ronja -> RE: uporaba e-maila v OŠ in vrtcih (14.9.2011 10:19:06)
|
V prejšnji skupini, v katero je Ronja hodila, so starši to sami organizirali in smo meli svojo google group. Res pa je, da prek te skupine nista nič obveščali vzg., ampak samo mamice - dostikrat sta vzg. povedali eni mamici, zakaj se gre in ta je potem natipkala in poslala. Obvestila o rod. sest. in podobno pa so bila samo na vratih, nič po mailu. Tudi ostala njuna obvestila ne. Bi bilo pa zelo praktično, se strinjam. Ima pa vrtec sicer svojo spletno stran, ampak teh info ni gor. včeraj me je namreč razkurilo totalno, ko so v našem vrtcu povedali, da pa jim je ravnatelj strogo prepovedal vsekakršno komuniciranje prek maila in to v dobi računalništva v letu 2011! To je pa tudi meni nedoumljivo! Saj je vendar email toliko bolj praktičen kot raznorazni listki in večina ga gleda vsak dan, že zaradi službe... Kdor ga nima, lahko še vedno dobi obvestila na klasičen način, vendar se mi zdi, da za vse tiste male prčkarije, kjer ni potreben podpis (pa tudi tu bojo elektronski kmalu prevladali), je res škoda papirja in dreves, ki zato padejo... Z razredničarko iz prve triade smo se sicer dogovorili že na začetku (o uporabi in "zlorabljanju") in nam je sama posredovala svoj mejl - prek mejla nas je obveščala o dejavnostih, sestankih, gov. urah., starši smo opravičevali otroke oz. napovedali izostanke,... tole je idealno!
|
|
|
|