alda -> RE: Tečaji angleščine za otroke! (15.7.2012 9:28:05)
|
zdaj pa še moje izkušnje: v študentskih letih sem poučevala po šolah v Lj preko ene jezikovne šole nemščino in angleščino. Pouk je potek odvisno od starosti in predznanja otrok.,vendar se je vse odvijalo preko igre -npr igra spomin, sestavljenke, kvizi, poslušanje glasbe,ki je otrokom bila všeč in so jo tudi poslušali -takrat je hit bil Livin on a prayer od Bon Jovija.. Zdaj ko poučujem najstnike opažam, da največ težav pri razumevanju slovnice imajo prav tisti, ki jim konverzacija gre zelo dobro. Zakaj? Ker se otroci z lahko naučijo fraze, besede, razumevanje besed,...kako in zakaj se pa naprimer kaj uporablja tudi za drugo stvar oz. čas, pa je teže. Zato mislim-ampak tako je le moje mnenje- da je otrokom najlažje in najboljše približat jezik s stvarmi ki so jim všeč Z glasbo,ki jim je blizu in , igro, tudi igricami na računalniku-iskanje stvari, iskanje besed, sestavljanje stavkov,... Neko prisiljeno učenje raznih jez. šol, samostojnih učiteljev, ki "znanje" podajajo brez kakršnega koli pedagoškega znanja pa je zame totalno mimo. Stran vržen denar,ki pa roko na srce sploh ni majhen!!
|
|
|
|