Dobila zaposlitev! ;-) (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

MissTerious -> Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 10:58:31)

Moram deliti to z nekom...lani izgubila službo,zanosila,sedaj še na porodniški...pa so mi očitno zvezde naklonjene,sem že mislila, da nimam šans,da dobim zaposlitev na Štajerskem...brez poznanstev in vez,kljub dvema malima otrokoma....še kar ne morem verjet. Porodniško bom malo prej prekinila, a sem kljub temu presrečna...mogoče drugim za vzpodbudo...SE DA!

Katy78 -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 11:13:15)

Čestitam!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ZmajTolovaj -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 11:32:30)

SUPER! Čestitam!

ronja -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 11:32:32)

Čestitam! Vidiš, da gre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Saj ni vse prek vez, no. Ne vem za štajersko, ampak v LJ. poznam veliko primerov, ki niso prek vez prišli not, vključno z mano.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.9.2011 18:31:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

blaža -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 18:43:39)

Čestitam!! [sm=bravo.gif]

luka jan -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 19:22:45)

Bravo in seveda čestitam.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sacherca -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (7.9.2011 19:50:25)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

razglednica -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (8.9.2011 9:42:18)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mojamura -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (8.9.2011 14:30:06)

čestitke!!! tudi jaz sem brez VIP dobila službo na Štajerskem zdaj je že skoraj slabih 5 let od tega.

artista7 -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (8.9.2011 16:46:26)

bravo, torej se da, hvala za vzpodbudo - tudi jaz bom enkrat v enaki situaciji in me že sedaj pomalem skrbi - ampak VIA POSITIVA!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nananaja -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (10.9.2011 22:16:51)

Super!
Tudi jaz imam podobno izkušnjo na gorenjskem.
Če imaš možnost, spravi očeta na porodniško, nikar naj se ne ozira na delodajalca.

aknela123 -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (13.9.2011 22:44:36)

čestitam za službo!
tudi jaz se bom zaposlila z naslednjim tednom - zdaj pa - oprosti, ker smetim tvojo temo, kako je pa z otroškim dodatkom? pa ne mi zdaj rečt, da pa moram oddat novo vlogo ( vlagam jo namreč vedno avgusta) in mi ga bodo znižali? eno leto sem bla zdaj brezposelna, končno mi je malo narastel otroški dodatek, zdaj pa kaj? bodo na podlagi pogodbe izračunali moj dohodek za naslednje leto ali kako? ko pa itak vedno vlagamo za s podatki preteklo leto?
saj vem, že prežvečena tema, ampak, zdaj sem pač jaz v njej. hvala!

luka jan -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (14.9.2011 9:06:48)

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

čestitam za službo!
tudi jaz se bom zaposlila z naslednjim tednom - zdaj pa - oprosti, ker smetim tvojo temo, kako je pa z otroškim dodatkom? pa ne mi zdaj rečt, da pa moram oddat novo vlogo ( vlagam jo namreč vedno avgusta) in mi ga bodo znižali? eno leto sem bla zdaj brezposelna, končno mi je malo narastel otroški dodatek, zdaj pa kaj? bodo na podlagi pogodbe izračunali moj dohodek za naslednje leto ali kako? ko pa itak vedno vlagamo za s podatki preteklo leto?
saj vem, že prežvečena tema, ampak, zdaj sem pač jaz v njej. hvala!

Pri otroškem dodatko daš noter dohodninsko napoved za lani, ko še nisi bila zaposlena. Ko sem bila jaz par let na tvojem mestu so mi upoštevali stare podatke in sem dobila višje doklade. Če se vmes ni kaj spremenilo je to to. Pa sem jih še posebaj klicala in povedala da imam sedaj službo in plačo, pa so rekli da je njim važna samo dohodninska odločba.[sm=zmeden.gif]

andea -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (1.10.2011 23:00:54)

V primeru če se zaposliš, moraš, ko dobiš prvo plačo in izplačilno listo, Center za socialno delo obvestit. Novo vlogo moraš oddat, če ti ta ravnokar poteče ali če vlagaš v mesecih januar, februar, marec (gleda se pretpreteklo leto), drugače pa oddaš samo vlogo za spremembo, ki jo dobiš na CSD.
Bolje pa je da se na CSD-ju prej pozanimaš, pa da vsak mesec dobiš manjši otroški dodatek, kot pa da pol ugotovijo da so ti preveč izplačal in ga moraš vrnit.
Vsaj tako je bilo 2 leti nazaj. Ker se delala v šoli, v času poletnih šolskih počitnic pa sem bila brezposlena, sem mogla te spremembe vedno sporočat. Jaz sem jih raje sporočala, ker CSD-ji izvajajo revizije in če ugotovijo, da nisi bil upravičen do te višine otroškega dodatka, moraš razliko vrnit oz. otroškega dodatka ne prejemaš.

tulpek -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (2.10.2011 7:32:58)

Ko dobiš prvo plačilno listo, jo pokažeš na centru in žal ti zmanjšajo otroške dodatke. Enako pa je, če službo izgubiš, ampak potem ti jih seveda povečajo. 

Anonimen -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (2.10.2011 12:25:01)

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Ko dobiš prvo plačilno listo, jo pokažeš na centru in žal ti zmanjšajo otroške dodatke. Enako pa je, če službo izgubiš, ampak potem ti jih seveda povečajo. 

To bi bilo najbolj logično. Pozanimaj se samo, če je tudi praksa v obratni smeri (ko službo izgubiš), utečena.

olimia -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (3.10.2011 8:58:23)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

To bi bilo najbolj logično. Pozanimaj se samo, če je tudi praksa v obratni smeri (ko službo izgubiš), utečena.

ja je. če izgubiš službo in prineseš potrdilo na csd, da si brezposeln, ti otroški dodatek povečajo. in ja, žal ti ga zmanjšajo, ko se zaposliš in ko gre otrok iz vrtca v šolo- je tudi manjši; če imaš otroka doma v varstvu, je pa OD višji.
veliko stvari vpliva na višino OD in če CSD-ja ne obvestiš, moraš razliko vračat.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.10.2011 19:21:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

poli* -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (10.10.2011 14:39:58)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ko sem dobila službo (za 3 mesece) so mi naračunali dohodek še za naprej (recimo od meseca maja pa do konca leta) plus upoštevali dohodke prejšnjega leta. Torej sem imela OD izračinan iz moževe plače, mojega dohodka iz preteklega leta in mojega bodočega dohodka [sm=zmeden.gif] in temu primeren je bil OD. Naj povem, da tega ni bilo problema narediti- s strani delavke na csd, prav vesela je bila. Čez 3 mesece sem končala delat in nesla papirje na csd za spremembo- madona, kolk enih težav ej (sprva mi je rekla celo, da spremembe sedaj ne bo, naj vložim kar drugo leto, ko imam redno). Japajade sm rekla. No, potem se je s težkim srcem potrudila in napisala nove podatke [sm=hudicek1.gif]

tulpek -> RE: Dobila zaposlitev! ;-) (10.10.2011 14:49:05)

Očitno je odvisno od dobre volje zaposlenih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pri nas ni prolemov, pa sem v zadnjem letu vsakih nekaj mesecev na novo nosila/pošiljala kakšna potrdila. Nazadnje me je poklicala po telefonu in mi rekla, naj pridem tja, da ugotoviva, kako je za mene najboljše.

Stran: [1]