zaspancek1 -> RE: Recaro ali Romer (15-36) (21.9.2011 7:46:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Mene pa zanima, kako se ti otroški sedeži (15-36kg) pritrdijo na avtomobilski sedež, saj so brez paskov, ki bi držali otroka v njem (kot je v grupi od 9-18kg?) A kar z pasovi od avta? Torej se sedež vedno, ko vzamemo otroka iz avta, "odmontira"? Ne vem, če sem logično napisala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jasno mi je kako delujejo sedeži, ki se pritrdijo z Isofix sistemom. Aja, pa še to....ali je ta sedež (15-36kg in do otrokove višine 150 cm) izenačen z jahačem? Ti sedeži (skupin II in III oz. 15 - 36 kg) se pritrdijo z isofix sistemom (če ga imajo) oz. kar z avtomobilskim varnostnim pasom, s katerim hkrati pripneš tudi otroka. Ja, res, sedež, ki nima isofoxa, dejansko odmontiraš vsakič, ko otroka odpneš, zato bi moral tak sedež potem pripeti nazaj z avtomobiskim sedežem, sicer je le-ta lahko ob kakšnem močnejšem zaviranju nevaren izstrelek. Jahač je prav tako sedež te skupine, nima pa hrbtnega dela, ki nudi otroku še dodatno zaščito (predvsem bočno) in hkrati korigira potek varnostnega pasu.
|
|
|
|