|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dve generaciji pod isto streho
30.9.2011 10:45:52   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ampak glede na to, da je on imel že vsaj neko podlago za stanovanje in mi obljubljal, da bova šla kasneje drugam, sem v to privolila. Zdaj zgleda, da ne bova šla drugam, jaz se bom pač živcirala...

Tvoj glavni problem je z možem, ne s taščo in tastom. Če sta se vidva tako zmenila, potem se morata skupaj premislit, če sta si premislila. Tu pa si je premislil on, ti pa ne. Dorečita tole, pa bo vse ok, tudi tašča in tast.

Ja, Ronja, zadela si žebljico na glavico. Začne se vedno v primarni družini, tukaj morata biti partnerja usklajena in potem naprej zadeve usklajuje tisti, ki je s starši v direktni krvni povezavi.user posted image V tem primeru res tvoj mož oz. njun sin.

No, jaz, ko prebiram in slišim take in podobne familijarne zdrahe, vedno pravim, da HB, da mi tako super funkcioniramo. No, saj če ne bi, ne bi bili več skupaj, to drži kot pribito.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 51
30.9.2011 11:09:48   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

ampak glede na to, da je on imel že vsaj neko podlago za stanovanje in mi obljubljal, da bova šla kasneje drugam, sem v to privolila. Zdaj zgleda, da ne bova šla drugam, jaz se bom pač živcirala...

Tvoj glavni problem je z možem, ne s taščo in tastom. Če sta se vidva tako zmenila, potem se morata skupaj premislit, če sta si premislila. Tu pa si je premislil on, ti pa ne. Dorečita tole, pa bo vse ok, tudi tašča in tast.

Ja, Ronja, zadela si žebljico na glavico. Začne se vedno v primarni družini, tukaj morata biti partnerja usklajena in potem naprej zadeve usklajuje tisti, ki je s starši v direktni krvni povezavi.user posted image V tem primeru res tvoj mož oz. njun sin.

No, jaz, ko prebiram in slišim take in podobne familijarne zdrahe, vedno pravim, da HB, da mi tako super funkcioniramo. No, saj če ne bi, ne bi bili več skupaj, to drži kot pribito.

Podpis pod vse to, če smem user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 52
30.9.2011 11:47:11   
Sarica2
Poznam tak primer. Osnovni dogovor je bil, da bosta pri njegovih starših največ 5 let. Sedaj sta že devet let. Vedno se vse pozabi. Pa je potem njegov oče umrl in je z izročilno pogodbo hišo prepisal nanj. Torej je on lastnik; vendar je še vedno vse tako kot si zaželi njegova mati. Pa potem pride še njegov brat z družino mal "zdraho" delat. Pač to je realnost, ki sem jo opazila v svoji neposredni bližini. Se mi tista tamlada zelo močno smili.

(odgovor članu belidan)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.9.2011 14:00:58   
Nika v službi
Pri izročilni pogodbi se morajo vse stranke v postopku strinjat in podpisat. Torej, se je ta dotični gospod strinjal. In ja, spet smo pri primarnem dogovoru med možem in ženo, tudi tu je g. mož ženo lepo povozil in podpisal nekaj, za kar očitno ni dobil njenega blagoslova. Marsikaj se začne in konča pri denarju ali Mastercardu, kot je to lepo povedala Frodo (na neki drugi temi).user posted image

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 30.9.2011 14:01:34 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Sarica2)
Neposredna povezava do sporočila: 54
2.10.2011 12:52:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: belidan

Nato smo se začeli pogovarjati, da bova naredila uto in v njej letno kuhinjo, ki jo pa jaz želim imeti zase.

Zdaj jaz izpadem sebična in hudobna, ker želim imeti v tisti uti svoj mir, ker ne želim deliti. Koliko poslušam svoje prijateljice imajo večina rade zasebnost in nekaj, kar je res samo njihovo.

Verjamem, da so bili prej, dokler so pač bili oni bolj skupaj navajeni, da vse delijo in jima je sin tudi vse dovolil.

Konec koncev smo ločili zunanje prostore z nekim namenom.

