svakinja in otrok (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

katarincatinca77 -> svakinja in otrok (9.9.2011 16:56:08)

Cau! Mogoče mi boste znale kaj svetovat. Namreč moževa sestra je pred 14 dnevi rodila punčko in opažam, da ji sploh ni do otroka. Seveda ona tega ne bo nikdar priznala, ampak vidim iz tega, ker je zdaj otroka že tretjič pustila pri nas , dvakrat po 2 uri, zadnjič pa celo za malo več kot 4 ure. Pride s tamalo, pove, da ima opravke, pa da bo kmal nazaj, pol je pa kr ni in ni. Tazadnje mi je prekipelo, ker jo tako dolgo ni bilo, da sem šla v lekarno po prilagojeno mleko, ker je tamala tolk jokala (bila je lačna, ker jo drugače samo doji), pol sem ji pa glih štimala to mleko, ko je svakinja prišla ponjo in me je nakurla, da kaj sem zdej šla to mleko kupovat, če jo pa ona itak doji. Ko sem ji povedala, da zato, ker se je otrok zvijal od lahkote in kričal, mi je rekla, da ona že ve, kdaj mora njena hčerka jesti in da ji drugi ne smemo dati nič. Sem ji rekla, da pol je pa ni treba več k nam vozit, če mi ne zaupa, pa je rekla, da jo ima k svojemu bratu (mojemu možu) pravico kadarkoli pripeljat, ker drugega varstva pač nima. Možu sem rekla, da naj se z njo mirno pogovori, da se tako pač ne dela in da naj ji zagrozi s socialno, pa je rekel, da to pa ne, da tega pa ne bo naredil svoji sestri. Men se zdi nenormalno, da tako majhnemu otroku 4 ure ne da za jest, da bi jo najraje kar na socialno javla. Kakšno je vaše mnenje?

mateyka -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 17:44:56)

ti kr to AM mleko prišparaj in ji jasno reci da ji ga boš pač dala kadarkoli jo ne bo več kot tri ure in naj se sama odloči ali bo prišla do takrat nazaj. če noče da jo nahraniš z AM, naj pa prej pride - simpl. pa ne se preveč sekirat in delaj po svoji vesti.

hočem rečt, če ma jajca k tebi v varstvo nosit otroka (jaz nisem mela nobenga pa sem se sama znašla - in tudi imela opravke btw), potem ti mora mal zaupat in naj pusti da ga rihtaš kot ti misliš da je potrebno. če pa ma ene svoje zahteve, naj gre pa drugam - ali pa naj ga tvoj mož pedena, ti pejt pa na obisk k frendici, saj ga k "njemu" in ne k tebi vozi, kolikor sem razumela.

josephine27 -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 17:59:20)

jaz bi jo na tvojem mestu sigurno poklicala preden bi šla v lekarno pa ji povedala da otrok joče, ker je lačen. predvidevam, da je bila dosegljiva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . sama sem tud izključno dojila pa si ga skoraj nisem upala pustit nobenemu. če je bilo res nujno max. 1 uro ( pa še to sem skoz gledala če me kdo kliče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). razumem svakinjo, da rabi malo časa zase samo 4 ure je po moje kar veliko. sicer obsojat nekoga, da mu ni do otroka se mi ne zdi ravno. če ga večkrat pripelje oz. ga bo v varstvo se vsekakor prej zmenite kdaj pride nazaj pa naj se tega drži al pa poišče drugo varstvo. socialne pa jaz v to ne bi mešala.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.9.2011 18:17:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

katarincatinca77 -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 18:20:37)

Ja, sej to je bilo najhujše, da se mi ni javla na telefon, sem vsaj 3x klicala. Potem mi je pa rekla na to, da telefona ni slišala, ker je bila v trgovini in je bil šunder.

Felicita -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 19:03:28)

blond pripomba - mogoče pa trpi za poporodno depresijo? 

nusi -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 19:11:43)

ja za neko depresijo sigurno trpi, ker to res ni normalno, pa to se ni zgodilo 1x ampak jo kr redno pušča.Jaz bi ti tudi svetovala kot mateyka, povej ji da če je ne bo, ji boš dala AM. pa tudi z nekom bi se morala pogovorit, mogoče ne ravno csd...kaj pa kakšna patronažna? One imajo verjetno tudi izkušnje s tem?

luka jan -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 19:13:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

blond pripomba - mogoče pa trpi za poporodno depresijo? 

