Kajenje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lenika -> Kajenje (22.8.2005 15:00:03)

Sem kadilka in ker sva se z možem odločila, da bova začela delat na :duda: sem se odločila, da se bom odvadila. Verjetno je tukaj tudi kar nekaj bivših kadilk, zato me zanima, kaj ste naredile takrat, ko ste si najbolj zaželele cigarete? Kaj pomaga?
Prosim ne me obsojat, rabim samo koristne nasvete.

*zvezdica* -> Kajenje (22.8.2005 15:05:43)

Živjo!
res je, da nisem (bila) neka strastna kadilka....pa vseeno...ko sem izvedela, da sem srečka nosečka, sem najprej vsa v šoku pokadila 5 cigaret..enega za drugim...od takrat mi pa tudi na misel ne pride, da bi prižgala cigareto...še celo na živce mi gre, če kadijo v moji bližini. Jaz mislim, da ko gre zares, sploh ne pomisliš na nič drugega kot na svojo malo pikico ki raste in se razvija v tebi...
Vso srečo!

Miloš -> Kajenje (22.8.2005 15:09:56)

Ko se zares odločiš, si ne zaželiš.
:bravo::bravo::bravo:

kimba -> Kajenje (22.8.2005 15:30:14)

jaz sem bila kar dobra kadilka pri obeh otrocih. Ko sem zvedela pri prvem da sem noseča sem vsa srečna šla v zdravstvenem domu na drugi konec zgradbe na WC in v smeti z največjim veseljem vrgla škatelco cigaret, pri drugem sem pa nehala kaditi ko sem sumila, da sem noseča. Vsakič ko sem si zaželela cigareto sem si v misli priklicala sliko kaj se z otrokom zgodi ko ti kadiš (otrok se namreč sunkovito skrči - videla sem to v dokumentarnem filmu) in tako sem se odločila, da jaz tega ne privoščim svojemu otroku.

Upam da ti kaj pomaga.

baguSka -> Kajenje (22.8.2005 15:30:28)

se strinjam z milošem 8)

urbancek -> Kajenje (22.8.2005 15:33:41)

Pospravi v glavi zakaj želiš nehati, pa bo šlo.
Sama sem kadila 13 let. Velokokrat sem poskusila prenehati, pa ni šlo. Ko pa sem imela poškodbo glave, sem si rekla, punca sedaj pa stop, da bi si teh pet minut ki jih preživimo na tem svetu zastrupljala še sama, to pa ne. in je ŠLO. Včasih sem še pomislila, potem pa sva še na tretjem pričela delat, pa me je sploh minila želja po cigareti. Sedaj ne kadim že od januarja 2003, pa upam in želim, da ne bom nikoli več, čeprav pravijo, da se zarečenega kruha največ poje.
Želim ti veliko uspeha pri odvajanju, naj ti uspe.

Lp

Kalina -> Kajenje (22.8.2005 15:34:07)

jst sm nenosecka, necakajoca kadilka 8)

baguška ;) kaj je novega? :sloncek:

baguSka -> Kajenje (22.8.2005 16:05:03)

nič - razen tega da še vedno pušim :)-

saša 73 -> Kajenje (22.8.2005 16:14:20)

Lenika.Kadim že ohoho...Raje sploh ne pomislim.
Pred štirimi leti sem nehala oz.,ko sem izvedla,da sem noseča.Pa sploh nisem imela nobene krize.Po končani porodniški sem v službi zopet začela dimit.
Fuj me bodi,moj me ima poln kufer-nikoli ni kadil.
Vsi okoli mene so nehali in mislim,da je že skrajni čas da vržem svinjarijo vstran.
Vse je v glavi,ko se zares odločiš ne smeš/m popustit.Kak sem hudo pametna,ful dobro te razumem.
Po moje nekega pametnega nasveta ni,:hudicek: cigarete v smeti pa konec!
Drži se in veliko volje pri odvajanju-nama obema! ;)

Aleksandrin -> Kajenje (22.8.2005 16:16:10)

Prisegam ne žvečilne Nikorete, meni so pomagali, namesto, da sem prižgala čik sem vzela čigumi, superca, ti rečem.
LP

Klarissa -> Kajenje (22.8.2005 16:22:37)

Jaz sem kadila kar lep čas in pred dvema mesecema nehala kadit in jemat tabletke. In sem čisto vredu. Parkrat se mi je res zaluštal, a vseeno je bil v meni odpor, da ne in ne. Odloči se in pri tem ostani. Bodi odločna.
Mogoče je res meni lažje, ker moj fant ne kadi, a kadijo skoraj vse moje prijateljice. Ko smo skupaj pač one kadijo, jaz pa mučkam slamico v rokah:)
Pa vso vztrajnost:)-

cmokec -> Kajenje (22.8.2005 16:43:44)

Jaz sem nehala ful težje, kot sem pričakovala. Od začetka bi jih kar pojedla, pa je pri meni zmagal princip in trma. Sem imela občutek, da mi še bolj paše kadit.

Drugače je ena omenila Nicorette žvečilne. Tudi jaz sem jih kupila, pa v navodilih piše, da so v nosečnosti odsvetovane in jih nisem uporabljala.

Anonimen -> Kajenje (22.8.2005 17:16:14)

Moraš se trdno odločit v glavi, pa gre. Resnično moraš razčistit, da nočeš več kadit, dokler nisem tega naredila, me je abstinenčna kriza zmeraj nazaj potegnila. Ko pa sem se odločila, mi pa niti ni bil več problem tudi odpovedat se raznim "aktivnostim", ki so me spodbujale h kajenju. Npr., nehala sem pit kavo, nehala sem tud hodit na pijačke s kolegicami, ker so skoraj vse kadile, raje sem se z njimi dobila kje, kjer se ni smelo kaditi ali pa me že prej nikoli ni premamilo, da bi prižgala.
Res pa sem imela tudi močno podporo v svojem možu, ki ni nikoli kadil. Pravzaprav mi je bil ne samo opora, ampak največja motivacija. S tem, ko mi ni nikoli težil zaradi kajenja, sem imela še bolj slabo vest, da kadim, kot če bi mi težil. Najbolj sem se zamislila, ko mi je povedal, da si je prisegel, da v življenju ne bo z žensko, ki bo kadila. No, pa je nabasal name.:)-
K sreči sem nehala kaditi kar nekaj mesecev, preden sem zanosila, če pa ne bi, bi mi pa nosečnost sigurno bila dovolj močna motivacija.

puncica -> Kajenje (22.8.2005 19:11:32)

samo to, čestitam za tako dobro odločitev in upam da vama poplača s čim prejšnjimi :modri:

elizabeta p -> Kajenje (22.8.2005 22:46:25)

Jaz sem kadila 4 leta in sem dva dni potem, ko sem izvedela za nosečnost nehala. Prej sem velikokrat probala pa niti ni bilo prave motivacije. Pomislila sem kaj s tem delam svojemu otroku in niti ni bilo težko. Sem pa skoz kej po rokah valjala pa v usta dajala. Bobi palčke, piškoti, kuliji... Če imaš voljo se da.;)

Aleksandrin -> Kajenje (22.8.2005 23:15:35)

Moram še povedati, da so mi kile pa kar poskočile, tako, da je dobro kakšno dieto vzporedno izvajati.

Stran: [1]