Ljuba duša, pojdi že živet po svoje, pa boš imela 100% svojo zasebnost. Mogoče boš šele tedaj ugotovila, da je daleč najtežje - prenašati sebe.

Razumem potrebo vsakega, da ima svoj mir, a vendar..ločevanje, ki ga izvajaš in s katerim že vdiraš v zasebnost drugih, je pretirano in bolestno. Btw, kako ločiš pridelke, ki jih tašča pridela na vrtu? Glede na svoj denarni vložek, glede na vložek taščinega dela, glede na ceno na trgu? Katero je tisto merilo, ki bo zadostilo tvoji pravičnosti?

Odnosi v družinah (generacijski in medgeneracijski) niso vedno enostavna stvar in običajno zahtevajo prilagajanje z vseh strani. Pri tebi imam občutek, da poskušata biti tast in tašča maksimalno kooperativna, tebi pa kar ne gre v glavo, da je nekdo na tem svetu sposoben nepreračunljivo deliti tisto, kar ima, s tistimi, ki jih ima rad. Generacijski problem vtikovanja in (ne)zasebnosti in problem tašče, niti pod razno, ampak tvoj problem sprejemanja, razumevanja družine, ljubezni. Lahko greš živeti na konec sveta, pa svojega miru ne boš našla, ker ga v sebi še nimaš.

(odgovor članu belidan)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
2.10.2011 13:03:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

lenika83, a če bi s taščo in tastom živela, bi tudi s takim veseljem vsak dan skupaj kosilo jedli?

Imam sicer občutek, da je to kot provokacija mišljeno, pa ni pomembno...

S taščo in tastom (še posebej taščo) jaz v življenju ne bi živela, niti pomislila nikoli nisem in ne bom, da bi živela skupaj z njo, ker to enostavno ne bi bilo mogoče. Ampak... zato pa tudi NE živim z njo (oz. njima).

Ste kdaj pomislili (medtem, ko lahkotno pljuvate po tašicah in tastih), da si pa morda oni niso želeli živeti z vami? Da ste daleč od tega, kar so si želeli, predstavljali...? In so vas pač sprejeli, ker druge možnosti niste sami zmogli?

(odgovor članu lenika83)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
2.10.2011 13:56:13   
belidan
Evo, točno to želim povedati. Če si ne bi želeli živeti s sinom in njegovo familijo, bi to povedali. Oziroma že na začetku bi rekla, da ni sposobna da bi ločevali, ker tega ne zmore. Ni mi pa všeč, ko se nekaj dogovoriš, pa potem to ne drži. Sej človek ve kakšen je in kaj zmore, pa to v startu povej. Ne pa da nekaj govoriš, delaš pa potem čisto drugače. Jaz sem že povedala, da ne želim, da bi otroka živela doma. Pa nisem zaradi tega slaba mama...haloooo. Tudi oni si niso želeli s starši živeti, ker so želeli imeti svojo zasebnost in si prikrajšali pametovanje.
Pa to ni nikakršno pluvanje, smo ljudje s tisoč in eno napako. Vsi imamo napake!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
2.10.2011 14:13:38   
ajsek
Moja tašča (torej mati mojega moža) ne bi nikoli v življenju rekla, da noče živet s sinom. Še zlasti, če bi vedela, da midva nimava kam it.

(odgovor članu belidan)
Neposredna povezava do sporočila: 58
2.10.2011 14:59:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: belidan

Ni mi pa všeč, ko se nekaj dogovoriš, pa potem to ne drži. Sej človek ve kakšen je in kaj zmore, pa to v startu povej.

Ne razumem - kaj si/sta se dogovorila s taščo v osnovi, pa zdaj ne drži?

Kolikor razumem, ste podelili tako notranje kot zunanje prostore, vključno z vrtom. Šele sedaj je prišla na vrsto tvoja ideja o vrtni uti, ki pa je tašča ne sprejme kot ti želiš.

Žal me spremlja občutek, da si ti edina, ki se nisi sposobna prilagajati, medtem ko od drugih pričakuješ, da podležejo vsaki tvoji kaprici.

