nohti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

keja -> nohti (22.8.2005 15:34:20)

Pozdravljene,
zanima me, ali ima katera probleme z nohti. Jaz sem opazila, da postajajo nekam rumeni, pa me zanima, ali ima katera od vas enak problem.Ne vem, ali mi manjkajo kakšni vitamini?

Kofi -> nohti (22.8.2005 15:37:17)

Jaz lahko rečem le, da mi opazno hitreje rastejo, se pa tudi hitreje okrušijo. Sem pa zadovoljnja z njimi, ker imajo take pospeške :bravo: :bravo:
Lp, Pegica :metulj:

Anonimen -> nohti (22.8.2005 21:43:07)

Ne bi te sicer rada strašila, vendar sprememba barve nohtov pomeni neko notranje bolezensko stanje. Kolikor je meni znano, če porumenijo nohti gre za težave z jetri. Seveda se prepričaj, da nisi slučajno lupila kakih pomaranč ali orehov (zdaj ko so v zelenem ovoju), zaradi česar bi ti lahko porumeneli nohti?

Anonimen -> nohti (22.8.2005 21:50:41)

kopiram iz 24ur-popovi zdravniki "rumeni nohti"

Spoštovani, Rumeni nohti se lahko pojavijo zaradi povečanega uživanja karotenov ( na primer korenja), pri zlatenici, glivičnih okužbah, pri uživanju tetraciklinov in nekaterih drugih zdravil, pri nekaterih obolenjih. Poznamo tudi obolenje, ki ga imenujemo »Syndrom rumenih nohtov«, pri katerem je opazna tudi upočasnjena rast nohtov. Svetujem, da opravite pregled pri dermatologu, ki vas bo eventuleno napotil na nekatere dodatne preiskave in potem odločil primerno zdravljenje. Lep pozdrav
mag. Metka Adamič

Spoštovani Prava rumena obarvanost nohtov je lahko povezana z resnimi obolenji notranjih organov, vendar pa glede na vašo starost menim, da ste zdrava in da kakšno hujše obolenje ne bo vzrok vašim težavam. Rumenkasto obarvanost nohtov največrat povzroči stalna uporaba laka za nohte. Svetujem vam, da za nekaj časa popolnoma prenehate uporabljati lak za nohte. V kolikor se stanje kljub temu ne bo popravilo, je vaša barva nohtov bolj rumenkasta un bo taka tudi ostala. Lep pozdrav
Jadranka Korsika Mrak

keja -> nohti (23.8.2005 8:14:28)

Hvala caffee za informacije. Odločila sem se, da bom sla k zdravniku,on bo pa najbrž že vedel če je kaj nevarnega.
LP

Stran: [1]