3x_mama -> RE: Voziček za 2 (13.12.2011 12:55:13)
|
cilla, sploh ne vem kje naj začnem... Od rojstva do 5,5 meseca sem uporabljala TFK. Dokler sta bila otroka v košarah in sta večinoma sprehode prespala ni bilo problemov. Prva težava se je pojavila, ko sta se začela zavedati okolice in sta bila na sprehodih budna (cca. 4 mesece). Za športne sedeže sta bila premajhna, saj so pri TFK-ju ogromni (v sedež je idealno pasal takrat moj 2,5 letnik) in obrnjeni vstran od mame, kar pa jim spet ni odgovorjalo. Naši sprehodi so potem nekaj časa potekali tako, da sem imela zraven še kengurujčka in sem jih menjavala. Pri 5 mesecih sem jih dala v športne sedeže. Nakloni pri TFK-ju so narejeni na zadrge (baje, da se jih s časom navadiš) in delujejo brezhibno ko otroka ni v vozičku. Te zadrge so kar težko dostopne iz notranje strani sedeža in v primeru, da sta zaspala, jih raje nisem premikala, da jih ne bi zbudila. Športni sedeži nimajo navpičnega naklona, otrok je vedno prisiljen v pol ležeči položaj. Sedežev tudi ni mogoče obrniti proti sebi. Voziček je zelo težek za dvignit, košara pod vozičkom pa težko dostopna za kakšno večjo previjalno torbo, saj ima na sredini prečko. V primeru, da sta športna sedeža spuščena v ležeči položaj, previjalne torbe iz košare ni mogoče vzeti. Dokler nisem dobila Bugaboo-ja so naši sprehodi bili več ali manj nujno zlo. Z uporabo novega vozička sta se moja dvojčka praktično čez noč nehala pritoževati nad sprehodi in ne verjamem, da je bilo to samo naključje. Verjetno jima je bolj odgovorjalo, da sta sedela bolj udobno ob tem pa gledala proti meni. Celo moj mož, ki je bil odločno proti, da zamenjam novi voziček, ki mu nič ne manjka, za pregrešno drag Bugaboo Donkey je na koncu priznal, da je vreden svojega denarja. Poleg "voznih" lastnosti, je za našo uporabo nepogrešljivo tudi to, da ga je možno uporabljati samo za 1 otroka. Zelo praktična in lepo dostopna je tudi košara pod vozičkom, ne glede na naklon sedežev. Športne sedeže je možno obračati v obe smeri, otroka se lahko tudi gledata. Zlaganje je lažje kot pri TFK-ju. Voziček je možno zložiti s sedeži ali pa brez. Pri zlaganju je okvir možno zožiti in tako zavzame še manj prostora. Voziček je resnično vodljiv z eno roko, super pa se obnese tudi z buggyboardom za 3 otroka. Naklon in obračanje sedeža pri bugaboo-ju se lahko opravi z eno roko. Tudi strehica je pri Bugaboo vozičku veliko boljša kot pri TFK-ju. Edina stvar, ki mi je bila pri TFK-ju boljša, je ročna zavora, kar je zelo praktično pri neravnem terenu. Bugaboo voziček se zaklepa z nogo in ni možno zaviranje po hribu navzdol. V glavnem, jaz in vsi moji, ki so imeli možnost peljati voziček so nad njim navdušeni, najbolj pomembno pa je, da sta zadovoljna moja dvojčka. Evo, jaz sem napisala mojo izkušnjo z vozički in upam, da bo komu pomagala pri odločitvi. LP
|
|
|
|