roladica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly IZVIRNO SPOROČILO: lipikica vem kako je mi smo lani konec oktobra zibali. oblečena je bila tako, več ali manj celo zimo- žabice in ene nogavičke spodaj in copatke na vrh- baje otročki nimajo prekrvavitve v nogicah in je fajn da majo tople, odspodi sem imela bombažne, na vrh pa copatke iz volne oziroma bolj tople nogavičke, na vrh body z dolgimi rokavi in bolj tanko majčko. nisem pa gledala da bi bile plišaste hlače, kar mi je pač tisti dan padlo pod roke. za spat je bial isto oblečena. 2 meseca je nisem preoblačila za spat, potem sem ji pa dajala pajacke za spat in ravno tako z toplimi copatki. ponoči sem imela pokrito s kovterčkom dokler se ni začelaodkrivat potem sem pa v žakelj jo dala. eh, a ti to resno al kaj??? če tole ni preveč oblačil za spat, pol nič nočem. ok, zastopim, da ga imaš čez dan tak oblečeno, sam ponoči???? meni se to ne zdi niti normalno niti zdravo. jst sm mojga čez dan oblekla v bodi z kratkimi rokavi, čez dolgo majco, žabe in nogavice. ponoči pa spalni pajac, ki pokriva tud nogice. in kovtrček čez. več ne rabi, niti ni priporočljivo. otrok se odkriva zato, ker mu je vroče in ne, ker mu je dolgčas. obstaja velika nevarnost, da pride do pregretja otroka, ker starši v svoji bojazni namečejo na otroka čimveč oblačil. zato pa prihaja včasih do t.i. pojava smrti v zibelki. ker se enostavno pretirava. svetujem ti, da ga oblačiš primerno za spat in primerno za čez dan. ne pretiravaj v nobeno skrajnost (preveč ali premal oblačil). pomisli prvo, kak bi se ti počutila in nato tudi primerno obleci svojega otroka. Daj ne bluzi s takimi no. Kakšna smrt v zibki? Sploh veš zakaj pride do tega? Malo gradiva ti nebi škodilo za branje, predno pišeš take po forumu. Drugače pa ja, otroka se prvi mesec obleče malo več ( ne pretirano), priporočljivo v bombaž, ker otrok ne zna uravnavati telesne temp., kasneje pa ga oblečeš kot sebe oz. po občutku. Če vidiš, da ima vedno bolj mrzle nogice, seveda občlečeš nogavičke oz. kakšne volnene copatke. Odvisno kaj ti je na razpolago. Vsakemu otroku pa vedno paše , da je pokrit čez nogice, sploh ko spi. Kar uleži se na posteljo, pa preizkusi kakšen filing je če nisi pogrnjena čez noge in kakšen je, če si. Sa.Ka. očitno tudi ti nisi še vsega prebrala. Jaz sem to že večkrat zasledila. Smrt v zibki nastane tudi zaradi tega ker starši otroke preveč oblačijo in imajo pretople prostore. Jaz dojenčka za spanje nisem oblekla nič drugače kot za čez dan. Ponoči sem ga le še pokrila, ker imamo hladno spalnico.
|