vaje za hrbtenico - hernija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

mitziw -> vaje za hrbtenico - hernija (14.9.2011 10:42:00)

Živjo! Ali ima katera vaje za jačanje hrbtenice za bolnike s hernijo? čakam na fizioterapijo (z napotnico nujno je treba čakat 14 dni, beda), pa bi v tem času rada tudi sama kaj naredila. 14 dni, ne da bi vedel, kako se sploh lahko premikaš, je pa res dolgo. Anyway, hvala vnaprej!

artista7 -> RE: vaje za hrbtenico - hernija (14.9.2011 14:50:48)

jaz jih imam ker sem trenutno že 7 mesec po uspešni operacije HD L5-S1. Če čakaš na FT samo 14 dni, si še srečna. Po operaciji in zdravilišču sem napotnico sicer dobila, pa si jo očitno lahko nekam vtaknem, ker me nikjer niso hoteli vzeti v nekem razumnem času. Tako delam vaje doma, delaj počasi in le do bolečine. Bom pobrskala za kakim ustreznim linkom, ostalo može za vikend, če ti je ok, morda mi bo celo že prej uspelo dobiti.

mitziw -> RE: vaje za hrbtenico - hernija (15.9.2011 8:39:31)

hvala lepa za pomoč. gotovo mi bo prišlo prav, čeprav trenutno še ne morem kaj dosti migati. sploh nisem vedela, da ta hudič lahko tako boli! (da ne pomislim na ostale posledice)

artista7 -> RE: vaje za hrbtenico - hernija (16.9.2011 7:19:19)

lahko boli še bolj, toliko da ne moreš več na noge ali pa jih niti ne čutiš več. zato le navali na vaje, ko se tole poleže, toplo priporočam - so vseeno boljša rešitev kot operacija! samo je treba izvajati dosledno, vsaj vsaki drugi dan... danes ti jih priskrbim, samo bom poskenirala doma, lahko pošlješ mejl ZS, da bom vedela kam poslati..

Stran: [1]