|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 5:55:37   
Anonimen
Zdajle sem 10 minut stala na domačem balkonu - pod streho, na toplem, na suhem...
Gledala sem ven, v to neurje, ki je tudi tukaj, v LJ, pošteno... In razmišljala, kako je vsem tistim, ki so zaradi takšnega ali drugačnega razloga zunaj...
S tem mislim na vse - na poštarje, ki nam dostavljajo pošto; na policiste, gasilce in reševalce, ki nas rešujejo; na peke, ki nam dostavljajo svež kruh; na raznašalce časopisov, ki nam pripeljejo novice; na delavce na cestah; na vse poklicne voznike, predvsem javnega potniškega prometa, ki so odgovorni za svoje potnike...
Pa tudi na brezdomce, ki nimajo kje biti...
Pa tudi na kužke in mucke, ki so jih kruti ljudje zavrgli brez razloga, oni pa bi si želeli biti siti in spočiti na toplem pod streho...
Stopile so mi solze v oči... Prijelo me je, da se obujem in oblečem in grem ven in sem tam toliko časa, dokler ne naletim vsaj na enega kužka ali mucka, ki se stiska pod kakšnim avtomobilom ali kontejnerjem, ga primem in odnesem domov, nahranim in posušim in zadržim pri sebi vsaj toliko časa, da se vreme izboljša...
Prijelo me je, da naberem po stanovanju vse nepotrebne dežnike, grem ven in jih podarim ljudem, ki morajo v tem krutem vremenu pešačiti, velikokrat tudi neprimerno zaščiteni...
Prijelo me je, da pokličem v našo taxi službo in naročim, da naj vsaj moji taxisti danes zjutraj vse ljudi, ki jih naključno poberejo na cesti brez dežnikov, peljajo na moj račun...
Ne vem, zakaj nič od tega nisem naredila... Ne vem, zakaj sem se usedla pred RR in se odločila, da vam tole napišem... Verjetno niti ni pomembno...
In čeprav nisem verna, sem na nek svoj način prosila nebo, naj se umiri - zavoljo vseh zgoraj naštetih, ki jim ni lahko... Prosila sem višjo silo, naj prizanese voznikom na cestah, otrokom, da ne zbolijo, živalim, da preživijo...

Vse, ki boste šle danes ven s takšnim ali drugačnim razlogom - če se boste peljale mimo mamice z otrokom, ki se stiskata pod dežnikom - ponudite jima prevoz, če se vama ne mudi; če boste videle starejšo osebo, ki nosi vrečke iz trgovine po tem dežju - ustavite se in pomagajte; če boste videle mucka ali kužka, ki se stiska pod balkonom - dajte mu vsaj košček salame iz bližnje trgovine...

Dobro se vrača z dobrim - vsak dan, ne samo v neurjih...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 6:39:25   
mammy26
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

kako zelo se strinjam s tabo. Res je, ponudimo pomoč, kajti nikoli se ne ve, kdaj jo bomo potrebovali tudi mi.

Še 1000x :bravo: Kerensa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 6:43:46   
CUKRČEK
Vsak dan se dogajajo žalostne stvari na svetu, ne samo ob takem neurju. In vsak dan so ljudje, ki trpijo bolj, kot te dni.
Toda tako je življenje......kaj veliko ne moremo spremenit....toda če enemu vsaj malo pomagamo , se bomo bolje počutili...tako oni kot mi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 7:04:53   
srki
Bravo, Kerensa, :bravo::bravo:, se pridružujem tvojim mislim, vendar ne bi znala tako lepo napisati kot ti. Svaka ti čast!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 7:39:21   
Anonimen
in zdej klele jokam s tabo :(

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 8:39:46   
nikitta
:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 9:02:09   
Anonimen
Prav podobno je pomislila moja sestrična na nek božični večer.
Skuhala je na litre čaja,narezala številne kose panetona in se na božični večer podala na ulice,kjer so se v hudem mrazu stiskali brezdomci v kartonskih škatlah.Pogrela jim je želodce,pa čeprav samo s čajem in tudi oni so bili deležni božičnega peciva,prav tako kot vsi mi za bogato obloženimi mizami v toplih stanovanjih.
Samo kaj ko je to samo kaplja v morju bede.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 9:21:12   
taška30
Zelo lepo razmišljaš, Kerensa. Ampak, punce, sej tako hudo pa tudi ni. Koneckoncev je 15° zunaj, brezdomci so pod streho, kužki, muce tudi, noben ne bo dobil ozeblin.
Meni je veliko huje pozimi, ko sem na toplem in gledam ven na -15°, takrat se mi pa res srce para, ko pomislim na vse naštete, že od nekdaj imam travme na temo pravljice Deklica z vžigalicami, jo katera pozna?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Za vse, ki so zunaj...
22.8.2005 13:58:36   
snorlax
No, potem sem pa jaz naredila danes dobro delo, ko sem šla v mesto in pobrala našga soseda, čeprav je bolj pijanček in mi cel avto smrdi po cigaretah in alkoholu. :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?