državna štipendija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

donna22 -> državna štipendija (20.9.2011 15:27:02)

14 dni nazaj sem diplomirala, zanima me, ali moram na CSD odnesti potrdilo o diplomiranju? Prejemala sem namreč državno štipendijo, vendar te informacije ne najdem nikjer. Štipendija za september mi vseeno pripada, kajne? Verjetno pa mi je ne bodo izplačali prej, saj sem diplomirala samo malo pred iztekom študijskega leta?

Prebrala sem tudi, da lahko za pridobivanje višje stopnje od že končane prav tako prosim za štipendijo - torej mi sedaj za magisterij tudi pripada?

Hvala[sm=bravo.gif]

artista7 -> RE: državna štipendija (20.9.2011 15:36:09)

Ne vem sicer, kaj ima slednje veze s csd-jem, kolikor vem se potrdilo (pri državni štipendiji) nese na zavod za zaposlovanje, ker oni to urejajo.

donna22 -> RE: državna štipendija (20.9.2011 15:47:01)

IZVIRNO SPOROČILO: artista7

Ne vem sicer, kaj ima slednje veze s csd-jem, kolikor vem se potrdilo (pri državni štipendiji) nese na zavod za zaposlovanje, ker oni to urejajo.

Zadnji 2 ali 3 leta to ureja CSD.

*pepelka* -> RE: državna štipendija (21.9.2011 12:33:07)

te stavri se urejajo na CSD-ju in ne na zavodu za zaposlovaje. Morda bi bilo najbolje kar poklicati na pristojni csd in se tam pozanimati o konkretnem primeru.

Nika v službi -> RE: državna štipendija (21.9.2011 12:57:59)

Odgovora sicer ne vem, ti pa želim čestitati za diplomo!

ajataja -> RE: državna štipendija (21.9.2011 13:40:06)

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

te stavri se urejajo na CSD-ju in ne na zavodu za zaposlovaje. Morda bi bilo najbolje kar poklicati na pristojni csd in se tam pozanimati o konkretnem primeru.

Potem je pa to odvisno od kraja pri nas se tudi to ureja na zavodu za zaposlovanje.

donna22 -> RE: državna štipendija (22.9.2011 18:48:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Odgovora sicer ne vem, ti pa želim čestitati za diplomo!

hvala[sm=smiley1.gif]

lilip -> RE: državna štipendija (27.9.2011 23:12:08)

Obveznosti sporočanja sprememb, ki vplivajo na štipendijo (47. člen ZŠtip)
Štipendist, ki prejema državno štipendijo, je v času prejemanja štipendije dolžan štipenditorju v roku 8 dni od nastanka spremembe, ki bi lahko vplivala na štipendijsko razmerje, oziroma od takrat, ko je zanjo izvedel, sporočiti vsako tako spremembo, zlasti pa:

• prekinitev ali konec izobraževanja,

• spremembo vrste in področja izobraževanja,

• sklenitev pogodbe o zaposlitvi oziroma začetek opravljanja samostojne registrirane dejavnosti,

• nastop starševskega dopusta ter dopusta za nego in varstvo otroka,

• število in status oseb, ki se upoštevajo pri ugotavljanju upravičenosti do štipendije in njihove dohodke ter druge okoliščine, ki se nanašajo na štipendijsko razmerje.

Center za socialno delo za državne štipendije v primeru sprememb, ki vplivajo na štipendijsko razmerje, po uradni dolžnosti razveljavi odločbo, s katero je bilo odločeno o štipendiji, ter ponovno odloči o štipendiji na podlagi spremenjenih okoliščin od prvega dne naslednjega meseca po nastanku spremembe.
Zakon o štipendiranju ne določa sankcij, če štipendist ne izpolni svoje obveznosti o sporočanju sprememb, ki vplivajo na štipendijo.

Stran: [1]