ronja -> RE: Gladiatorja stara 8 in 9 let (25.9.2011 13:43:57)
|
Narobe sva se razumeli: nisem proti borilnim veščinam, zdi se mi, da se otrok marsikaj koristnega nauči. Vseeno pa sem toliko realistična, da mi je jasno, da si z borilno veščino bolj malo lahko pomagaš, ko te dejansko nekdo (moški) napade. Čisto verjamem, da lahko deklica premaga dečka - ampak po pravici povedano - to me niti ne skrbi. Z vrstniki se bosta verjetno že zmenili - sama nisem imela v OŠ nobene borilne veščine, pa si me nihče ni upal taknit, ker sem zelo dobro zadela pogačico in imela zelo trde copate[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tako da za vrstnike res ne rabiš borilnih veščin. Pri odraslem moškem ti pa bore malo koristijo - ne samo moje laično preverjanje, tako ti reče tudi stroka. Na videu je vse lepo in prav - ampak v realnosti pa ni čisto tako: Jasno mi je, da če bi se me lubi lotil, je dovolj, da me enkrat res užge, pa verjetno niti jajc ne bi več videla, kaj šele, da bi jih lahko zadela. Plus da tudi če me ne užge, me lahko odnese kamor hoče, če se on tako odloči, ne glede na to, kako jaz brcam. Enostavno so močnejši. Vem, da je to dosti ženskem precej težko sprejet in se zato prepričujejo, da bi enega tipa, ki tega ne bi pričakoval, že lahko nalomile, vendar statitika kaže drugače - če vprašaš kriminaliste - ženske se dostikrat branijo... pa navadno jim ne rata... Tudi po nekaj letih borilne veščine tvoja mala še ne bo spontano delovala tako, da bi ob morebitnem napadu takoj šla na oči ali adamovo jabolko, recimo. Ker bo tudi sama presenečena, prestrašena... Tako da es zanašat tu na broilne veščine, se mi zdi precej naivno.
|
|
|
|