ronja -> RE: aaaaaaaaaaaaaaaaa - popravilo opletilnega stroja (15.9.2011 14:10:03)
|
Desna nit se trga, ja ali pa preskakujejo šivi, konec koncev se nacefra in strga. Ne glede na to, ali je igla v desni ali srednji luknji, ne glede na to, kateri šiv nastavim - najprej sem mela problem samo pri pokrivnem (coverstitch), kjer se je igla drajsala ob tiste grabljice, ki sem jih hotela nekak umaknit iz poti, zašraufala z imubsom tisti spodnji del, vendar ni nič kaj dosti pomagalo. Zdaj sem probala še na overlock 4 nitnem šivu, ki je prej še lepo delal, pa spet trganje in jeza. GRRRRRRRRRRRRRRR! - igle so nove, sem jih že 2x zamenjala, tudi levo v desno in obratno - še vedno isti problem - niti so iste kot vedno - kvaliteten polyester, se ne cefra - blago je navaden jersey, nič posebnega, nič težkega, čist fajn. Igle so za pletenine, ballpoint. - na konusih imam mrežice gor, zgoraj se nič ne zapleta - napeljano je prav, 100%, vsakič znova napeljem in tudi prej mi je šiv lepo delal na ravnem delu, kjer pa sem prešivala topstich čez zašit (serged) rob, torej na robovih majčke, pa se je spuntal - stroj je vzdrževan, prisežem, da ni not niti malo prahu, ker sem celega odprla in spucala - probala sem že zmanjšat napetost(tenzijo), vendar ni fora v tem, saj nit spodaj pežaga to, da se pač en delček drajsa ob iglo - probala sem že povečat in zmanjšat pritisk tačke in je pri prvem problemu pomagalo (za čez robove it), ampak še vedno se mi dogaja, da preskakuje šive in da se desna nit strga
|
|
|
|