Jaz sem tudi najprej na to poštudirala, nekaj res ni čisto vredu z njo.[sm=smiley13.gif]

K_a_t_i -> RE: svakinja in otrok (9.9.2011 19:56:11)

A očeta pa nima ta otrok? Je ne zagovarjam, ker je tole res precej mimo (sem mislila, da so kakšni opravki v smislu zdravnika), ampak čist pa verjamem, da ji malo samote paše - v primeru, da je sama in torej očka nikoli ne popazi na dojenčka. Pa tud v trgovino je treba it. Samo ne vem kaj počneš tam 4 ure?!

Najaa -> RE: svakinja in otrok (10.9.2011 9:43:30)

Če je njej normalno, da pripelje otroka v varstvo, je meni normalno, da tega otroka nahranim. [sm=zmeden.gif] Drugače pa naj bo lepo doma z njim, kar je tudi edino pravilno in normalno. Kakšne opravke pa ima za 4 ure?? Če jo matra depresija je seveda druga stvar, ker redko katera mamica si to prizna, ker jo je sram. Poskusi ugotovit in ji svetuj, da naj se s kom pogovori.

pipi -> RE: svakinja in otrok (10.9.2011 22:36:20)

Jaz bi na tvojem mestu poklicala patronažno, pa naj se malo pogovori z njo, ker tole res kaže na poporodno depresijo. Pa naj jo napoti kam, da ne bo kaj narobe s punčko. Kaj je pa z njenim možem, saj prva dva tedna naj bi bil doma?

Majuska -> RE: svakinja in otrok (11.9.2011 1:32:41)

Mogoče bo mal mimo, pa vseeno: če svakinja meni, da ima pravico k svojemu bratu pripeljati otroka, potem naj otroka pusti BRATU in ne tebi, da skrbiš zanj. Me zanima, če bo tvoj mož/ njen brat še vedno tako razumevajoč, ko mu bo dete kričalo na ušesa.

Z žensko se je treba res pogovoriti. Tudi sama sem pomislila na poporodno depresijo, pa vendar ... 14 dni star otrok, pa toliko pri drugih ljudeh v varstvu?? hm [sm=zmeden.gif]

Taddy78 -> RE: svakinja in otrok (11.9.2011 14:14:43)

Nekaj z njo sigurno ni vredu. Sama sem po 3.tednih imela sina samo na faški, pa ga dolgo dolgo nisem pustila "samega" več kot 10 minut, čeprav nas je doma ko rusov. Prvič ko sem šla za 3 ure, sem mislila, da me bo razneslo od skrbi in sem komaj čakala da pridem domov.
Pa ne mi rečt, da mamica pri 2.tednih starem dojenčku rabi čas zase, pa za nakupe, pa za pohajkovanja po trgovini, ker ne vem kaj je lepšega kot tisti prvi tedni z dojenčkom in spoznavanjem malega čudeža.
Tudi pri moji svakinji je bilo nekaj podobnega, s tem da sem pri njej čudno obnašanje vidla že takoj po porodu. Zgledalo je, kot da ji ni mar zanj. Ko so ji ga pripeljali ga niti pogledala ni, rekla mi je samo naj si ga vzamem ven če želim. Ko sem ji ga hotela dati v naročje, je rekla, naj ga dam nazaj v pojstlico. Amak pri njej se je kmalu poboljšalo in četudi ni hotela priznati, je imela na začetku velike težave (no sedaj ima probleme s tem, da nikamor ne more brez njega, ker kak je mali ne vidi že tuli, kje je mama, pa bo star 5.let).

Tako da ja, tudi jaz sem mnenja, da tako obnašanje ni normalno in bo potreben konkreten pogovor. Konec koncev si lahko otroka komot vzame zraven...

Roberta69 -> RE: svakinja in otrok (11.9.2011 14:45:57)

Meni se zdi to zelo čudno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz sem sicer oba sinova pustila za kratek čas doma z očetom (drugam ju ne bi dala), da sem šla v kak kratek nakup, ampak to izključno po tem, ko sta se podojila in zaspala in vedno sem prišla nazaj še preden sta se zbudila (glede na njun dotedanji ritem) oz. nikoli niti nisem šla tako daleč, da ne bi mogla biti v največ 15 min nazaj. In itak da sem vedno neštetokrat pogledala na telefon, če me očka kliče. Najbrž da svakinja še ni najbolj navezala stika z otrokom, če je pa "čudna", pa bog si ga vedi, kako bo skrbela za otroka. Kar se varstva tiče, bi ji jaz jasno povedala, pod kakšnimi pogoji sem ga pripravljena paziti in to bi sigurno izkjlučevalo način, da otrok trpi. 