(odgovor članu belidan)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
2.10.2011 15:03:17   
Anonimen

Moja tašča (torej mati mojega moža) ne bi nikoli v življenju rekla, da noče živet s sinom. Še zlasti, če bi vedela, da midva nimava kam it.

Verjamem, saj verjetno nihče ne bi tega rekel.

Je pa praktično, če se zdrav odrasel človek zadeva, da je za sebe in svojo družino v prvi vrsti odgovoren sam. In če mu pač ne gre/ne zna/ne zmore, da bi živel od svojega dela, se je treba pač prilagajti situaciji. Enako velja za drugo stran, da ne more početi vsega, kar se ji zljubi - in ravno tako se morajo mladi zavedati, da skupno življenje zahteva prilagajanje in ne samo pihanje po tašči in tastu, kakšna sta.

(odgovor članu ajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
2.10.2011 16:07:40   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Patoloskih primerkov se vedno najde .....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
2.10.2011 18:59:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Verjetno ne, se pa zgodi, tudi tisti neverjetni.

V tem primeru se mi zdi, da ne gre za to; da je samo snaha nezadovoljna z vsem, od tega, kako živijo, do tega, kar dobi.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
2.10.2011 22:33:40   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Verjetno ne, se pa zgodi, tudi tisti neverjetni.

V tem primeru se mi zdi, da ne gre za to; da je samo snaha nezadovoljna z vsem, od tega, kako živijo, do tega, kar dobi.

Na snaho sem tudi mislila. Strah je patolosko stanje. Strah pred sprejemanjem drugih (ker je nespejemanje najboljsa obramba pred tem, da se pocutis zavrzeno, pa zato ze vnaprej zavrzes skoraj vsakega, ki te lahko zavrze kakor kaze , da se doagaja v tem primeru) je tudi patoloska osebnostna motnja - ne nujno povezana z iskustveno stvarnostjo posameznika in vcasih izraziti v svoji neracionalnosti.
Zalostno pa je, da taksni ljudje od straha, da ne bi bili zavrzeni ponavadi umrejo sami in "zavrzeni", ker vecini dobro uspeva spoditi vse od sebe.
ce je pa vprasanje prevelikega egotipa in ega, ki je sicer tudi patoloski pojav in zaverovanost v zvelicavo jaz in nihce drug, za mene in nikogar drugega.. rezultat je enak.

V vsakem primeru so vedno drugi krivi in krivicni.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
3.10.2011 7:13:51   
lenika83

IZVIRNO SPOROČILO: lenika83

lenika83, a če bi s taščo in tastom živela, bi tudi s takim veseljem vsak dan skupaj kosilo jedli?

Imam sicer občutek, da je to kot provokacija mišljeno, pa ni pomembno...

S taščo in tastom (še posebej taščo) jaz v življenju ne bi živela, niti pomislila nikoli nisem in ne bom, da bi živela skupaj z njo, ker to enostavno ne bi bilo mogoče. Ampak... zato pa tudi NE živim z njo (oz. njima).

Ste kdaj pomislili (medtem, ko lahkotno pljuvate po tašicah in tastih), da si pa morda oni niso želeli živeti z vami? Da ste daleč od tega, kar so si želeli, predstavljali...? In so vas pač sprejeli, ker druge možnosti niste sami zmogli?

Ni mi treba pomisliti na to, ker je to pri nas dejstvo. Moja tašča je bila zelo vesela, ko se ji je hiša začela "prazniti". Nimam sicer občutka, da me ne bi prenašala, da me samo za silo sprejema, hkrati pa mi je povsem jasno, da nimava nekih blazno toplih odnosov in da komot zdrživa ena brez druge tudi pol leta, če je treba. In to, da ne bomo skupaj živeli, nam je vsem popolnoma jasno od prvega dne, ko smo se spoznali, ker smo si pač preveč različni. Poleg tega pa mislim, da bi se tašči dobesedno zmešalo, če bi v njeni hiši živeli majhni otroci, pa ima rada svoje vnukinje, ampak ne v isti hiši. Tako da pri meni sploh ne gre za to, da bi pljuvala čez taščo, ampak enostavno za neko obojestransko strinjanje (sicer se nismo o tem nikoli pogovarjali, ampak nam je vseeno kristalno jasno), da pač nismo primerni za skupno življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
3.10.2011 9:45:55   
ronja
Ste kdaj pomislili (medtem, ko lahkotno pljuvate po tašicah in tastih), da si pa morda oni niso želeli živeti z vami? Da ste daleč od tega, kar so si želeli, predstavljali...?

