MissTerious -> RE: Statistična brezposelnost 2010 po poklicih (18.9.2011 10:08:12)
|
Če podatke potrebuješ z namenom pisanja kakih analiz ali diplome,...pač najdeš podatke na Zavodu...čeprav ti pa realno lahko povem, da so njihovi podatki le metanja peska v oči nam,navadnim ljudem. Sem sledila podatkom,razpisom in njihovi lastni hvali samih sebe par mesecev, pa je resnica daleč od tistega, kar pišejo...število brezposelnih je večinoma upadalo zaradi upokojitve velike mase ljudi, ki so bili prej brezposelni,večje število razpisanih delovnih mest pa je bilo običajno le zaradi zakonske obveze delodajalca, da javno objavi "prosto" delovno mesto, čeprav dejansko že imajo zaposlene (se jim pogodba za dol.čas izteka in morajo objaviti kao razpis)...ko pa kličeš na firmo, ti pa kar sami povejo, da že itak imajo izbranega,...rahlo smešno in žalostno hkrati. Pa nisem zagrenjena,daleč od tega...ampak takega upada brezposelnosti pa res ni, kot ga sami navajajo. Samo poglej, koliko firm je šlo v propad...potem se pa Zavod za zaposlovanje hvali, češ, kaj vse oni delajo, pomagajo....res??? Meni niso pomagali ama ništa,ko sem bila na borzi...na njihovih obveznih seminarjih oz t.i. usposabljanju pa te učijo kako moraš biti oblečem, kako stisneš roko na morebitnem razgovoru in kak parfum uprabljati....ker neka normalna, zrela oseba tega ne zna...če ni to poniževanje ljudi, potem pa res ne vem, kaj je.
|
|
|
|