uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ALWAYS LARA -> uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:03:11)

mene pa zanima ali vam v vaših vrtcih in OŠ pošiljajo učitelji/vzgojitelji obvestila na mail? ali pa imajo celo svojo spletno stran?

včeraj me je namreč razkurilo totalno, ko so v našem vrtcu povedali, da pa jim je ravnatelj strogo prepovedal vsekakršno komuniciranje prek maila in to v dobi računalništva v letu 2011! enostavno n morem vrjet kaj je tako obremenilno, če bi vzgojiteljica/učiteljica, ko že tako ali tako natipka obvestilo na računalnik potem le to posredovala staršem poleg tega da listke sprinta. pač imaš narejeno skupino staršev in samo 2 klika rabiš da to pošlješ. kajti, če otroka ni v šoli/vrtcu in ne dobi listka z obvestilom pač ne ve da je recimo v ponedeljek športni dan in pride po enem tednu v šolo in je vse na glavo. a je to res to tako težko?

kako imate to pri vas urejeno?




kajajaka -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:09:24)

V našem vrtcu dobivamo sprintane listke v omaricah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in obvestila na tabli.
Smo tudi mi svetovali, da bi nam na maile pošiljali, pa je to baje preveč dodatnega dela za vzgojiteljico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:11:38)

se strinjam lara. v vrtcu smo dobili odgovor, da nimajo službenih mailov in da niti ne znajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] dala si mi pa idejo, da jim zatežim v šoli. me zanima, kaj bodo rekle.




mojcaziga -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:13:21)

Pri nas je tako, da imamo zgledno urejeno šolsko spletno stran, mejli pa šepajo na veliko. Vsi so namreč poslovna skrivnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Z razredničarko iz prve triade smo se sicer dogovorili že na začetku (o uporabi in "zlorabljanju") in nam je sama posredovala svoj mejl - prek mejla nas je obveščala o dejavnostih, sestankih, gov. urah., starši smo opravičevali otroke oz. napovedali izostanke,...

no, letos pri novi učiteljici pa je na sporedu zopet beležka. Vse sporočamo pisno in obratno. V glavnem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pa vsako leto je ista pesem in ravnateljici trobimo, da nismo več v kameni dobi, ona pa obljublja, da uvajajo spremembe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Tudi tisto o eko pogledu na svet in varčevanju s papirjem v prid e-mailom - ja, nekaj smo dosegli. Obvestil ne dobijo več otroci na listkih, ampak natisnejo samo en izvod za vsak razred in ga pripnejo na šolsko oglasno desko. Idiotsko, ker ga starši itak ne vidimo - ali ker prihajajo otroci sami domov, ali ker so otroci združeni v OPB v čisto drugi učilnici in je matična že zaklenjena.

lp




luka jan -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:26:12)


IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

V našem vrtcu dobivamo sprintane listke v omaricah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in obvestila na tabli.
Smo tudi mi svetovali, da bi nam na maile pošiljali, pa je to baje preveč dodatnega dela za vzgojiteljico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Tudi pri nas je tako, gre pa za šolo in ne vrtec.[sm=smiley1.gif]




mika -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:27:58)

Sporočanje po e mailu, se je pri nas začelo z letošnjim šol. letom.




Nika v službi -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:29:18)

Pri nas v šoli imamo odlično in ažurno spletno stran, kjer dobiš praktično vse informacije, poleg tega obvestila visijo pred razredom na tabli, pomembnejša pa si zapišejo v beležko ali prinesejo v mapi. Komuniciranje glede odsotnosti in krajša sporočila praviloma dajemo na mobilno številko učiteljic(e), glede prehrane pa je kontaktni mail.
Glede na to, da smo pravkar vstopili v 1. razred, še ne vem, če je možno tudi preko maila, bom pa na prihodnjem roditeljskem vsekakor izpostavila to zadevo in bom videla.




t5t6 -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 9:50:13)

V vrtcu ima vsak otrok "poštni nabiralnik" tam dobimo vse, tudi položnico. Listki z obvestili so ponavadi zelo majhni, tako, da ni neke velike poraba papirja, vse je tudi na oglasni deski.
V šoli pa prinesejo domo listke oz napišejo v beležko, kar se mi zdi OK, saj s tem otroci dobijo neko odgovornost, če je kdo bolan učiteljica da listek drugemu otroku (sosedu), da naj ga prinese, v skrajnem primeru pokliče. Če pa je kaj nepredvidenega in je potrebno hitro sporočit (npr. iz šole v naravi so se vračali malo prej) pa se sporoči predsedniku staršev on pa posreduje smsje vsem.

