Anonimen -> Kajenje (22.8.2005 17:16:14)
|
Moraš se trdno odločit v glavi, pa gre. Resnično moraš razčistit, da nočeš več kadit, dokler nisem tega naredila, me je abstinenčna kriza zmeraj nazaj potegnila. Ko pa sem se odločila, mi pa niti ni bil več problem tudi odpovedat se raznim "aktivnostim", ki so me spodbujale h kajenju. Npr., nehala sem pit kavo, nehala sem tud hodit na pijačke s kolegicami, ker so skoraj vse kadile, raje sem se z njimi dobila kje, kjer se ni smelo kaditi ali pa me že prej nikoli ni premamilo, da bi prižgala. Res pa sem imela tudi močno podporo v svojem možu, ki ni nikoli kadil. Pravzaprav mi je bil ne samo opora, ampak največja motivacija. S tem, ko mi ni nikoli težil zaradi kajenja, sem imela še bolj slabo vest, da kadim, kot če bi mi težil. Najbolj sem se zamislila, ko mi je povedal, da si je prisegel, da v življenju ne bo z žensko, ki bo kadila. No, pa je nabasal name.:)- K sreči sem nehala kaditi kar nekaj mesecev, preden sem zanosila, če pa ne bi, bi mi pa nosečnost sigurno bila dovolj močna motivacija.
|
|
|
|