liliana -> RE: prenos dopusta na novo delovno mesto (21.9.2011 9:30:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Dejstvo je, da ni več prenašanja dopusta od enega na drugega delodajalca, ampak mora prvi delodajalec do prenehanja delovnega razmerja omogočiti delavcu izrabiti vsaj sorazmerni delež letnega dopusta glede na pogodbo. Torej tvoj mož bo delal pri starem delodajalcu dobrih 3/4 leta in če je prejel odločbo za 24 dni letnega dopusta, so mu do 3.10. dolžni omogočiti izrabo 18 dni dopusta, več pa je njihova dobra volja. Novi delodajalec pa je dolžan izdati novo odločbo (po svoji kolektivni pogodbi) za celoletni dopust, saj bo mož imel neprekinjeno pokojninsko dobo zadnjih 6 mesecev. Od tega novega števila dni dopusta pa bodo dolžni možu omogočiti izrabo 1/4 dopusta, ker bo pri njih delal četrtino leta. To pa pomeni, če mu naračunajo tukaj samo 20 dni dopusta, mu ga morajo dovoliti izrabiti 5 dni, ne le 2 dni, kot so rekli, in ne 6 dni, kot ga mora pustiti prejšnjemu delodajalcu. Tako jaz razumem zakon in tako je bilo pri meni, ko sem pri prvem delodajalcu izgubila službo na dan poteka porodniške, bila malo na zavodu, pri novem delodajalcu pa so mi napisali cceloletno odločbo, nakar so mi omogočili porabit sorazmerni delež. Sem si šla še enkrat prebrat zakon in je točno tako kot pravi nananaja, ki je zelo natančno obrazložila......
|
|
|
|