Jutra -> korekcija vida z laserjem (22.8.2005 13:45:35)
|
Kepica, Sem dobila tvoje sporočilo tudi privat, pa ti bom zaradi zanimanja drugih kar tukaj odgovorila. Jaz sem bila na takšni operaciji pred 4 meseci v Žalcu, takšnih klinik pa je že več po Sloveniji. O vseh podrobnostih si lahko prebereš na njihovi spletni strani, jaz ti bom samo opisala svojo izkušnjo. http://www.irman.si/ Moja situacija je bila takšna: minimalna dioptrija na D očesu, zelo visoka + astig. na L očesu. Zaradi velike razlike v vidu sem imela celo življenje glavobole, težave pri učenju, rado se mi je vrtelo v glavi. Pa od nekdaj imam občutek, da živim v megli. Tudi sama sem morala zbrati veliko poguma, da sem se odločila za ta poseg. Oči so le ene same! Operacija je draga, za uresničitev svoje življenjske želje, bi bila pripravljena plačati tudi mnogo več. Deset let nazaj v Slo. Še ni bilo teh posegov, sedaj pa je njihova praksa že tako uveljavljena, aparature pa tako posodobljene, da jim zaupam. Različno vidni ljudje so najprej operirani na slabše oko. Če operacija uspe – to pomeni, če se možgani navadijo na nove razmere, da mora operirano oko sedaj videti bolje oz. vsaj tako dobro kot drugo oko, potem se čez nekaj mesecev opravi poseg še na drugem očesu. V nasprotnem primeru ne. Zato je po izkušnjah mojih znancev uspeh najboljši pri osebah, ki imajo približno enako dioptrijo, pa čeprav +/- 10 diop. Kdo je primeren za poseg se vidi šele po opravljenem pregledu vsakega posameznika. Zato tisti, ki si to res želite, pojdite vsaj na pregled oči. Pri meni je bila operacija teoretično zelo uspešna. Dosegli so mi minim. dioptrijo in astigmatizem. Sedaj po 4 mesecih glavobolov nimam več, na operirano vidim cca. 20% bolje (še vedno živim v megli). Najbolj me žalosti dejstvo, da moji možgani ne sprejemajo novega stanja. Prav absurdno, težko razumljivo. Ampak nisem osamljen primer. Pa veliko sreče:)
|
|
|
|