Meni tak sistem ustreza, res je da je z maili najlažje ampak potem odvzameš čisto vsako odgovornost otroku.




mojamura -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 10:13:27)

naša oš ima ažurno spletno stran: http://www.o-starse.mb.edus.si/
komuniciranje prek maila, je na tej oš zelo zaželjeno....recimo otrok zboli, ti na šolo pošlješ mail, da ga do nadaljnjega ne bo zaradi bolezni - tajnica otroka odjavi od malice in kosila za tiste dni in problem rešen. Bolj vzpodbujajo starše, da jim pošljemo mail, kot pa da jih kličemo. Ravno včeraj sem razredničarki starejšega sina poslala mail in mi je v roku 2-eh ur tudi odgovorila.




resnično srečna -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 10:47:22)

...pri nas vzgojiteljica pošilja obvestila tudi na mail...mi je to super...pa tudi na kaka moja vprašanja prav lepo odgovori...pohvalno res...v sinovi gimnaziji pa dobivam na mobilno številko terminske dneve za pogovore z učitelji...ma saj tehnologije nimamo samo zato, da se pohvalimo, da imamo...ampak zato, da se to uporablja...

...se strinjam, da bi lahko vsa komunikacija med starši in roditelji potekala elektronsko...mislim na tisto, kjer že itaq pošiljajo zadeve v beležkah ali na listkih... 




alda -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 11:20:25)

Naša Oš ima spletno stran in so Hb tudi zelo pridni glede dodajanja novih informacij, Prav tako imamo možnost dostopa do e-redovalnice,
Vselej nas pa o vseh prihajajočih dogodkih obvestijo tudi po standardni poti-pisno na listih , ker nimajo vsi dostopa do neta.




HuAnita -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 13:57:08)

Mene pa ravno to moti, da moramo vsak dan čekirati spletno stran šole... Ker sicer pol stvari zamudimo..
Količino obvestil, ki jih dobuimo domov v podpis, so začeli zmanjševati (pa to je bilo edino, kar sem zvečer, ko sem prišla domov, lahko vzela v roke in vse splanirala, pripravila morebitni denar ali kar je že bilo treba), na spletno stran šole se pa res ne spomnim vsak dan?!?
No, in zdaj naj bi to tako funkcioniralo, češ da naj vsak dan sproti čekiramo, kdaj bo kaj (novega)....
Meni so ljubša papirnata obestila, pa še tako smotana sem, da kompliciram, če so 'prepozna' - recimo za malega smo dobili včeraj obvestilo, da ia v sredo roditeljski... Oba pa delava popoldne in ni šans, da bi si odmenjala v tako kratkem času....




Sa.Ka -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 20:23:28)

A ve res mislite, da imajo vse Slovenske družine v današnjem času računalnik? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





ALWAYS LARA -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 20:58:31)

js sem predlagala, da poleg listkov dajejo še na mail. ker ja nimajo vsi non stop do maila dostopa, je pa fino, če si še kako drugače obveščen, če recimo otroka ni v šoli/vrtcu. ker poslat en mail se mi pa res ne zdi neki ful obremenjujoče.




Anonimen -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (13.9.2011 21:55:55)

Se kar v živo ali po telefonu zmenimo. Če ja pač kaj nujno neodložljivega, se pošlje sms ali pokliče. Očitno imamo srečo s komunikacijo. Je pa res, da ne gre za 36 otrok, takrat je težje, ker je več odstopanj. Pri 20 in še nekaj pa staromodno ustno izročilo pač še vedno laufa.




ronja -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 10:19:06)

V prejšnji skupini, v katero je Ronja hodila, so starši to sami organizirali in smo meli svojo google group. Res pa je, da prek te skupine nista nič obveščali vzg., ampak samo mamice - dostikrat sta vzg. povedali eni mamici, zakaj se gre in ta je potem natipkala in poslala. Obvestila o rod. sest. in podobno pa so bila samo na vratih, nič po mailu. Tudi ostala njuna obvestila ne. Bi bilo pa zelo praktično, se strinjam.
Ima pa vrtec sicer svojo spletno stran, ampak teh info ni gor.

včeraj me je namreč razkurilo totalno, ko so v našem vrtcu povedali, da pa jim je ravnatelj strogo prepovedal vsekakršno komuniciranje prek maila in to v dobi računalništva v letu 2011!
To je pa tudi meni nedoumljivo! Saj je vendar email toliko bolj praktičen kot raznorazni listki in večina ga gleda vsak dan, že zaradi službe... Kdor ga nima, lahko še vedno dobi obvestila na klasičen način, vendar se mi zdi, da za vse tiste male prčkarije, kjer ni potreben podpis (pa tudi tu bojo elektronski kmalu prevladali), je res škoda papirja in dreves, ki zato padejo...

