Poka -> RE: obupna pisava (22.9.2011 7:58:31)
|
Jaz se tudi spomnim mame, ko me je nabutala, če sem grdo pisala... To je bilo v prvih razredih, potem me je za slabe ocene (manj kot 5). Moje takratne zvezke ima ena zdajšnja ravnateljica, ker so bili tako lepi in brez napak. se jih nisem upala delat, raje ne govorim kako počasna sem bila zato. No, potem je prišla pa pisana pisava, tu ne vem kaj se je zgodilo... Še zdaj grdo pišem. če pišem počasi, pa nekako normalno. Rišem sicer zelo lepo, rada ustvarjam, ampak ta pisana pisava... Grdo pa danes otroci pišejo in je problem v tem, da ne znajo pravilno zapisovati črk. To je problem. Po mojem jih v šoli prehitro učijo in se ne utrdi, čeprav učitelji trdijo drugače... Bodi pozorna na to, pa ga sama nauči, ampak moraš dobit nekje črke z navodilil, kako se pravilno zapisuje... Da pride navada v podzavest, bo pa trajalo nekaj časa. sicer pa grafomotorične vaje - jaz imam ene dobre doma, ampak so za mlajše otroke, ne vem če je to za tako stare... Pri tvojem samo vaja, vaja in vaja... od 15 minut do 30 minut lepopisa na dan, ampak najprej počasi...
|
|
|
|