da bo vse ok. ker itak nism shujšala vsega, tk da bom mogla zdej še bl pazit. se mi zdi, da je kle tut mou genetike kaj pa vem. to, kuk si pa kregan, je odvisn pa čist od vsake g posebej se mi zdi. men ni čist nč rekla, mogoče ker zgledam ene 10 kg manj kukr jih mamuser posted image
vim in KajaNagaja - jest mam pregled šele 30.11 user posted image ... tk da bom mami prosila (dela v gin amb.), če mi lhk njena dohtarca tm v 8. tednu en uz nrdi, davsaj srčka slišim, k do konc novembra je čist predolga. tuk pozn pa zato, ker ma g neke obveznosti (seminarje in predavanja) in majo ful gužvo.

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 244
21.10.2011 13:01:15   
KajaNagaja
nimanorwen, ja če maš to vrjanto jo le izkoristi user posted image ...
kako pa se imenuje ta dieta za nosečnice s sladkorno?

vim
no sj js se nimam namena redit, tud nism debela zdj, pa 1-2 kg gre men gor zmerej s poletja na zimo, tko da to ni panike. Sm pa precej stroga do sebe glede tega, tko da ko bom rodila bom hotla met spet 52kg zlo zlo kmalu. Sj tud zdj merkam kaj pojem, sladkarije sem pa sploh zmanjšala na minimum...ampak ne bom se pa zdj sekirala, če se bom kšno kilco preveč zredila.

Neposredna povezava do sporočila: 245
   Junijke 2012
21.10.2011 13:04:15   
malina86
Moje mnenje je, da se glede kil med nosečnostjo ni treba pretirano sekirat. Jaz se ne bom prav nič pazila in če bom lačna bom jedla, dokler ne bom sita. user posted image Drugače pa že sedaj jem zdravo in ne jem "industrijske hrane" ter mesa (razen rib), tako da mislim, da se nimam česa bati. Našla sem tole, če katero zanima: http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Pridobivanje%20in%20izguba%20teze%20-%20weight%20gain.html
Drugače pa sem se jaz že v 5. tednu zredila za eno kilco in mi je to všeč, ker vem, da se v meni nekaj dogaja. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 246
21.10.2011 13:28:53   
Isabelle
Pozdravljene,

učeri sem delala testek in je bil plusek. user posted image Sicer je še vse zelo zgodaj, tko da vemo samo moj fant in jaz. Bo pa to za naju drugi otročiček, imava punčko staro 21.mesecev.
Po izračunih naj bi imela pdp 27.6.

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 247
21.10.2011 14:10:05   
vim
Isabelle čestitke in dobrodošla.user posted image
Kilogrami gredo vsi dol, če jih v nosečnosti pridobiš več jih pa pol klestiš.

Nimanorwen potem sva na istem jaz tudi tako pozno. In bom šla, če ne bom dobila prej termina na UZ k moji sosedi ki je G.
Mi je pa ful zanimivo nekatere že kmalu  na NS druge še niti ne na 1. pregledu. In tko bo tut potem, ko bodo ene že rojevale bomo tiste s PDP bolj proti koncu junija  še 2/1 in se bodo dnevi vlekli.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 248
21.10.2011 15:40:43   
mmt1
Ja, ob PDP bom že 35, tako da NS časti zavarovalnica...17. 11.že imam datum, vmes pa še en pregled...Kar se tiče kg, moje mnenje je, da mora user posted image jesti zdravo. Imela sem gestacijski diabetes v obeh prejšnjih nosečnostih, tako da sem se že zdaj spravila na zdrav način prehrane...

Neposredna povezava do sporočila: 249
21.10.2011 18:47:12   
kale
Jaz sem pa dobila termin za pregled  in to že čez dobra 2 tedna - 7.11. user posted image . Verjetno me je gin. naročila tako hitro zaradi posega, ki sem ga imela poleti...
Na nuhalno se bom pa naročila v 1/2 decembra.

Danes so me v službi tako razjezili, da me je začelo kar zvijat v spodnjem delu trebuha user posted image .  HB je zdaj vikend in si lahko malo oddahnem user posted image . Lepo ga preživite!

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?