mojcaziga -> RE: študij na B&B (26.9.2011 21:23:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa amorcek jaz pa štekam, kaj hočeš povedat. Sem namreč hodila na prekvalifikacijo ob službi in nekaj mojih sodelavk je tudi hodilo. V službi so jim postavili pogoj končana določena stopnja, da so dobile za nedoločen čas. In ker so bile ženske tam zaposlene po 15, 20, so se seveda dobro spoznale na svoje delo, imele so pa smolo da se je sistem spremenil in so na enkrat zahteval višjo stopnjo oz. točno dol. izobrazbo... Pa nima veze to. Point je v tem, da če nekdo na tak način dela šolo, sam zarad tega ker moja dejansko sam papir imet, je to nekaj drugega kot nekdo, ki se uči za poklic, ki ga še ni opravljal. Point vsega izobraževanja je, da pridobiš nova znanja in kompetence. Basta. Ker pa je vedno več primerov kot jih opisuješ ti, torej izobrazba izključno zato, da obdržiš stolček in plačano del. mesto, za katerega niti približno nisi usposobljen, se potem zgodi, da gospe vodje oddelkov nimajo pojma za kaj se uporablja računalnik in kaj je skener, da lahko kaj poguglajo,........, ampak saj zato pa imajo tam tamlade, ki z univ. diplomo dostojno kuhajo kavo in občasno (beri: večinoma) postorijo kaj namesto njih. Če nimajo dovolj visoke izobrazbe in se jim niti ne ljubi izobraževat, potem naj svoje delovno mesto prepustijo sodelavkam, ki izpolnjujejo pogoje sistematizacije delovnega mesta. lp
|
|
|
|