Kar se nas tiče, se vsi strinjamo, da mladi in stari ne grejo skupuser posted image . pa ne, ker se ne bi imeli radi in sama ne bi komot zdržala brez njih pol leta - vidimo se cca 1x/teden in se imamo fajn skup.

Nimam pojma, kaj si je ona predstavljala za svoja sinova pred 12imi leti - se mi pa zdi, da ni bila ravno nesrečna z njuno izbirouser posted image . Vsaj tak občutek dobiš, če ti reče, da je bolj mirna, če sem jaz zraven (ko smo kam šli). Tako da ni nujno, da je vse tako grozno, samo ker imamo pač različne življenjske stile.

In so vas pač sprejeli, ker druge možnosti niste sami zmogli?
Tega ne razumem najboljše - saj tašče praviloma nimajo nekega hudega vpliva na sinovo izbiro - imajo posredni vpliv, dokler so otroci mali, da jih vzgojijo po svoje in potem to vpliva kasneje na njihovo izbiro. Ampak potem ko so pa odrasli,pa večinoma ne sprašujejo mamic za blagoslov (upam). Če se človek sam v sebi dobro počuti, pa se verjetno tudi ne bo spreminjal zavoljo taščinih (ali od kogarkoli drugega) želja... Spreminjamo se, ker se nam nekaj zdi narobe ali da bi bilo lahko boljše.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
3.10.2011 9:46:56   
amorcek
SISTEM DOANES MI GRE RES NA JETRA!!!

mladi in stari so skoraj prisiljeni živeti skupaj, ker je težko it na svoje, posledično se pa kregajo in zakoni ter družine razpadajo...

Starejši pa mnogokrat ne razumejo, da je bilo včasih laže...Mi smo naredili hišo, mladi pa nič.... mi smo gospodarji, ker smo se matral za bajto mladim se pa nič neda....  
Poznam tok teh primerov:S TO JE RES ŽALOSTNO

POLEG TEGA PA TAKO... nisem mamica, vendar, če bi si moj sin zbrav ženo in mi nebi bila všeč bi to pač omenila sinu, vendar bi njo useeno sprejela, saj vidim, da je on srečen z njo.

Staršem je težko ušeč otrokov partner, na njih pa je kako bodo človeka sprejeli... Tudi jaz nisem idealna za svojo taščo, vem da bi mel njen sin lahko bolšo, vendar bolšega bi imela lahko tudi jaz... ampak se imava rada in njegova mama me je sprejela ne glede na moje napake in moji enako. (SICER PA NAPAKE MOJE ALI NJEGOVE SO NARISANE V NJIHOVIH OČEH... NI TAK KOT MI ALI NI TAKA KOT MI...)

Treba se je naučiti sprejemati ljudi in vedeti da si otrokovega življenja ne lastimo. Mu pomagamo, ga usmerjamo ampak kako se bo odločiv in kaj bo počev je njegova odločitev,....

TO ME RES ZNERVIRA... ŠE HUJE PA JE KO SE PRIJATELJICI STARŠI NJEGOVEGA SMEJIJO U FACO ZA HRBTOM JO PA PLUVAJO... OMG NOOO.

SAMI SI OTEŽUJEMO ŽIVLJENJA S TEM:suser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 66
3.10.2011 12:26:13   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

SISTEM DOANES MI GRE RES NA JETRA!!!

mladi in stari so skoraj prisiljeni živeti skupaj, ker je težko it na svoje, posledično se pa kregajo in zakoni ter družine razpadajo...

Vedno lahko greš na svoje.....je pa finančno bistveno lažje, če si urediš podsrešno stanovanje pri starših......in zato se govori, da je "težko iti na svoje"......