Jada82 -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 8:48:50)

Ja, sigurno ima težave ... samo je pa tečno, da je to zdaj kao na tebi, da naj bi te težave reševala ... ker očitno karkoli narediš, si ta grda. Če hočeš otroka nahraniti, je narobe, če se boš hotela z njo pogovoriti glede njenih težav, bo sploh narobe ... Joj, moraš biti kar v težkem položaju. Se strinjam z drugimi, da ji vsaj, kar se tiče otroka postavi ultimat, da če je 3 ure ne bo, ga boš nahranila, pol pa kot želi ....
Al pa ga enkrat res pusti možu ...  Čeprav se ti ubogi otrok smili ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ampak nekdo se mora z njo pogovort. Najboljš, da se sprijazniš s tem, da boš izpadla grozna, ampak daj res reči kakšni patronažni, ker to, da tako malega otroka večkrat pustiš nekje v varstvu ... ni čist ok.
Tudi jaz sem bila malo depresivna in sem komaj čakala, da kam zginem, pa vendar sem mislim, da po 14. dneh šla prvič, pa še to sem tamalo pustila možu ... itak smo bili na AM. Nikoli pa jo pri tej starosti ne bi peljala kam drugam ... Ampak jaz sem si priznala, da nisem čist ok ... smo pa kmalu prebrodili ... Mislim, da lažje tud zato, ker sem se pogovarjala, z mami, z možem, po forumih ....

Andromeda -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 8:53:01)

IZVIRNO SPOROČILO: katarincatinca77

pa je rekla, da jo ima k svojemu bratu (mojemu možu) pravico kadarkoli pripeljat, ker drugega varstva pač nima. M

Ne, nima te pravice, njen brat je človek zase in ima družino, tako kot jo ima ona. Izključno ona in njen mož sta odgovrna za varstvo 14 dni starega otroka. In tudi mi ni jasno, kakšna je to mati, da pusti tako malega kar za 4 ure, ker gre po opravkih.

Čili 1 -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 14:47:39)

IZVIRNO SPOROČILO: katarincatinca77

Možu sem rekla, da naj se z njo mirno pogovori, da se tako pač ne dela in da naj ji zagrozi s socialno, pa je rekel, da to pa ne, da tega pa ne bo naredil svoji sestri. Men se zdi nenormalno, da tako majhnemu otroku 4 ure ne da za jest, da bi jo najraje kar na socialno javla. Kakšno je vaše mnenje?

No tole s socialno se tut men zdi malo skrajno, hkrati pa se strinjam, da za 4 ure it po opravkih tut ni čist opravičljivo, razen če bi morda mogla h kakem dohtarju al pa kej tazga, pa še to se da vse zment, če poveš da imaš doječega otroka.

Tut jst bi naslednič, ko bo otroka pripeljala v varstvo, vse prepustila možu in bi odšla za par ur po ''nujnih'' opravkih. Tako bi se sam moral odločiti kaj bo naredil z otrokom, ki bi po štirih urah neutolažljivo jokal. Tako bi bil tut on tisti, ki bi se moral potem pregovarjati s svojo sestro o vsem skupaj. Skratka, bi se distancirala od vsega skup.

Lp, Čili

ZARA -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 14:50:29)

Naslednjič, ko bo prišla z otrokom na vrata, ji reci naj ji ga CSD popazi.

ČebelicaMaja -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 18:29:21)

Jaz mislim, da če je normalna, se bodo stvari poštimale... samo nekaj mi pa ni jasno- če bi rada, da pije samo materino mleko, pa naj si ga sčrpa in ga pusti v hladilniku? Pa ji daj sčrpano mleko piti, tako majhen otrok pa res ne more bit lačen... za tako majhnega je lakota bolečina...

Jaz bi se najprej pogovorila-če je treba še petkrat, počakala, da mine nekaj časa, če pa še potem ne bo bolje, je pa vredno razmisliti o zunanji pomoči.

Drugače pa... še dobro, da ima tebe...lahko ti je le hvaležna!

mateyka -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 20:33:01)

IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja
če bi rada, da pije samo materino mleko, pa naj si ga sčrpa in ga pusti v hladilniku?

super ideja. razen če ni tud to problem; da ne sme niti po flaški pit da ne bo zize zavračal? naj novorojenc raje eno uro počaka [sm=zmeden.gif]

nusi -> RE: svakinja in otrok (12.9.2011 21:29:19)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
naj novorojenc raje eno uro počaka [sm=zmeden.gif]

ali 3 ali 4. kakor koli že, res upam, da se bo šla z nekom pogovorit, ker prihod novorojenčka je lahko res stresen, lahko pa se imaš tudi zelo lepo. škoda bi bila, da bi izgubljala čas z otrokm zaradi depresije ali kaj podobnega. Srečno

Stran: [1]