liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: amorcek SISTEM DOANES MI GRE RES NA JETRA!!! mladi in stari so skoraj prisiljeni živeti skupaj, ker je težko it na svoje, posledično se pa kregajo in zakoni ter družine razpadajo... Vedno lahko greš na svoje.....je pa finančno bistveno lažje, če si urediš podsrešno stanovanje pri starših......in zato se govori, da je "težko iti na svoje"...... Starejši pa mnogokrat ne razumejo, da je bilo včasih laže...Mi smo naredili hišo, mladi pa nič.... mi smo gospodarji, ker smo se matral za bajto mladim se pa nič neda.... Poznam tok teh primerov:S TO JE RES ŽALOSTNO Kako pa ti veš, kako je bilo včasih.....? Zakaj je bilo lažje....? Verjetno si ni bilo nič lažje zgraditi hišo kot danes.......se je pa takrat živelo malo bolj skromo...in tudi mlade družine so bile bolj skromne.....ni se jim zdelo samoumevno imeti pri 25 letih avto vreden 30.000 EUR in novo stanovanje oz. hišo, pripravljeno za vselitev........ In res se mladim marsikdaj ne da......tašča in tast vsaj polovico adaptacije hiše financirata, da bo mladim lažje....mlada dva, ker želita svoj mir in ju zidarji nervirajo oditeta na dopust v tem času, itak stara dva nimata kaj za delati in naj se živcirata z mojstri....ko pa je vse končano, pa začne snaha pametovati o svojem miru, o svoji družini, kako je boga, ker nima lastnega miru, ker ji tašča ponuja svojo zelenjavo z vrta, ker ji okoplje vrt, skuha kosilo, pokosi travo, da njej ni treba nič mrdniti....vendar je snaha še naprej nezadovoljno, ker nima miru, boga je, ker je prisiljena živeti s taščo.....vendar se je snaha sama prisilila v to.....ker ji je tako BOLJ UDOBNO......ker ni premogla tega pritiska, da bi sama začela graditi, tako kot tast in tašča nekoč....... Treba se je naučiti sprejemati ljudi in vedeti da si otrokovega življenja ne lastimo. Mu pomagamo, ga usmerjamo ampak kako se bo odločiv in kaj bo počev je njegova odločitev,.... Pa se naučite sprejemati tudi tašče.....ne pa da samo od tašč pričakujete, da bodo sprejele vas.....s tem, da tašča sinu in snahi omogoči, da živi v njeni hiši, v bistvu pomaga sinu in snahi, tako se je odločila ona......sin in snaha sta pa to POMOČ sprejela.......in snaha se mora to naučiti sprejeti, ne pa da terorizira vse v hiši.....ker snaha ni center sveta, ki se ji bo pa zdaj 60 in 70 letna ženska prilagajala in ustregla vsem njenim muham.....
|