Starejši pa mnogokrat ne razumejo, da je bilo včasih laže...Mi smo naredili hišo, mladi pa nič.... mi smo gospodarji, ker smo se matral za bajto mladim se pa nič neda....
Poznam tok teh primerov:S TO JE RES ŽALOSTNO

Kako pa ti veš, kako je bilo včasih.....? Zakaj je bilo lažje....? Verjetno si ni bilo nič lažje zgraditi hišo kot danes.......se je pa takrat živelo malo bolj skromo...in tudi mlade družine so bile bolj skromne.....ni se jim zdelo samoumevno imeti pri 25 letih avto vreden 30.000 EUR in novo stanovanje oz. hišo, pripravljeno za vselitev........

In res se mladim marsikdaj ne da......tašča in tast vsaj polovico adaptacije hiše financirata, da bo mladim lažje....mlada dva, ker želita svoj mir in ju zidarji nervirajo oditeta na dopust v tem času, itak stara dva nimata kaj za delati in naj se živcirata z mojstri....ko pa je vse končano, pa začne snaha pametovati o svojem miru, o svoji družini, kako je boga, ker nima lastnega miru, ker ji tašča ponuja svojo zelenjavo z vrta, ker ji okoplje vrt, skuha kosilo, pokosi travo, da njej ni treba nič mrdniti....vendar je snaha še naprej nezadovoljno, ker nima miru, boga je, ker je prisiljena živeti s taščo.....vendar se je snaha sama prisilila v to.....ker ji je tako BOLJ UDOBNO......ker ni premogla tega pritiska, da bi sama začela graditi, tako kot tast in tašča nekoč.......

Treba se je naučiti sprejemati ljudi in vedeti da si otrokovega življenja ne lastimo. Mu pomagamo, ga usmerjamo ampak kako se bo odločiv in kaj bo počev je njegova odločitev,....

Pa se naučite sprejemati tudi tašče.....ne pa da samo od tašč pričakujete, da bodo sprejele vas.....s tem, da tašča sinu in snahi omogoči, da živi v njeni hiši, v bistvu pomaga sinu in snahi, tako se je odločila ona......sin in snaha sta pa to POMOČ sprejela.......in snaha se mora to naučiti sprejeti, ne pa da terorizira vse v hiši.....ker snaha ni center sveta, ki se ji bo pa zdaj 60 in 70 letna ženska prilagajala in ustregla vsem njenim muham.....

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 67
3.10.2011 12:35:15   
ronja
Podpis pod liljano. Moji starši so v mojih letih živeli lepo v najemu. Tudi onadva si nista želela živet s starši in zato sta bila pač v najemu. In počasi počasi šparala in potem zidala... Nista imela hiše pri 30ih, niti ne vem kakega avta. In včasih ni bilo treba, da predšolskega otroka vpišeš na svega i svaštauser posted image . Ampak ugani kaj! Tudi danes ni treba - niti ni treba imet svoje hiše, niti ni treba imet fensi avta, niti ni treba še marsikaj, kar si človek lažje privošči, če pač ne plačuje najemnine ali pa ne špara za stanovanje/hišo. za osnovno preživetje je pa danes ravno tako kot včasih - da se, ne vidim ravno lačnih ljudi. Za vse, kar je več, se je pa treba potrudit - in se je bilo treba tudi takrat, saj so vsi delali še nekaj po šihtu.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 68
3.10.2011 12:57:27   
Nika v službi
Liliana, podpis.

Tudi moji in moževi starši (pa še kateri, ki jih osebno poznam) so krepko garali, da so prišli do svojih (lastnih) nepremičnin, pa naj bo to hiša ali stanovanje. Za letni dopust vem, da sta moja starša šparala celo leto, od prvega dne, ko smo prišli z dopusta do naslednjega odhoda. Sta mi omogočila marsikaj, tudi smučanje in izlete in aktivnosti, ampak je bilo prekleto težko obrniti vsak dinar. Če ne bi tudi njima pomagali njuni starši, bi bilo krepko težje, da ne rečem skoraj nemogoče.

