Hope2 -> RE: Mlečni izdelki....:( (15.9.2011 8:13:47)
|
Ma ni vedno tako, kot pravite zadnje tri. Potem bi naš bil očutljiv na vse jedi. Do nekje 14 meseca je jedel vse in to še v taki količini, da smo se začeli sekirat, potem pa je vse jedi začel zavračat, enostavno je zablokiral pri vseh jedeh. Problemov po mlečnih izdelkih nima, tudi vsiljevali mu nismo, smo mu pa poskušali dat več stvari in je določene sprejel. Pač vsi mu ne pašejo oz mu niso všeč- gre za okus pa enkrat mu paše drugič ne (sezonsko pije: enkrat samo adaptiranega še zdaj ko bo 3 leta, drugič spet samo kravje). Ne pa da zavrača, zato ker mu ne paše zaradi zdravja. Ja so eni otroci taki, ampak ne vsi. Eni so pač izbirčni in si zmišljujejo. Jaz pač vztrajam, mu vedno ponujam tudi tisto kar mu ni tolk všeč, ker če ne, bi on bil brez vse zelenjave, brez še marsičesa, kar je pomembno za zdrav razvoj. Vzpodbujam ga, ga probam motivirat in isto je bilo z mlečnimi izdelki. Res ga ne rabi pit, še najmanj zaradi kalcija, saj kalcij lahko tudi drugje dobi. Se tudi popolnoma strinjam oz celo zagovarjam, da je alpsko mleko "strup", da mlečni izdelki sluzijo in kisajo, pa vseeno sme mnenja, da če je otrok zdrav, se mu vseeno lahko ponudi mlečni izdelek- tu ni nobene škode. Imam pa jaz probleme z kravjim mlekom in sem vseeno nora na vse mlečne jedi, tudi kot otrok sem bila nora na njih, imela hude težave zaradi mleka (od 3 leta naprej bruhanje, bolečine v trebuhu), ampak oboževala pa sem ga še vseeno. Zaradi bolezni in hudih bolečin ga nisem niti enkrat zavračala, še skrivoma sem ga pila, ko so mi prepovedali.
|
|
|
|