Z razredničarko iz prve triade smo se sicer dogovorili že na začetku (o uporabi in "zlorabljanju") in nam je sama posredovala svoj mejl - prek mejla nas je obveščala o dejavnostih, sestankih, gov. urah., starši smo opravičevali otroke oz. napovedali izostanke,...

tole je idealno!




froschi -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 16:24:33)

V našem vrtcu že drugo leto pošiljamo staršem e-maile. In vsi starši v skupini imajo računalnik.
Pri nas je zaželjeno, da varčujemo (s .




froschi -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 16:26:49)

Prehitro kliknila enter...

da nadaljujem..pri nas je zaželjeno, da varčujemo (s papirji, s kartušami). Res je, da vzame veliko časa, vendar nam veliko pomeni zadovoljstvo staršev.




sayuri -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 16:52:04)




IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

A ve res mislite, da imajo vse Slovenske družine v današnjem času računalnik? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]


  
No, jaz bi pa samo dodala vprašanje, če mislite, da imamo vsi učitelji omogočen dostop do računalnika oz. do interneta? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]

Jaz osebno sem zelo ZA uporabo računalnika, za obveščanje preko spleta itd, ampak nimam službenega računalnika. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/img]  V zbornici so trije računalniki, ki so takrat, ko sem jaz frej, običajno zasedeni. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]  Računalniška učilnica se zaklene ob dveh popoldne. V šoli sem vsak dan do treh, ampak ŽAL nimam možnosti, da bi vedno, ko bi JAZ želela, dobila frej računalnik. Tako, da je problem tudi v tem. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/lev.gif[/img]
Ker vse službeno delo naredim v službi, si domov stvari ne bom nosila. Za koga? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]  Strogo ločim službo in dom.




mojčika -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 18:07:23)

Sem učiteljica in bi bila takoj za to, če bi mi dovolili. Zaenkrat ne smemo.




alda -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (15.9.2011 10:25:15)

Pri nas smo ravno zaradi preprečevanja zlorab vsi dobili svojo upor.ime in geslo, in prav fajn je, predvsem v višjih razredih, da si na tekočem, kdaj kam gredo, kdaj pišejo, ocene,....
si pa geslo lahko menjaš če hočeš dnevno [sm=smiley1.gif]




StrawberrY -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (15.9.2011 10:27:21)

Prvi dve leti nam je dala učiteljica mail in je bilo super.
V letošnjem letu pa smo z novo učiteljico spet prešli na beležko[sm=smiley13.gif].




Janyna -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (15.9.2011 11:51:25)

IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

mene pa zanima ali vam v vaših vrtcih in OŠ pošiljajo učitelji/vzgojitelji obvestila na mail? ali pa imajo celo svojo spletno stran?

včeraj me je namreč razkurilo totalno, ko so v našem vrtcu povedali, da pa jim je ravnatelj strogo prepovedal vsekakršno komuniciranje prek maila in to v dobi računalništva v letu 2011! enostavno n morem vrjet kaj je tako obremenilno, če bi vzgojiteljica/učiteljica, ko že tako ali tako natipka obvestilo na računalnik potem le to posredovala staršem poleg tega da listke sprinta. pač imaš narejeno skupino staršev in samo 2 klika rabiš da to pošlješ. kajti, če otroka ni v šoli/vrtcu in ne dobi listka z obvestilom pač ne ve da je recimo v ponedeljek športni dan in pride po enem tednu v šolo in je vse na glavo. a je to res to tako težko?

kako imate to pri vas urejeno?


Nimamo mailov, imamo pa obvestila na spletni strani po tanovem, prej še tega ni bilo, je bilo samo na oglasni deski, še listkov niso talale za vsakega otroka. Kolkrat so babice in atiji to spregledal, ne govorim.  In ja se strinjam s teboj, da so leseni bolj od lesene žlice.




srki -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (15.9.2011 14:50:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Sa.Ka

A ve res mislite, da imajo vse Slovenske družine v današnjem času računalnik? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Jaz vem, da jih nimajo, zato bi moralo biti oboje-računalniško obveščanje in listki v žepkih, omaricah ali kjerkoli že pač.

Pri nas se tudi zgodi, ker ga hodi v vrtec iskat moja mami, da pozabi pogledat v žepek in pol  pač kaj tudi pozabimo.

Enkrat je bilo to že sproženo na sestanku in občutek sem dobila, ker ni bilo konkretnega odgovora, da so ene že pač starejše vzgojiteljice, k se očitno malo bojijo računalnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 




Stran: [1]