Pri možu so hišo zidali in nadzidali v hiši njegovih starih staršev. Možev oče, moj tast, je delal na špediciji, vozil tovornjak po cele dneve in doma zidal hišo, sam, malo so pomagali prijatelji in širša družina. Na morje so šli za par dni, v apartma preko očetove službe. Vse so peljali s sabo, se nabutali v staro katrco in pičili proti Portorožu. Pa ima mož še zdaj luštne spomine na ta čas, kot ga imam jaz na svojega, ki je bil proti njihovemu, pravo razkošje. Pač jaz edinka, on še brata in sestro.

In še in še je takih zgodb. Samo prisluhniti je treba, staršem, pa tašči in tastu. Ki so to dali skozi.

F. Lainšček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
3.10.2011 13:11:17   
Felicita
še jest se podpišem pod liliano... niti naši starši niti njihovi starši niso lahko prišli do tega kar imajo... da ne omenjam, da ni bilo dopustov v Grčiji, Turčiji, Egiptu, hotelih s 5 zvezdicami, 3-tedenskih potovanj, novih avtomobilov, otroških vozičkov za 1000€... mi bi pa vse to. pa še da država poskrbi za boge boge mlade tako, da jim (najboljš) šenka stanovanje. še boljš - hišo!
Jest sm zase prepričana, da če bi vse tisto, kar sem sfrčkala za 'nepotrebne' stvari, avto in potovanja dajala na stran mam za polovico manjšega (enosobnega) stanovanja v lj. pa pač to ni (bila) moja prioriteta. s tem da sem živela samo od štipendije in poletnega dela.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 70
3.10.2011 14:20:47   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

Jest sm zase prepričana, da če bi vse tisto, kar sem sfrčkala za 'nepotrebne' stvari, avto in potovanja dajala na stran mam za polovico manjšega (enosobnega) stanovanja v lj. pa pač to ni (bila) moja prioriteta. s tem da sem živela samo od štipendije in poletnega dela.

Ravno sva se z možem zadnjič to pogovarjala. Če bi začela šparati že od prvega študentskega zaslužka dalje, bi si zdaj lahko skoraj hišo postavila (daleč stran od Ljubljane smo user posted image ). Ampak po drugi strani pa imava spomine, ki so pa tudi nekaj vredni (vsaj za naju). Se pa absolutno strinjam, da bi zdaj vsi mladi radi "navzven" lepo izgledali (hude cunjice, še bolj hud avto, seveda še voziček,...), potem pa pač zmanjka za neko fensi šmensi bivališče, se je pa priročno vseliti h tašči in potem pljuvate preko nje, ker hoče na svojem vrtu odrezati svojo solato, pa še sedeti na svoji terasi (predrznost pa taka...) user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 71
3.10.2011 16:26:58   
amorcek
no supr!!! ke sm pa napisala da je blo njim lahko??? To so besede mojih in njegovih.... učasih je bilo laže...folk si je pomaga...sodelovala je cela družina... dans smo pa usi samo zase...in ja iz tega stališčaa je bilo laže.

Ke sm napisala da so tašče usega krive??? sploh ne... napisala sem samo, da bi se morali sprejemati takšne kot smo. Da pa tašče dobesedno iščejo napake na snahah je pa žal res! Poleg tega so učasih lahko usi živeli skupaj, danes pa pač ne več. Bodmo fer...dons tut starši u penzije majo preveč časa da se mladini povsod utikajo. žalll tudi tega učasih ni bilo...

Pismo djte mal brat, ne pa se obest na neki noo:S  omg nč razmišlat pa rint z glavo skoz zid...

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 72
3.10.2011 19:00:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

Samo težko je iti na svoje - beri ni komot, tako je komot večina stvari. Je pač lažje ostati pri starših kot biti na svojem. Kar ni nič narobe, dokler se človek zaveda, da ima to poleg plusov tudi minuse - na obeh straneh.

Sicer pa.
Dva mlada zdrava človeka morata biti sposobna poskrbeti (tudi) za svoj življenjski prostor. Brez debate.

(odgovor članu amorcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
3.10.2011 19:01:26   
Anonimen

In so vas pač sprejeli, ker druge možnosti niste sami zmogli?
Tega ne razumem najboljše

Druge možnosti - bivanja na svojem.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
3.10.2011 20:02:05   
ronja
Aha, potem se pa strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?